• herkesin binemeyecegi bir otobus seferi. oncelikle binmeyi dusunen kisinin oksijensiz solunum yapabilme yetisine sahip olmasi lazimdir. aksi hallerde karbon dioksit ve karbon monoksit zehirlenmesi ya$amasi an meselesidir.
  • bir sabah okula giderken bindikten hemen sonra orta bölümde bir kafes içinde tavuk gördüğüm..inanamadığım..inanmak istemediğim..ayrıca 2. köprünün ptesi trafiğine kapılarak o tavukla ve takriben 60 zavallı kader ortağıyla beraber anca 1.5 saat içinde 4. levente ulaştığım, bende kalıcı zararlar bıraktığına inandığım halk arabası.
  • otobuse banyo kuveti ile binmeye calisan ve neticede basaran yolculari ile siradisi ve kozmopolit bir profil cizen hattir kendisi..ayrica, yolun bir turlu bitmemesi ve yolcularin uzayli gormus tadindaki bakislari nedeniyle korkutucur baslarda..
  • insan bu hattın emniyetinde günlük uyku ihtiyacının tamamına yakınını karşılayabilir..
    edit: o kadar uzun sürer yani...
  • yolcuların büyük çoğunluğunun, devasa bir "minibüs" sandığı ve bu sanıyı, muavinlere yönelttikleri "kavacık ne kadar", "babori 4 levent'de incem kaç para" benzeri sorulardan kolayca anlayabileceğiniz; anadolu yakasında oturup her gün itü maslak/ayazağa kampüsü'ne gidenlerin ve e-5 civarlarında ikamet edip kadıköy, beşiktaş'la uğraşmadan 4 levent üzerinden metroyla taksim yapmak isteyenlerin vazgeçemediği; art arda gelen otobüsleriyle konvoy gibi sefer yapan süper iett hattı.

    fatih sultan mehmet köprüsü - diğer bir deyişle 2. köprü - üzerinden giden tek hattır (*). köprünün anadolu ayağına kadar olan son 2 duraktan, kozyatağı / halyolu ile kavacık arasında kilometlerce mesafe vardır. yani 4 levent istikametine doğru giderken kozyatağı durağını kaçıran biri kavacık'ta, anadolu yakasına giderken kavacık'ta inmek isteyip durağı kaçıran biri de zike zike kozyatağı / halyolu durağında inmek durumundadır. bu tür ıskalama hadiselerinden ötürü şöför muavinleri kilit duraklarda gırtlağı yere bırakana kadar bağırırlar "kozyatağı/kavacık/metro kalmasııııııııııııııııınn!" diye ...

    her daim kalabalık olduğu ve otobüs içindeki oksijenin az olduğu söylesense de hiçbir zaman 123 hattındaki aynı otobüste 150 kişi gitmek tecrübesini yaşatmamıştır şahsıma. (ya da ben şanslıydım, bilemiyorum.) 500t'nin kalabalık olduğu saatler, genelde, sabah işe gidiş ve akşam işten dönüşü saatleridir. bu saatlerde yoğun trafik de olmaktadır fakat 500t şöförleri, "emniyet şeridinden yardırarak yol katetme" yöntemiyle akşamın ve sabahın belirli saatlerinde oluşan trafik sorununu kendilerince aşmışlardır.

    (*) edit : esac'ın uyarısıyla düzeltiyorum :
    2. köprüden üzerinden geçen tek hat değil. 2. köprüyü kullanan başka iett hatları için aşağıdaki adresten bilgi edinilebilir.
    http://gis.iett.gov.tr/…=durakgoster&durakid=530287

    edit : link sıçmış, düzelttim. linkteki ml129k , 129l'dir.
  • saat 10 civarında binilirse 4.levent'ten kartal'a yaklaşık 25-30 dakikada gider tın tın. çift bilettir. karşıya (avrupa yakasından anadolu yakasına) gitmek için beşiktaş yönündeki durakta beklemelisiniz.
  • sadece minibus karakterli, nevi sahsina munhasir otobuslerin ve soforlerin calismasina izin verilen otobus hattidir.

    yolcularin buyuk kismi ciddi ciddi uyur, horlar, hatta omzunuza basini koyan bile olur. oturan herkes uyudugu, ayaktakiler de "uyursam yere duserim" dusuncesiyle kivrandigi icin de bir nevi guvenli mekandir.

    bu otobuslerde uyumak oyle tatlidir ki; 4. levent'e geldiginizde inip, kosusturmayla dolu hayatiniza devam etmek istemezsiniz.
  • karde$i için (bkz: 500es)
  • seferlerine 1999 yılında başlanmıştır. bundan öncesinde iş bulamayan 302-303 şöförleri çekerdi bu hattı.
hesabın var mı? giriş yap