• sabah 9.00'dan akşam 18.00'e beş günde ingilizce konuşabilme* * yetisi kazandıracağı iddiasıyla yola çıkan kursun adı.

    yalnız, eğitimlerine* katılmış biri olarak, bu tanımın yetersiz ve kimilerini yanıltıcı etkisi olacağını düşünerek, ilgilenenlere kurs hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse şunları söyleyebilirim:

    1. öncelikle, yurt dışında minimum 6 ay harcama gibi bir lüksü olmayanların*** söz konusu kursu tercih etmesi daha münasip olacaktır.

    2. bir diğer husus ise, eğer siz 5 günde ingilizce öğrenme hayalleri kuran biriyseniz, ilkin* ingilizce gramer, kelime *, okuma ve yazma bilginizden şüpheniz olmamalı. çünkü esas amaç, insanlara özgüven kazandırarak var olan ingilizce bilgilerini kullanabilme imkanı ve rahatlığı sağlayabilmek. her ne kadar seviyeye göre sınıflara ayırdıklarını -ki doğrudur- ve neredeyse hiç ingilizcesi olmayanları konuşturabildiklerini söyleseler de kursun faydasını görmek isteyenlere nacizane tavsiyemdir.

    3. katılımcı adaylarının amacı akıcı konuşabilmek* * değil de sadece cümle kurabilmekse tek program yani beş günlük kurs yeterli olacaktır, fakat o kadar büyük meblağ verip sadece cümle kurabilme amacı birbiriyle pek bağdaşmamaktadır *.

    4. kursun en iyi tarafı, kendiniz gibi anlayan ama konuşamayan ya da anladığını sanıp konuşamadığını düşünen ve konuşmaya çabalayan kimselerle aynı ortamda olmak, yalnız olmadığınızı görmek ve dolayısıyla komplekse kapılacak ortamın bulunmamasıdır. zira bu konuda kendine güveni olmayan biri için herkesin ana dili olarak veya akıcı şekilde ingilizce konuşabildiği yabancı bir ülkede bu işe girişmek çok daha cesaret kırıcı olabilir.

    5. akılda kalması gereken bir diğer nokta ise, birden fazla, ki tercihen iki artı bir paket programı alındığı takdirde hem crisia ve/veya taraneh gibi farklı ve iyi hocalarla çalışma imkanına sahip olmak, hepsinden ayrı şeyler öğrenmek hem de adından anlaşılacağı gibi iki haftalık kurs ücretine 3 haftalık * eğitim almak hakkı elde edilebilmektedir. kimileri aynı parayı verip özel dersle çok daha yol kat edebileceğini düşünse de -ki kabul, herkesin öğrenme biçimi farklıdır-, bir grup içerisinde, telefonların dahi kapatılarak, nispeten dünyadan soyutlanarak (beş) tüm gün boyunca ingilizce konuşmak zorunda olmanin sunduğu avantaj küçümsenmemelidir.

    6. katılımcıların ilk 3 gun yaşayacağı bir sükut-u hayal durumu söz konusudur ki başlamadan önce bilinmesi gerekir. ancak beklenti mucize olmadığı sürece 4. ve 5. günlerde ne kadar büyük bir değişim yaşamış olduklarına * kendilerinin de şaşıracağı görülebilecektir.

    7. ayrıca söz konusu kurs, ingilizce konuşabilmenin yanı sıra, kendi gibi yüksek ücretli kurslardan farksız, sabahtan akşama kahvaltı, yaklaşık 76 seçenekli öğle yemeği mönüsü * tatlılar özsütten *, günün her anı çay, kahve, meyve suyu, kurupasta, akşam üstü meyve, kuruyemiş ve -çoğu zaman açılmasa bile- içki* ikramlarıyla en az iki kilo kazandıran kurs olma özelliğini de taşımaktadır.

    8. katılımcıların birtakım şikayetleri olacaktır; kahvaltıdan sonraki dinletide uyumak, sabahtan akşama kadar yemek yedirmekten başka bir şey yapmamaları, dahil olmadığı veya olmak istemedikleri, sıkıldıkları konularda yapılan sohbetler yüzünden zaman kaybettiklerini düşünmeleri genelde göze çarpan konulardır. fakat hepsinin eğitim programı içerisinde bir yeri olduğunu düşünmek en iyisidir *.

    9. ey katılımcı adayları !*, inanın ki, eğitimcilerin vereceği hintler aslında bilinen şeyler olmasına rağmen, eğitimle edinilen bilinç sayesinde farklı anlam kazanacaklardır.

    son olarak şu örneği verebilirim: kursun kişiye kazandırdığı özgüven, tıpkı hiç bir zorlama olmaksızın, kendi iradesi ve isteğiyle sigarayı bırakabilmiş ve yine kendi isteği ve iradesi ile kullanmaya başlamış olanların bilebileceği, sigarayı bırakabildiğine ve yine bırakabileceğine inananların yaşadığı özgüven gibidir. kursun tamamlanmasıyla katılımcı, ingilizce konuşabildiğini görür ve bunu daha iyi yapabileceğine inanmaya başlar.

    ayrıca;

    (bkz: http://www.5gundeingilizce.com/)
  • (bkz: suggestopedia)
  • arifvari bir iddia.
    "1 haftada orta çağ, 15 günde yeni çağ... yemin ediyorum, 1 ayda fransız devrimine kadar götürürüz biz bu işi!"
    (bkz: a.r.o.g.)
  • "beş günde insan ingilizce 'yi öğrenmez, unutur."

    dost meclisi .
  • http://img89.imageshack.us/…223/hzlingilizcecs7.jpg

    http://vardars.files.wordpress.com/…u-dava-acaz.jpg

    gözümde direk bunlar canlandı valla.

    ne derece öğrenilir bilemem.
  • (bkz: bsg)
  • tıklayın ingilizce konuşmaya başlayın ın bir tık altındadır. halbuki tıklatın arkadaşları o linke konuşsunlar. 5 gün kim uğraşır dil öğrenmekle.
hesabın var mı? giriş yap