• güzel dizi

    bölgede arap - türk düşmanlığı olduğunu bilmiyordum
  • baya iyi dizi....

    2. sezon ne zaman gelecek acaba?
  • 2. sezonunu bitirdiğim dizi.
    dizi ile ilgili düşüncelerim:

    gerek ilk gerekse ikinci sezon olsun gayet iyi giden bir akışı var. oyunculuklar iyi. dizi gerçekçi. dizi de arap kültürü (daha doğrusu lübnan kültürü) de gayet iyi işlenmiştir.

    ancak eleştirilerime gelince: dizi de maalesef müslümanların şiddete meyil olduğu izlenimi de veriliyor. yani almanyayı bilmeyen birisi zanneder ki almanya'da müslüman olanların çoğunluğu bir çeteye mensup. çünkü her iki sezonda da suç örgütleri hep göçmenlerden (müslümanlardan) oluşuyor ki bunların bir kısmı da güya din ve kültürüne bağlı müslümanlar.

    halbuki şöyle bir kurgu olsa çok daha güzel olurdu: bir tarafta göçmenlerin oluşturduğu çeteler, diğer tarafta aryan ırkını esas alan çeteler. zira almanyada bu iki çete çeşitleri arasında da husumetler vaki.
  • dogs of berlin izleyip sevenler bu diziyi de izlemeli. türk rapçiler gringo ve veysel de oynuyor. başarılı yapım. 2. sezon türkçe link olanlar yeşillendirirse sevinirim.
  • berlin’in yer altı işleri, özellikle neukölln de, araplarda. bu bir gerçek. dizi de berlin’i gerçekçi bir şekilde anlatıyor. buradan da islamcı mağduriyeti çıkarmayalım lütfen.
    dizide arapların, haliyle çoğu müslüman, neden suça sürüklendiği çok açık ve çarpıcı bir şekilden anlatılmış.
    anlamayanlar için ben de burada tekrar edeyim.
    dizide diyor ki biz bu araplara, almanya gibi kağıt kürek işlerinin hayati önem taşıdığı bir ülkede, 40 yıldır oturum izni vermemişiz, eğitim vermemişiz, her bakımdan arafta bırakmışız onlar da yapacak bişeyleri olmadığı için gettolaşıp suça yönelmişler. geçmişte yaptığımız hataların sonuçları bunlar. yeni mülteci akını sonrası akılcı politikalar izlemezsek olay daha da boka saracak haberiniz olsun.

    berlin almanya’nın en fakir şehirlerinden ve bu şehirde çok köklü bir göçmen kültürü var. dizinin geçtiği bölge de, duvar yıkılınca berlin’in tam ortasında kalmış, eskiden pek tercih edilmeyen bir göçmen gettosuyken bir anda avrupa’nın hipster başkenti olmuş bir bölge. kiralar o kadar yüksek ki bırakın çöplük neonazileri, ortalama işte çalışan bir alman’ın bile burada yaşaması çok zor. her köşebaşında fuck afd yazan böyle bir göçmen gettosunda geçen bir diziden, ama bu dizide neonaziler işlenmemiş diye rahatsız olmak ard niyet değilse bile saflıktır.
    çok isteniyorsa marzahn ı da masaya yatıran dogs of berlin’de yeterince neonazi görülebilir. ha ona da türkleri eşcinselliğe meyilli olarak gösteriyor dersiniz biliyorum da yine de iki kelam edeyim dedim.

    tanım: alman polislerini yolsuzluğa meyilli olarak göstermiş dizi.
  • şu dizi netflix dizisi olsa buralar hep yanardı.

    (bkz: dogs of berlin) de iyi dizi ama 4blocks gerçekçilik açısından çok daha farklı bir noktada. araplara türklere bok atmışlar demek için de cidden naif olmak lazım. orada türkler ve araplar bütün mafyatik işlerin başındalar ve şu bir gerçek adamdan kan alırlar. ama almanya'nın entegrasyon için gerekli eforu sarf etmediğini de açık yüreklilikle göstermişler.
  • marketing’in gözü kör olsun. yukarida yazilmis bir daha yazalim. dogs of berlin’in yaptigi reklamin yarisini yapsa buralar full entry dolar. dogs of berlin bunun yaninda halt etmis resmen.
  • enfes dizi. 3.sezon için link verebilecekler yeşillendirsin lütfen.
  • sonunda 3.sezonunu türkçe altyazılı buldum.
    2 bölüm hemen aktı gitti.
    --- spoiler ---

    bizim tony hamady behzat amirim gibi yaşadığı kayıp sonrası futbol takımı çalıştırmaya başlıyor.
    ayrıca dizi de sevdiğim sadık bir adam sandığım cemal baba yaptığını yakıştıramadım sana, ayıp ettin amk
    --- spoiler ---

    edit: son bölümü de bitirdim. su testisi su yolunda kırıldı. r.ı.p latif,abbas ve ali.. hamady klanı amsalak maruf’a kaldı
  • 3 sezon link bulanlar yeşillendirsin lütfen :)
hesabın var mı? giriş yap