• şimdi ben bu götümden uydurduğım tespiti babama söylesem; siktiri çeker, "git önce kendi paranı kazan sonra bana öt bik bik" diye. hızını alamaz "hayırsız! kaç yaşına geldin hala baba parası yiyorsun... utanmadan bir de 5 kuruşu beğenmiyor, eşşoğlusu" der üstüne.
    kız arkadaşıma söylesem, "maamut, yine mi boş işlerle uğraşıyorsun" der, dinlemez.

    işte bu yüzden sözlükte yazmayı seviyorum. ne kadar saçma şeyler söylesem de, beni dinleyen birileri var...

    konuya gelirsek, market bakkal vs. alışverişlerden kalan 5/10 kuruşları kumbaraya toplama kararı aldım geçen aylarda. zira tek başına bunlar hiç bir şey ifade etmiyor, pantolondan pantolana beni takip ediyorlardı. kısır bir döngü içine girmiştik adete. ayrılamıyorduk bir türlü birbirimizden...
    kumbara dolmaya başlayınca bunları çıkarıp değerlendirme kararı aldım. toplamı 4 lira olan, 5 kuruşları koydum buzdolabı poşetine gittim markete. o kadar para biriktirdik, artık hovardalık yapma zamanı geldi diye düşünmüştüm. 1 elma, 1 muz, 1 şeftali, 4-5 tane de 2'si bir arada kahve alıp kasaya gittim.

    - hoş geldiniz, beyefendi.
    - hoşbulduk canım.
    - toplam 3.85 kr.

    ben zuladan buzdolabı poşetini çıkardım, aralarından 15 kuruşu alarak kasiyerin önüne koydum toplamı 3,85 olan paraları.

    - ehehe. şimdi size bozuk para lazım oluyordur, iyi oldu aslında sizin içinde. ben evde iki kere saydım 3,85 var orada. isterseniz siz de sayın.
    - beyefendi(gözlerinden alev fışkırıyor bu arada), keşke zahmet etmeseydiniz. biz temin ediyoruz bozuk para ihtiyacımızı. (bir yandan ikişerli üçerli gruplar halinde paraları sayıyor)
    - kaldı elimde bunlar yau, napayım ben de mağdurum.
    - teşekkürler ama diğer müşterilerimizi bekletiyoruz bu yüzden :/

    ulan paramızla aşağılandık resmen. arkamda bekleyenler bir yandan, kasiyer bi yandan sövdü durdu amına kodumun 5 kuruşu yüzünden. almıycam lan bir daha para üstü falan, başıma bela oluyor sonra!
hesabın var mı? giriş yap