*

  • üst edit: 500 değil 1500 tondur. haberde bin 500 ton yazdıkları için dikkatimden kaçmış. ibelongtoyou nickli arkadaşa uyarısı için teşekkür ederim.

    urfa'da yaşanan hadise. dün yapılan habere göre urfa'da bir çiftçi elinde patatesin kaldığını, pazar bulamadıklarını söyledi.

    tabi malum medyalarda çıkmayan bir hadise çünkü suriye'den patates ithal etmemiz gerekiyor.

    not: rte %64.8 akp %52.7 (bkz: svihs)

    edit: ince'ye falan laf eden olmuş. ince gelse en azından suriye'den ithal etmezdik aq.

    kaynak 1

    kaynak 2

    --- spoiler ---

    son dönemde fiyat artışıyla ve ardından gıda tarım ve hayvancılık bakanı ahmet eşref fakıbaba'nın suriye'den ithalatıyla övündüğü patatese ilişkin yetiştiriciler de şikayetçi. urfa'nın viranşehir ilçesinde 40 yıldır çiftçilik yapan mahmut keskinli, yetiştirdiği patateslerin elinde kaldığını söyledi.

    fakıbaba'nın, patates ithalatıyla ilgili olarak söylediği, "suriye kardeştir, oradaki insanların zenginleşmesini de isteriz. neden suriye dururken başka bir yerden alalım?" sözlerini hatırlatan keskinli, tarlasında ektiği patateslerin arasına uzanarak "patates çok pazar yok" dedi.

    --- spoiler ---
  • fakı baba buna nasıl çözüm bulacaksın ?

    ürün pahalılanınca ithal ediyordun

    şimdide elde kalanı ihraç et de görelim.
  • " ama üzülmeye gerek yok, devletin canı sağolsun, iktidarın hepsi allah'a şükür alnı secdeye değen insanlar, varsın patateslerim patates olsun gitsin" diye devam eden bir açıklama yaparak, tatsızlığı gidermesi gereken çiftçidir.

    ithalat yaparak piyasa regülasyonu yapmaya devam ederseniz, bir süre sonra ithal ettiğiniz tarım ve hayvancılık ürünlerini ülke içinde üretecek çiftçi besici bulamayacaksınız diye kimse size söylemedi mi ?

    bir savaş, kıtlık, büyük bir afet hasıl olursa dışardan ithalatla mı halkı besleyeceksiniz ?

    peki dışardan alacak ürün de bulamazsanız vatandaşın beslenmesi için ağac kabuğu mu tavsiye edeceksiniz ? ( üretim az olur, kendi halkının beslenmesi için satmak istemeyebilir, fiyatı fahiş rakamlara yükseltebilir )
  • ınternette site kurarsa ya da instagram'da profil açarsa 10 kilo 10 kilo birkaç haftaya pattizlerini bitirir. araya da tombik tatlış teyze koysun. tarla marla kedi köpek kuzu. şimdi sistem bu dayı bilememiş. ınsallah bu şekilde satar.
  • beyler bayanlar sikimizde mi? tabiki de değil. aklı sıra çakallık yapıp seçim sonuna bırakacak öyle satacaktı elinde kaldı tabi.
  • yandık bittik diye ağıt yakar. sonra ilk seçimde sabah 8'de oyunu akp'ye atar çünkü;

    (bkz: akp'ye oy verip hiçbir şeyden sorumlu tutmamak)

    hastalığına yakalanmıştır.
  • tarımı, hayvancılığı çökmüş ve çökmesinin sebepleri çevre politikalarından, inşaat ve ekonomik politikalara kadar, çok çok karmaşık olan bir ülkeye, sırf aşiret ağası diye birisini tarım bakanı yaparsan olacağı bu.

    özellikle bakanlık seviyesinde bu liyakatsızlık devam ettiği sürece ne bu ülkenin burnu boktan kurtulur, ne de refah seviyesi yükselir. patatesi, kimyasal saldırı altında kalmış bölgeden ithal etmeye, patatesin parasını da bankalardan borç almaya devam ederiz.
  • urfa olduğunu okuyunca bana bir serinleme geldi yalnız.
  • patates 3 lira ama adamin elinde patates kaliyor ona ramen biz ithal ediyoruz. yazarin da dedigi gibi (bkz: svihs)
hesabın var mı? giriş yap