• ankara'nın en hız tutkunu otobüs şoförlerine sahip hat olmakla da ünlüdür.

    bilenler bilir, "dağılın lan vites kayboldu !!" dumuru, "durmayacak dövmesi" gibi bir çok olay yaşanmıştır bu otobüslerde. ancak sabahın körü itibariyle mithatpaşa'daki köprüde, "ankara'da misyonunu devam ettirmekte olan bir otobüsün" de iki tekerinin(ön sağ ve ön sol) havaya kalkarak, içindeki yolculara speed(hemen türkçe'ye çevireyim; hız tuzağı*) ambiansı yaşatabileceğini ispatlamıştır.
  • (bkz: 41sb)
  • ankara içinde şahsıma gereken hemen her yere giden otobüslerdir.çok sık geçiyor olsa da her bir otobüsü dolu geçer bu hattın.
  • zamaninda " turk is- cankaya " olarak bilinen bu hattin o zamanki numarasi 13 daha sonra 613'e, ardindan da 413'e cevrilmistir. bunun nedeni ise hala merak edilmektedir.
  • bu hat üzerinde aynı zamanda çalışan çift katlı renkli otobüslerde mevcuttur...
  • ogle saatlerinde sık geçmesine ragmen saat 19:00 dan itibaren azalmaya başlıyor 20:30 dan sonra 40 dk da bir gelmeye başlıyor.hizmet aşkı ögle saatlerinde geçerli kanımca.
  • bogazici universitesi 1.erkek yurdunun ikinci büyüklükteki odası, en büyük odası (bkz: 311) holu oda. 1997 de kapasitesi 8 den 6 ya indirilmişti.
  • durakta otobüs beklerken uzaktan geldiğini görüp içimde tuhaf bir heyecana sebep olan, çok sık geçtiği için takdirimi kazanan, yorgun veya mutlu günlerin sonunda başımı camına yaslayıp düşüncelere daldığım, kimi zaman uyukladığım, sudoku çözüp aynı zamanda ipod dinleyen biletçisine rastladığım, güzel şehrimin* altınpark - çankaya hattı otobüsleri.
  • zırt pırt geçmesine rağmen yolcusu eksik olmayan hatta fazla olan otobüs hattıdır. özellikle sabahları rezalet ötesi olur.bi durakta 15 dakika beklersiniz tabi kartlıya bindiyseniz.yolcusu o kadar çoktur ki binmeler, inmeler ,ilerlemeler, kavgalar, otobüstekiler inmeden orta arka kapıdan binmeye çalışan yolcular, orta kapıdan inmeyip ön kapıdan kendini dışarı atmaya çalışan yolcular.çok sinir bozucudur velhasıl kelam. ama seversiniz 413 ü.çünkü sizi soğuk havalarda duraklarda bekletmez hemencecik geliverir. bazen bi zurnacı biner otobüse zurnasıyla kafanızı patlatır ama eğlenirsiniz yüzünüzde bi tebessüm beliriverir o izdihamda.sonra iyiki burdayım dersiniz.ne dedim ben.
  • ankara içinde belkide şu zamana kadar rastladığım en kral otobüs hattı. bunu başka bir hattın halk otobüslerine binince anlıyorsunuz. sıkış tıkış 90lardan kalma eski modeller yada yeni olupta taşıdığı yolcuların sayesinde içi hurdaya dönmüş otobüsler, içinde ana avrat küfrü eksik olmayan, artık öle bi hal almışki muavini bile umursamaz hale getirmiş kavgaları gördükçe gözünüzde bi başka değer kazanıyor. hele birde yarış içinde oldukları zaman yokmu, sancak mahallesinden kızılaya 10dakikada inebilen otobüs şöförlerine sahiptirlerde. canım hattım benim.
hesabın var mı? giriş yap