• rezalet gibi rezalet. 10/10.

    arkadaşa sabır diliyor ve tüketici hakem heyeti ile para iadesi almasını tavsiye ediyorum.
  • apple türkiye ile değil apple'ın abd hesaplarına ulaşıp şikayetinizi yardırmanız gerekli.
  • sorun kaç farklı versiyonda ortaya çıktı bilemiyorum, ancak ilk baştaki "açtım bozuk çıktı, yenisi ile değiştirdiler," kısmından sonraki teknik servis meselesini anlayamadım. ilk sefer sorun çıkıp yenisiyle değiştirdilerse, yine yenisiyle değiştirmeleri gerekir; sonrakilerde teknik servise götürdüyseniz veya onlar teknik servise verdilerse, ilkinde de aynısı olması gerekir. müşteri kaynaklı olmadığı müddetçe, hasarlı/arızalı olmayan telefon vermek zorundalar. sorun ne zaman ortaya çıkıyor bilmiyorum, ancak alındığı zaman apple mağazasında açılıp kurulumu oradaki eleman tarafından gerçekleştirilip sorun olup olmadığı gözlemlenebilir. bu olmasa bile, müşteri eve gidip sorunla karşılaşıyorsa garantisi var ve bu garanti süresince ücretsiz olarak bütün imkânları sağlamalılar.

    ancak bu teknik servis sürecinde müşteriye neden 2-3 alt versiyon bir iphone verilmeyip mağduriyeti giderilmiyor anlamış değilim. 5 veya 5s bir telefon geçici olarak temin edilir, müşteriye de, "bu telefona bir sıkıntı olursa x lira zarar ödemek zorunda kalırsınız," denir ve esas telefon tamirdeyken telafisi sağlanır. apple'ın önceliğinin şu olması lazım; müşteri telefonu aldıktan sonra bütün gün boyunca o telefonu kullanabiliyor mu? daha önce de iphone telefonunda sıkıntı çıkmış arkadaşlarım oldu ve mağazaya götürüp durumu belirttiklerinde kendilerine hemen değişim gerçekleştirilmiş. tabii bunlar zorlu süreçler; sorunun müşteriden kaynaklı olmadığının tespiti sağlanmalı, garantisi göz önünde bulundurulmalı.

    apple türkiye'nin müşteriye yaklaşımı sözel anlamda güzel, sıkıntı yok, ben de 2-3 ay içinde 2 defa görüşmüş oldum. cana yakın yaklaşıyorlar ve sorun çözme odaklılar; fakat aynı sorun teknik anlamda neden çözülemiyor anlamış değilim. neticede apple da olsa demek ki teknik servis açısından sıkıntı yaşattığı oluyormuş. bence koz olarak, "eğer 5 bin lira verdiğim telefonu ben 2 ay bile kullanamıyorsam, bunun hakkında yazılı dilekçe hazırlayıp tüketici haklarına şikâyette bulunacağım, artık çözümü oradan sağlarız," şeklinde bir atakta bulunulmalı. 1) hem tüketici haklarına şikâyet, telefona bir para verip sizden kaynaklı olmayan bir sorun yüzünden performans göremediğinizde hakkınızdır; 2) hem de firmalar tüketici hakları konusunda geri adım atmaya endekslidir. bu konuda yüzyüz ve aşağılık olan firma hepsiburada'dır, ama geneli bu şekilde.

    bence şikayetvar.com'a da yazılmalı bu.
    - elinize bir tane bile sağlam iphone veremeyen apple bunu en kısa sürede telafi etmeli.
    - bu telafi süresince telefon teknik servisteyse "bile", 2-3 alt versiyon bir iphone ile kullanıcının telefon performansı etkilenmemelidir. belki adamın bütün işi akıllı telefon üzerinden?
  • "ananı sikem elma" diye bir küfür konuşmalarda geçmesi gerekirken geçmemiş rezalet.
  • apple’ı ayırıyorum sorun tamamen ülkeye hâkim olan kokuşmuşlukta.

    adama ayıplı mal sat, sonra yenisiyle değiştir fakat değiştirdiğin mal da ayıplı olsun, üzerine tamir yap yine ayıp devam etsin onun da üzerine komple mundar et onarmadan ya da değiştirmeden adama geri gönder. yuh diyorum.
  • 5binlira para verip mutsuz olmak. (ki 100 lira ödesen de haklısın o ayrı.)

    rezalet puanım 10
  • sorun yaşayan bir yazar arkadaşın sesini duyurmak için başlığını açtığı fakat ilgi göremeyen rezalet.
  • galiba millet o yüzden ısrarla apple store'dan randevu almaya çalışıyor, araya genpa v.b. teknik servisler girince apple'ın servis kalitesine dair bir şey kalmıyor.

    oysa ki apple store'a gidip genius'a sorunu gösterdiğinde mazeret üretmiyorlar, hata sizde demiyorlar ve anında tamire alıyorlar veya cihazı yenisiyle değiştiriyorlar.

    rezalette gördüğüm kadarıyla apple ve mağdur kullanıcı yetkili servisle savaşmış.
  • marka değeri bu kadar yüksek olan bir şirketin yapmaması gereken olaydır. global markalar sanırım bizim ülkemize gelince değişiyor, sadece apple'a özel bir şey değil bu, birçok marka sayılabilir. global markaların müşteri memnuniyeti anlayışını ülkece değiştiriyoruz sanırım...
  • ülkede haklı olanın hakkını alabilmesi için çetrefilli yollardan geçmesi, birçok hukuki prosedürle karşı karşıya kalmasının, haksız olanınsa genellikle doğru dürüst bir yaptırıma maruz kalmamasının doğal sonucudur. firma biliyor ki en fazla zaten yapması gereken değişimi ya da iade alım işlemini yaparak atlatacak durumu, o yüzden yokuşa sürüyor.

    müşterisini mağdur edenlere ciddi yaptırımlar uygulanmadıkça sonu gelmeyecek rezaletler silsilesinin bir halkasıdır. geçmiş olsundur.
hesabın var mı? giriş yap