• bir buçuk ay önce hem tivibu hem internet aboneliğimi, kullandığım cihazları telekom bölge müdürlüğüne gidip teslim ederek iptal ettirdiğim halde iki aydır hala bana fatura kesen yüzsüz bir firmanın sebep olduğu rezalettir efendim bu.

    25 haziranda taşındığım adreste altyapı olmadığı için nakil işlemi gerçekleştirilemedi bu nedenle faturayı temmuz ayından beri donduruyordum. eylül ayında 9 tl'lik bir fatura gönderdiler. nedir ne değildir derken, evet faturanız dondurulmuş ama bunlar elinizdeki cihazların kira bedelleri dediler. iki aydır fatura 6 tl'den az olduğu için sisteme yansımıyormuş meğer. 3. ayda 3 tl daha eklenip 9 tl olunca fatura kesilmiş. peki deyip ödedim ama içime oturdu o 9 tl, hem hizmet almayıp hem cihaz kira bedeli ödemek enayiliğine gerek yoktu. 24 ekimde bölge müdürlüğüne gidip cihazları teslim ederek iptal başvurusu yaptım. mayıs 2018'e kadar taahhüdünüz var dediler. e o zaman internet ve tivibu hizmetini sağlayın bana, o da sizin taahhüdünüz deyince bu adreste oturduğunuzu belgelemeniz gerekiyor dediler. (ba ba ba çakallığa bak). neyse doğalgaz faturasını çıkarıp koydum masanın üstüne. ıkına sıkına işlemleri yaptı karşımdaki görevli. teknik incelemeden sonra aboneliğiniz iptal edilecek siz yine de fatura bilginizi kontrol edin gelecek ay dedi.

    teknik inceleme?!?

    şimdi efendim teknik bi ekip gelip kontrol ediyormuş bu beyan edilen adreste gerçekten altyapı var mı yok mu diye, abone taahhüt bozma masrafından kurtulmak için mi uyduruyor acaba diye düşünüyorlarmış firma olarak. he la işim gücüm yok sırf aboneliği iptal için evi taşıdım. te allaam. koskoca kurumsal firmanın uğraştığı şeylere bak yazık. .

    yav 5 aydır bi yalvarmadığım kaldı nakil işlemini yapın hatta siz sokağa getirin binaya kadar olan kısmı ben yaptırırım bile dedim. daha ne diyim. sizce böyle bir tezgah çevirmeye uğraşacak kadar salak mıyım? neyse aldık evrakları yola revan olduk.

    11 kasımda mail adresime 25 tl gibi bir fatura gönderdi bunlar. arkadaş elini verdin mi kolunu almadan bırakmıyor adamlar. dedim herhalde son ayın masrafları cihaz kira bedeli vs. faturayı inceleyince asıl film koptu tabi. 24 ekimde yaptığım iptal başvurusundan sonra 26-30 ekim arasına internet kullanımı ve tivibu kullanımıyla ilgili fatura kesmişler. bak dairemde internet yok, binada internet yok, hepsini geçtim bulunduğum sokakta internet altyapısı yok. üstelik faturalandırılmanın başladığı tarihten iki gün önce modem ve tivibu cihazını teslim etmişim. hangi hizmet karşılığı kestiniz peki bu faturayı, hangi günahın bedeli bu dedim. cevap veremediler tabi. bildiğiniz klişe, efendim şikayet kaydı açalım falan fistan.

    iki gün sonra mesaj attılar. şikayetiniz üzerine faturanız incelendi ve yeniden düzenlendi diye. düzenleme sonrası ne kadar olduğunu da yazmıyor paşalar, telepati yöntemiyle ben tahmin edicem. neyse efendim açıp baktım 25 liralık faturayı 10 lira 60 kuruşa çekmişler. yani aslında o da haksız biçimde kesilen bir fatura ama lan dedim lanet olsun ödeyeyim şunu da düşsün artık şu meymenetsizler yakamdan. dedim tamam kurtuldum bu sefer ama bi yandan da güvenemiyorum, kontrol ediyorum sık sık yeni fatura var mı diye. sesli yanıt sistemine göre bir abone olarak ben hiç yokum. web sitesi online işlemler bölümü yıllardır girdigim kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmiyor. herhalde düştüler beni sistemden diye düşünürken bugün sabah müşterisi olduğum bankanın web sitesine girip faturadaki otomatik ödemeyi kaldırayım dedim. iyiki demişim, şeytan dürttü, tam iptal edecekken dur fatura falan kesmişler mi diye bi bakayım dedim. canım türk telekom 88,7 tl 18 aralık son ödeme tarihli faturamı kesmişti bile. hiç kıyamazlar bana.

    hemen bir hışımla çağrı merkezini aradım. biri hemen bana, bu rezaleti izah etsin diye kükredim. cılız sesli bir çağrı merkezi çalışanı, efendim şimdi şöyle;
    24 ekimde iptal başvurusu yapmışsınız kasım ayında da iptal olmuş, kasım ayının faturası bu, o yüzden dedi. ne de kolay dedi. yani bu mantıkla iptal başvurusunu 6 ay sonra işleme alsanız ben 6 ay bedavadan fatura ödeyeceğim öyle mi dedim. eömm, kem küm edip sanki kafada ampul yanmışçasına, kullandığınız cihazların bedeli olabilir dedi birden. o da çok emin değil kendinden ama samimi, içten, müşteri odaklı, çalıştığı firma gibi değil, nasıl böyle bir firmada çalışıyor hayret doğrusu, absürdlüğe bak çağrı merkezi çalışanıyla beraber fikir yürüterek sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. ablacım ben iptal başvurusu yaparken cihazları teslim ettim, bunun için fatura tahsil edecekseniz cihazları bana geri gönderin dedim. şıklardan emin olamayınca en iyisi ben bir arkadaşıma danışmak istiyorum jokerini kullanayım deyip beni hatta beklemeye aldı.

    3-4 dakikalık bir beklemenin ardından geri dönen çağrı merkezi çalışanı, şimdi efendim konuyla ilgili şikayet kaydı açmamız gerekiyor, -burada bir antiparantez açmak istiyorum. bu şikayet kaydı meselesi müşteri kendini önemli hissetsin, seçilmiş kişi zannetsin çok tatava yapmasın diye icat edilmiş bir tür gizli silah, tabi ben bilinçli tüketiciyim yer miyim, bunun burada kalmayacağını konuyu btk’ya da taşıyacağımı defaten bildirdim. sesinden biraz tırsmış olduğu anlaşılıyordu ama belli etmemeye çalıştı- e dedim, açın o halde. yalnız beyefendi, siz de iptal başvurusu yaptığınızda cihazları teslim ettiğinize dair evrakları bize faksla göndermeniz gerekiyor.

    neyy?

    faks mı?!?

    adamlar ipe un sermekte nirvana. tamam bunu başka firmalarda yapıyor da sen 100 mbps hızım var 300 mbps hızım var süperim, hiperim, fiberim diye ronaldo’yla reklam filmi çekmiş şirketsin. ayıp ya, ne faksı, azıcık milli iradeye saygı lütfen deyince, utana sıkıla ‘o zaman mail adresi de vereyim size’ dedi. yav millet whatsapp’tan haber kasıyor siz bu çağda koskoca telekominikasyon firması olarak faksla evrak istiyorsunuz, üstelik bu evrakların orijinal bir nüshaları da sizde olmasına rağmen diye iyice gömdüm bu sorumsuz kurumu.

    son olarak sakince vedalaşıp kapattım telefonu. o kadar da öküz değiliz herhalde.

    2 saat kadar önce gelen sms’e göre 35 tl’lik tivibu ücretini faturadan düşmüşler ama 53,70 tl internet faturası hala duruyor. bu kadar lakaytlık olmaz, adamlar kendilerinden bihaber. benim normalde toplam faturam 88 tl ediyor evet ama bunun 24 tl’si tivibu 64 tl’si internet. bu nasıl hesap anlamadım. neyse biran önce hepsini silsinler de kurtulayım bu mendebur firmadan.

    edit : gün itibariyle faturanın 50 liralık kısmını da iptal edip 3,70 liraya düşürdüler. adamlar tam kan emici çıktı rıza baba. illaki üç beş bisey koparacaklar. ne parası bu 3,70 diyorum, kem küm kapama bedeli galiba diyo. hee valla, galiba dedi ya. güya beni bilgilendirmek için arıyor sözde. kazara aradı zaar. neyse tekrar karşıma fatura falan çıkacaksa bu 3,70'i ödememek için elimdeki tüm enstrumanları kullanıcam dedim. ağzıma ne gelirse verdim veriştirdim. bir tek nükleer saldırı tehdidinde bulunmadığım kaldı. onu söylemeyi unutmuşum. neyse tekrar bir bok olursa bunu da söylerim aklımın bi kenarında dursun.
    abi valla söz bi daha olmuycak dedi.
    hayırlısı bakalım. bu sefer ayrıldık gibi.
hesabın var mı? giriş yap