• doğru bir söylemdir.
    ama türkiye'de 42 asgari ücrete 1.2l 85hp vestel buzdolabından halice şu alınabilirken.
    almanyada 42 asgari ücrete 6.2l 707hp bu ve bunun gibi bir çok canavarı alabilirsiniz.

    edit:linkler güncellendi
  • bos laf... "sonra da aldigi arabayi litresi 5 bucuk liradan benzinle yurutuyor" diye devam edeymis bari...
  • sormazlar mı senin 42 asgari ücretle aldığın en alt segment boş ve performanssız arabayı elin gavuru kaç asgari ücretle alabiliyor. ya da onların 42 asgari ücretle alabildiği arabaları senin kaç yüz aylıkla alabildiğini. hadi kazara aldın bi araba sormazlar mı depoyu doldurabilmek için asgari ücretinin ne kadarını kullanman gerektiğini. sormazlar tabi, sorsalar bu durumda olmazdık.
  • ulan adamın maaşı sıfır arabanın bandrolüne mi yetsin trafik sigortasına mı yetsin yoksa bakım parasına mı yetsin. yakıtı hiç karıştırmıyorum çünkü ona parası kalmadı.
  • hiç böyle düşünmemiştim ufkumu açtın başkan. 2 milletvekili maaşıyla sizin aynı sıfır arabayı aldığınızı düşünürsek hiç fena değil. hele bir maaşınızla kaç tane şahin araba alırsınız işçi onu kaç maaşla. açıklama yapmak zorunda mısınız?
  • mesela bakınız 2002 yılında hiçbir çalışan iphone alamıyordu. şimdi 4 asgari ücretle alınabiliyor.
    adama sorarlar; dünyada 2002 yılındaki üretim miktar ve kalitesi ile 2017 aynı mı diye.
    anlayın işte bu ülkenin insanlarının çoğunluğu alt standartta yaşıyor. sizler de bunu değiştiremeyeceksiniz.
  • (bkz: 42 kişi bir otomobile girmek)
    edit: fav’ı 42 de bıraksaydınız çok hoş olurdu *
    edit2: teşekkürler.
  • beyin yakan açıklama.

    asgari ücret alanlar da zaten hiç para harcamadan paralarını olduğu gibi bankaya atıyorlar. o yüzden 42 ay nedir ki? göz açıp kapatıncaya kadar geçer dimi?

    istanbullu değilim ama en ucuz kira bile 1000 tl imiş. kalan 600 tl ile mutfak masrafı mı göreceksin, çocuk mu okutacaksın, birikim mi yapacaksın, taksitle bir şeyler mi alacaksın, ne yapacaksın??

    sorun bunlarda değil bunları başımızda tutanlarda. bunlara müstahak...
  • 42 asgari ucretle alacagi arabanin yarisi kadarini birikmisi+mevcut 2. el araci ile karsiladigini varsayarak;

    hadi piyasada yok ama biz var diyelim 60 aylik ve imkansiz olan aylik 0.8 faizli krediyle alindigini dusunursek aylik 650 tl civari bi odemesi olacaktir.

    0 bi arabanin kapinin onunde durma maliyeti (kasko+ trafik sigortasi+mtv) aylik minimum 200 tl dir. dolayisiyla asgari ucretli kardesimiz 0 araba aldigi anda 850 tl gibi ciddi bir rakami bu arabaya odemek durumunda kalacaktir.

    aracini ayda 1 depo yakit ile sinirlandirarak kullanayim derse ona da ayda bi 200 tl gidecek ve kendine harcayabilecegi 550 tl gibi bir para kalacaktir.

    ben senin icin uzuluyorum guzel kardesim, cok sukur halim vaktim yerinde, allah rizasi icin sen de bi sesini yukselt. mesele siyasetten de ote, insanca yasabilme meselesidir.
  • olum 42 asgari ucretini gectim, bir sgari ucretliye bedava araba versen adama iyilikten cok kotuluk yapmis olursun lan bu ulkede

    adamin dertsiz basina dert olursun

    sadece yatsa araba 500 kusur lira mtv oder senelik

    kontagi acsa dunyanin en pahali benzinini icmeye baslar alet

    hasbel kader karsiya gecse vay haline

    hala gelmis 42 asgari ucret diyor
hesabın var mı? giriş yap