• bir akbank call center telefon bankacılığı diyalogu :

    - iyi aksamlar ben bıdı bıdı nasıl yardımcı olabilirim?
    - bıdı bıdı hn. ben ekstremi e-mail ile almak istiyorum.
    - tabi hemen annenizin kızlık soyadı? (kimlik tanıma soruları vs..)
    - ekstreniz için e-mail adresiniz lütfen ?
    - keanu@mail.koc.net
    - işlem gerceklesemedi
    -k e a n u @mail.koc.net ( nick harfleri kodlanır )
    - işlem gerçekleşemedi
    - keanu@m a i l. k o c. n e t. ( isp harfleri kodlanır )
    -işlem gerçekleşemedi hanfendi bu mailin dogru oldugundan emin misiniz ?
    - e tabi 2 yıldır kullanıyorum.
    - aaaa tamam hanfendi koç mu yoksa koc mu ? (bkz: turkce karakter sorununa dikkat cekmek)
    - nası yani muhahahah
    - ....

    internette türkçe karakter sorununu aydınlattığımız call center agentının akıbeti bilinmemektedir.
  • numarayı ekranda gördüğümde sessize alıyorum telefonu. geçiçi bir çözüm oluyor. çünkü ısrarcılar.

    açıyorum telefonu önce "müsait misiniz?" diye soruyor kibarca. yok desen yine arayacaklar biliyorum. "buyrun"diyorum. "bankamızla olan iyi ilişkileriniz nedeniyle sadece size (!) özel bir teklifimiz var" diyorlar. ulen kıçı kırık bir limitim var.ne iyi ilişkisi ne bana özeli.

    ayda bilmem sadece kaç liracığa işsiz kalmam durumunda kredi kartı borcumu ödeyecek bir sigorta öneriyorlar. "ilgilenmiyorum"diyorum. başta da belirttiğim gibi ısrarcı."özel değilse nedenini öğrenebilir miyim?"
    "şu an düşünmüyorum gerçekten, özel bir nedeni de yok teşekkür ederim" diyorum. hala bana avantajlarını sayıyor. ve arada bir "allah korusun işsiz kalırsanız"diye ekliyor.
    en sonunda delirtti beni. "bakın bayan 12 senedir aynı şirkette çalışıyorum. işsiz kalırsam alacağım tazminatı siz düşünün artık, zaten kart limitim belli. tazminatımın yanında devede kulak kalır ödeyiveririm ben o kart borcunu. siz benim borcumu dert etmeyin"dedim.

    kadın psikopat çıktı."ama o tazminatın hepsinin kendinize kaldığını düşünsenize" dedi. yok dedim bunlarla uğraşılmaz."hanımefendi ben artık müsait değilim, kapatmam lazım" dedim. "peki iyi günler, iyi çalışmalarrrrr" dedi. küstü sanki. tafra yapıyor haspam.
  • akbank spam arama merkezinin numarası. akbank ile çalışmama nedeni.
  • açtığınızda üflemeye filan da başlarsa şaşırmayacağım numara. belki telefon sapıklığını farklı boyutlara taşımaya karar verebilirler yakında.
  • müşteri temsilcisine ulaşmanın en iyi şartlarda 10 dakika olduğu uzaktan bankacılık hattı
  • gecenin 12'sinde bile arasanız, hatta 15 dakika da bekleseniz bir yere varılamayan numara. aramayın. direkt kartı iptal ettirin.
  • alacaklı gibi zırt pırt arayan akbank numarası. engellemek zorunda kaldım hâlâ günde en az bir kez, bazen birkaç kez arıyorlar. borcum yok, olduğunda da öderiz allah'ın izniyle, rahat bırakın beni.
  • sık sık arayıp bıktırdığı yetmiyormuş gibi, son 3 gündür, sabah saat 09.00'da arayıp, aptal müziklerini dinletip sonra da hattan düşüyorlar. sonuna kadar bekliyorum sabırla, biri bağlansın da derdi neymiş öğreneyim, sabahın köründe bu kadar önemli olan neymiş bi anlatsın diye ama yok, hat düşüyor. yapacağınız işi sizin…
  • bugün arayan dolandırıcılık amaçlı olduğunu düşündüğüm numara.
    değilmiş. akbank çağrı merkeziymiş.
    ancak arayan kişi özgüvensizdi, sesi kesik kesik geliyordu, bakkal dükkanından aramış gibi bir konuşması vardı.
    arka fondan gelen bir cızırtı da çabası.
    gerçi dolandırıcı olsa banka çağrı merkezine daha çok benzerdi. o an düşünemedim.
    evden çalışıyordur belki.
  • 20 dakika telefonda bekledikten sonra kapattığım, iletişim kurmaktan vazgeçtiğim bankacık telefon numarasıdır.
    bu 20 dakikalık bekleme esnasında, ömrümden gün almıştır, beni yemiştir, bitirmiştir. tazminat davası açsam kazanırmıyım acaba? avukat arkadaşların bu konuya sıcak bakmasını tavsiye ederim.
    bu 20 dakikalık bekleme esnasında, bari boş durmayayım, beynimi boktan bir bilgi ile doldurayım dedim. kısa günün kârı, denecek bir bilgi aldım. şöyle ki;
    "şu anda tüm müşteri temsilcilerimiz, diğer müşterilerimize yardımcı olmaktadır. lütfen bekleyiniz" cümlesini her 40 saniyede bir döndürüyorlar. neden 40 saniye, onu düşünmeye başlarken, vaktin nasıl geçtiğini anlamadım, bir de baktım ki, 20 dakika olmuş. ben olsaydım, bu ses kaydı tekrarını 30 veya 60 saniyede bir tekrar ettirirdim. 40 saniyeye, hangi sebepten dolayı karar vermişler, açıkçası bulamadım. 20 saniye olsa olmaz, çok kısa tekrarlar ile müşteriler iyice sinir olur, fazla beklemeden kapar, tabii amaç müşteriyi daha çok bekletmek ise. bir bankanın amacı, bu tür hizmet veriyor ise, müşterisini fazla bekletmemek olmalıdır. müşteri olarak bende bir sorun var mı? diye düşünmüyor da değilim. eksik bir bilgi yada yanlış kullanım olabilir mi? hayır. peki bu durumda, banka neden bana bu azabı çektiriyor. beni telefonun diğer ucunda süründürüyor? sizin için, sizin için, sizin için, sizin için. cevap bu evet. kafamı bu cıngılla neden siktiğini şimdi anladım. sağolasın güzel bankacık.
hesabın var mı? giriş yap