• yalova çınarcık' a bağlı esenköy mevkiinde faaliyet gösteren ve fiyatları aşırı derecede yüksek mekandır. ailemle bugün gezintiye çıktığımız esenköy'de yemek yemek için uğradığımız ve fiyatlarını çok yüksek bulduğum et-mangal mekandır. ne de olsa gelen çok, bir gelen bir daha gelmese nolur ki zihniyeti ile millete bu derece yüksek fiyatlarla sundukları yemeklere ait adiyon bu adreste mevcuttur: https://hizliresim.com/gwgjab
    şimdi baştan hadiseyi anlatayım: mekana gittik havuz başına oturduk. eşim, kayınpederim ve oğlum köfte, kayınvalidem ve ben ise ızgarada alabalık istedik. bunların yanında oğlum sevdiği için 1 porsiyon patates, 1 porsiyon manda yoğurdu ve ortaya bir salata istedik. yanında da su içtik ve finalde çay içtik. köfte ortaya geldi 3 kişilik (12 adet köfte) ve kayınvalidem ile bana balıklar yağda pişmiş vaziyette geldi. ben itiraz ettim biz yağda değil ızgarada istedik dedim. özür dilerim diyerek hemen ızgaraya attırıyorum dedi. bizimkiler köfteleri bitirdikten yaklaşık 10 dakika sonra bizim ızgara balıklarımız geldi. lanet olsun tadımız kaçmasın diyerek yedik gelen balıkları, zaten saman gibiydi tadı. hormonlu yemlerle büyütülen bu havuz alabalıkları lezzetsiz oluyor bu konuda bir şikayetim yok mekandan. neyse çaylarımızı da zıkkımlandıktan sonra hesabı istedik. vay canına şok oldum. köftenin porsiyonu 30 tl lan. istanbul' da en pahalı mekanlarda hatta polenezköy' de bile 4 köftelik porsiyona 20 tl alıyorlar. hadi onu geçtim patatese, yoğurda ve salataya (x) çarpı atmış yani duble demiş. her yerde gelen standart tabaklarda geldi bunlar ve bize duble olarak sundular. garsonu çağırdım dedim ki hadi fiyatlara takılmıyorum da bu 180 tl den sonraki 20 tl nedir? karşılığında birşey yazmıyor. dedi ki o yüzde efendim. ben şok!!! neyin yüzdesi kardeşim anlamadım ben? garsoniye efendim dedi? küver nedir o zaman 10 tl almışsın ondan da? masaya gelen su efendim dedi. peki al ödemeni dedim ve içimden haram zıkkım olsun diyerek ödedim çıktım. daha wc lerindeki sabunluğu çalışmayan bu mekanlarda bu yediklerimize tam 200 tl ödettiler. hani bir laf var ya türk'ün türk' ten başka dostu yoktur diye, işte o laf yanlış. türk' ün türk' ten başka düşmanı yok. son zamanlarda canımı en çok sıkan fiyatlı harcamalarımdan biri olarak hafızama kazındı bu mekan. bülbülderesi seni hiç unutmayacağım.

    edit: imla
  • pahalı olmayan hesaptır.
    rezalet olmayan rezalet başlığıdır.
    ayrıca madem tutumlusun, ya fiyatları görmeden sipariş verme, ya da burda ağlama. bir daha gitmezsin olur biter.
  • bülbülderesi deyince olay üsküdar'da geçiyor sandım. değilmiş.
  • rezalet puanım 0,02/10

    çeşmeli bir turizmci olarak esnafımızın kafası çalışmayan yerel tatilcilere bu şekilde geçirmesi hoşuma gidiyor.

    yemeden önce sor fiyatları, çok mu zor. istanbuldan geliyorsunuz diye burnunuz havada olmasın aq. yoksa çeşmede de yalovada da hatta karasuda da geçiririz böyle.
    işletmenin eline sağlık, keşke kuver de alsaydı.
  • olmayan rezalettir. hesaba baktım da gayet makul fiyat. hem madem fazla geliyor gitme otur evinde ye. al kıymanı mıymanı yap köfteni möfteni. ben de ferrari'den yana dertliyim fiyatları aşırı pahalı ne yapacaz o zaman.

    ek: keşke kuver de alsaydı
  • yazar arkadaşın ve kayınvalidesinin, ağızlarının tadını bildiği rezalet. ızgarada alabalık. canım istedi amk.
  • gayet de rezalet olan durum. yazar gereksiz yere yiyip içtiği şeylerin pahalılığı üzerinde durunca, rezalet değilmiş gibi anlaşılmış ancak o karşılıksız eklenen 20 tl rezaletin dibidir.
  • başlığı açan arkadaş haklıdır haksizdir bir yorum yapmayacağım ama çeşmede turizmciyim diyen yazar arkadaşa bir çift lafım var:

    sen ve senin gibiler yüzünden, bu sezon çeşme'de, özellikle alaçatı'da çoğu restorant (kurumsal bir kaç yer hariç) sinek avlıyor. geleni siktiniz gideni siktiniz. şimdi eliniz belinizde sik gibi ortada kaldiniz. umarım senin gibi düşünenler dahada beter olurlar. "fiyat sormayana böyle geçiririz" demek ahlaksızlığın dik alâsıdır.

    edit: çeşmeli arkadaşı ciddiye alıp buradan laf ettim ama adam trollmuş yahu. geçmiş entrylerine baktım bir gün otelci, bir gün istanbul'da kamyoncu, birgün floridali öğrenci, birgün fransa'da gurbetçi falan olarak entryler girmiş:) azılı bir "reis" destekçisi, sorsan en büyük dindar bunlardır ama hak yemeyi normal görüyor. okurken çok eğlendim ama yaman trollmüş delikanlı.. ya da büyük şizofren:)
  • zomato'dan restoranların menülerine ulaşıyor fiyatını bilmediğim yere gitmiyorum. araştırmaya inanın
    ayrıca rezalet yok ortada. her haltı rezalet diye buraya yazmayın kardeşim rica ediyorum bak
hesabın var mı? giriş yap