• bilinçsiz türk gencinin kaybedeceği yatırımdır.

    5 milyon liraya aylık 30.000-40.000 lira aralığında kira getiren ticari mülk veya mülkler alınabilir. alınan bu mülk zamanla değerlenir, değerlenen mülkün fiyatı yükselir.

    ayrıca, tek bir tapu almak mantıklı olmayabilir. çünkü ilerde satışı ağır -yavaş- olabilir. onun yerine 1 milyonluk 5 tane dükkan alınabilir. bu da 5 kiracı ile uğraşmak demektir unutmayın.

    yüksek kira getirisi için, ev değil ticari mülk almanız, hem paranızı hemde hayatınızı kurtarır.

    bilgisiz ibneler icin edit; ticari mulklerin satis fiyati, kira x 200 ay'dir maksimum. elbetteki nispetiye, bagdat caddesi gibi caddeler ayri. orada serefiye farki var, o nedir diye soranlar siktirip gitsin lutfen basliktan.

    bugunku piyasa kosullarinda 160 ay ile kendini amorti eden hazir kiracili yerler mevcut. ayrica mulkun fiyati arttikca satilmasinin agirlasmasi sebebiyle yuksek fiyatli yerler daha da dusuk amorti ile satin alinabilir.

    bilmiyorsunuz, ahkam kesmeyin. sikerim.
  • yahu kardeşim yine faiz yemissiniz, betonarme almissiniz nedir bu.

    5 milyon lira ile yatırım yapılsa 5-10 kişi ekmek yese işsizlik alıp yürümese diyen yok ya la.

    hemen bayın faize betona aferim. bi de ülkede iibf'den gecilmiyor.
  • vizyonsuz kişi işi. bu modelin bir değişik modeli olarak (konut) alıp kirasını yiyeni vardır.
  • 1-2 sene önce olsa; yıllık enfilasyon oranlarının banka faizlerinden daha yüksek olduğu bir türkiye'de paramın değerinin sürekli azalacağını da bilsem muhtemelen yapabileceğim bir tercihtir. düzenli paranın, daha çok paradan daha değerli olduğu felsefesini benimsemiş bir insan olmamın buna etkisi büyük tabi.ha şuan da aynı felsefeye sahibim fakat çok parayı düzenli paraya çevirmenin daha ekonomik ve daha mantıklı yollarının oldğunu biliyorum.
    (bkz: iş kurmak)
    (bkz: kira)
    ayrıca parayı anneme vermek de muhtemelen hepsinden kesin bir çözüm olurdu.
    (bkz: anabank)
  • genellikle daire ve dükkan alındığına şahit oluyorum. kalan para faize bırakılıp gayrimenkul ve faiz getirilerinin tatmin edici etkisiyle garsonlar ve valelere bol bahşiş bırakılır, üzerine tüketim çılgınlığı gerçekleştirilir. siz onlar gibi olmayın.
  • basit matematik hesaplarıyla kar zarar riski görülebilecek davranış türü.

    5.000.000 tlye bankaların genelde yıllık %10-11 faiz verdiği görülebilir. yılda 550.000tl kazanç görünür.

    yıllık üfe tüfe gibi enflasyon artışlarının ortalama %9-10 bandında seyrettiği ve bunu açıklayanın tuik olduğu düşünülebilirse eğer; gerçekte türk lirasının 1 yılda kaybettiği değerin %20-22 civarında olduğu algılanabilir. yılda 550.000 kar değil benzer oranda zarar ettiğiniz ortaya çıkar.

    daha kısaca özetlemek gerekirse; yılda aptallar 550.000tl kar ederken, akıllılar 550.000tl zarar eder.
  • beyni olmayanlarin betona para yatirmayi elestirdigi baslik.

    evi kira, arabasi sirket, bi gotundeki donu kendine ait olan birey, sen bunlari anlamazsin be gulum. beton der gecersin. en buyuk kapitalistlerin en buyuk koministlerden ciktigini unutma, amina koyarim

    yazar burada amina koyarim'i noktalama isareti olarak kullanmistir.
    (bkz: bir noktalama işareti olarak amına koyim)
  • gerçekleşemeyecek hayalim.
  • hadi şimdi itiraf edelim hepimizin rüyası :)
hesabın var mı? giriş yap