• bu sene 15-25 şubat 2007 arasında gerçekleşecek olan etkinlik..
    ankara'ya ise 1-4 mart arasında uğrayacak..
    program daha açıklanmamış olsa da, linda linda linda, rock n roll never dies, madeinusa gibi filmleri bekliyoruz-
    müzik adına, kendimiz adına..

    gogol bordello non stop da var tabii.. de, gösterim şansının sıfıra yakın olmasına rağmen, en bi ateşli halimizle bekliyoruz..
    (bkz: buradan yetkililere sesleniyorum)

    link için-
    gerçi şu an sadece posteri var ama: (http://www.ifistanbul.com/)
  • tarihleri 15-25 şubat* olarak açıklanmış olan bağımsız film festivali.

    (bkz: heyecanla bekliyoruz)
  • saçma sapan vizyon filmlerinden bunalan sinefiller için "çöl ortasında vaha" gibi festival... marjinal filmler şenliği bi nevi.

    _______________

    !f istanbul 15 şubat'ta başlayacak

    net film prodüksiyon ile afm sinemalarının düzenlediği "!f istanbul 6. afm uluslararası bağımsız film festivali", 15 şubat 2007'de başlayacak.

    festivalin tanıtımı amacıyla afm beyoğlu fitaş sineması'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan afm sinemaları yönetim kurulu başkanı adnan akdemir, türk sinema sektöründe rekora gidildiğini belirterek, 35 milyona yaklaşan bir seyirci ile karşı karşıya bulunulduğunu söyledi.

    akdemir, şu anda türkiye'de 1300 sinema olduğunu belirterek, son yıllarda türk film yapımcılarının da kaliteli filmler yapmaya, bunlardan para kazanmaya ve kazandıklarını tekrar sinemaya aktarmaya başladıklarını söyledi.

    akdemir, "bugün gelinen noktada avrupa'da fransız sinemasının yüzde 41 ile 1 numarada iken, şu anda türk sineması yüzde 50 pay ile kendi filmini seyretmede 1 numara" diye konuştu.

    festivalin bu yıl ilk kez istanbul dışına çıktığını, ankara'ya da yayıldığını anlatan akdemir, festivali diğer şehirlere taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

    6. afm uluslararası bağımsız filmler festivali, 15-25 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    festival, istanbul'da beyoğlu afm fitaş ve caddebostan afm-budak sinemalarında, 1-4 mart 2007 tarihleri arasında da ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

    bu yıl festivalin "hit filmler" bölümünde ünlü yönetmenlerin son yapıtları ve festivallerden ödüllerle dönen filmler yer alıyor.

    irak savaşı, globalizasyon, küresel ısınma gibi konuları ele alarak dünyayı ayağa kaldıran belgeseller ve güncel konulara farklı açılardan yaklaşan cesur filmler, festivalin "akt!fist" başlığı altında toplanıyor.

    festivalin diğer yeni bölümü ise seks ile sanatın kesiştiği alanın "ben ötekidir" adlı bölümü. bu bölümde de bir çok ilgi çekecek film bulunuyor.

    festivalin "müzik-hayat-film" bölümü ise bu yıl efsanevi isimleri konuk ediyor. intihar eden nirvana solisti kurt cobain hakkındaki "kurt cobain: about a son (kurt cobain: bir oğul hakkında)" film bu bölümün iddialı filmleri arasında yer alıyor.

    festivalin "gıcır gıcır" adlı yeni bölümünde ise yeni yönetmenlerin filmlerine yer verilecek.

    "fantastik filmler" bölümünde fransız, macar ve çek filmler bulunuyor.

    bu arada festivalde, bu yıl türkiye'deki bağımsız film dağıtımcılarını teşvik etmek amacıyla yeni bir ödül geleneği başlatılacak.

    "!f istanbul bağımsız dağıtımcı ödülü", festival süresince seyircilerin oylarıyla belirlenecek.

    festivalin biletleri, 7 şubat çarşamba günü biletix'te indirimli ön satışa sunulacak ve bilet fiyatları tam 11 ytl, öğrenci 9 ytl, ankara'da ise tam 10 ytl öğrenci 8 ytl olacak.

    kaynak: medyatava
  • filmler;

    hit filmler;
    death of a president
    the lives of others
    wristcutters a love story
    sherrybaby
    half nelson
    zidane:a 21st century portait; (bkz: zidane un portrait du xxie siecle)

    aktivist filmler;
    earthlings
    fuck
    day night day night
    my life as a terrorist

    ben öteki filmleri;
    destricted
    the book of revelation
    l'exterminateur des anges
    chacun sa nuit

    gıcır bölümü;
    heaven's door
    glue
    pavee lackeen: the traveller girl
    komma
    how the garcia girls spent their summer

    müzik hayat film bölümü;
    kurt cobain: about a son
    a screaming masterpiece

    gökkuşağı filmleri;
    the bubble
    puccini for beginners
    the blossoming of maximo oliveros
    love sick; legaturi bolnavicioase

    animasyon fimleri;
    renaissance
    taxidermia
    lunacy (bkz: sileni)
  • filmlerin kitapçığı sessiz sedasız taksim afm'de yerini almıştır. bu sene 5 ytl'dir ancak program hala verilmemiştir.

    yukarıdaki listeden belirtilen daha çok film vardır;

    gökkuşağı filmlerine ek olarak fremde haut veya ingilizce adı ile unveiled seyredilesi bir filmdir. göçmenlik, müslüman dünyada kadın ve eşcinsel olmak ve ötesinde başka bir memlekette hiç bir şey olmak adına kafası çok okşanası bir film. ayrıca eating outun yönetmeninde boy culture geliyor. ve gene ispanyol ve gene bir transgender filmi olan 20 centimetrosde ışıltılı ışıltılı göz kırpıyor. bu arada the bubble filminin yönetmeni yossi vejagger in yönetmeni eytan fox.

    bu sene kısalar çok ama çok çoğalmış. bi tanesi sözlğk yazarlarımızdan birinin; she berlin

    aktivist cephesinden ise fuck adlı film dikkate değer. tanıtım kitapcığında dil üzerinde oynana iktidar oyunlarını konu alıyor şeklinde bir ibare var. küfrün tarihini araştıran film oldukça ilginç olabileceği, konu itibariyle tuhaf/sevimsiz tuhaf yerlere de devam gidebilir.

    hit filmler gerçekten seçki olmuş. yukarıdaki listeye 4-5 film daha ekleniyor. özel ilgi alanları -animasyon/cinsellik/eşcinsellik/aktivist/kısa filmler - dışında kalan klasik bağımsız film izleyicisini oldukça iyi tatmin edeceğe benziyor. gıcır gıcır bölümü yeni yönetmenler bir anlamda gelecek vaat edenlerden oluşan bir buket olmuş.

    ara irreversible, baise moi, romance x gibi filmlerlerin sansasyonel etkilerinin meyvalarını toplayan festivaller arasından if bu sefer bu cinselliğin hedef alan bir bölümle çıkmış karşımıza; ben ötekidir.

    animasyon, fantastik ve korku/nç filmler pek ilgi alanıma girmediği için söylenecek pek bir şey olmasa da taxidermia feci halde tereddütte bıraksa da aynı fecilikte göz kırpmaktadır.

    bir de gökkuşağı cephesinden bir haber daha, gökkuşağı partisine dana international geliyor. herhalde israilden katılılıp eurovision'da birinci gelen diva parçasını hatırlayacaksınız.
  • duyduk duymadık demeyin; web sitesi sonunda açılmıştır !

    http://www.ifistanbul.com/tanitimfilmi.aspx
  • gayet dolu dolu bi programı olan festival..
    yine de filmlerin arasında dolaşırken kesin gidilecekler, gidilecekler, gidilmese de olur (daha bulamadım gerçi) kategorilerine ayırmakta insan zorlanıyor..
    yine de seçim süreci başlamıştır..

    kurt cobain about a son, glastonbury, screaming masterpiece elzem-
    de, anlaşılan festival yönetimi drawing restraint 9'ın etkisinden çıkamamış henüz..

    avida, das leben de anderen, wristcutters a love story, 10 items or less, lunacy gibi filmler de ziyadesiyle cezbedici..
    container ise, voice-over sebebiyle mide bulandırıcı bi deneyime dönüşebilir..

    bi de belirtmek istediğim özel bi durum var: baise moi ile başlayan ve 9 songs ile zirveyi bulan sex sells mottosuna bi bölüm ayrılmış: ben ötekidir bölümü altında (6 film, az diil).. ilginç deneyimler bizi bekliyor tabii.. koca perdede porno izlemenin zevki başka oluyor haliyle..

    *: taxidermia ise favorim oldu şimdiden..
  • karar vermekte zorlanan, film sevdalısı insan evlatları festival programının içinden nasıl çıkacak bilemiyorum*... serseri mayın gibi o filmden şu filme girip çıkasım geliyor...ama buna ne zaman yeter ne de maddi durumlar...
  • sinema yı sinema aracılığıyla anlamak isteyenlerin ve slavoj zizek sıkı takip ederlerinin mutlaka izlemesi gereken bir film olan the pervert s guide to cinema yı beyaz perdede izleme olanağını filmde film adlı bölümüyle bizlere sağlamış olan festival.
  • festival kitapçığı 5 ytl. üstelik izlenebilecek filmler onlarca. diğer festivallerin 2,5 ytl olmasına alıştığımızdan, ilk bakışta ne yapacağımızı şaşırıyoruz. sonra biraz toparlanıp program yapmaya koyuluyoruz. çok zor oluyor çok...
    ayrıca yapı krediyi sevmiyoruz efendim, kazıklanmak pahasına yıllardır gençtelekart almıyoruz... hadi bakalım.
hesabın var mı? giriş yap