• edit: emre özpeynirci
    dünya gazetesi

    ticaret bakanlığı ile türkiye noterler birliği arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilen tüm ikinci el motorlu kara taşıtı satış verileri bakanlığa günlük olarak aktarılmaktadır. bu kapsamda, taşıt satış verileri bakanlıkça takip ve kontrol edilebilmekte ve düzenlemelere aykırı uygulamaların tespiti mümkün hale gelmektedir. 15 eylül 2022 tarihinden itibaren noterlerde satışı yapılan tüm taşıtların ilk tescil tarihleri de bakanlığımız ile paylaşılacak ve ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay geçmeden satışı yapılan taşıtların tespiti de mümkün hale gelecektir.

    haberde pazarlama yapana ceza kesileceği gibi bir anlam var ama 6 ay geçmeden satışı yapılan taşıtlar da tespit edilecek diyor. böyle bir satışa sistem izin verecek mi?

    2. el ticareti yapan şirketlere getirilen 6 ay ve 6 bin km satmama yasağına uymayanların cezası 8.400 tl olarak belirlendi.

    artık ikinci el otomobil satışları bıçak gibi kesilir. fiyatlar en az yüzde 30 düşer.
  • cezayı da arabanın fiyatına eklerler. 8400 lira ceza caydırıcı değil.

    zorunlu edit: caydırıcılık adı altında gizli ek vergilendirmedir.
  • 84.000 olsa bile azdır. caydırıcı olması için 840.000 tl olmalı ki sadece ultra süper lüks otomobil satanlar yapabilsin.
  • sıfır araba alıp, ilk defa benzin almaya benzinciye girince pompacı bile daha fazla bahşiş istiyor. bu nasıl ceza?

    edit: otomobilleri boş depo sattıkları için bayiden çıkınca en yakın petrolden yakıt alıyorsun. bayilerin yakınlarındaki petrolcüler durumu biliyor. sıfır araba belli oluyor aşırı temiz ve parlak. hemen yapışıyorlar "abi hayırlı olsun, allah kaza vermesin abi, abi..."
  • sıfır arabalara 8400 lira ek vergi geldiğini gösteren haberdir.

    edit: ilk entry'de edit olmadan önce satış yapılabiliyor gibi duruyordu. eğer satış yapılamıyorsa bu entry'nin bir anlamı yok.
  • 2017-2018 model orta sınıf bir arabanın bile ikinci eli 750.000 tl. 8.400 ne lan, dalga mı geçiyorsunuz.
  • fiyatlara yansıyacak. "kaş yaparken göz çıkarmak."
  • sıçıp sıvamaya devam operasyonu. başka hiç birşey değil. kimse demiyor ki aga siktiri boktan bir arabanın ederi benim 4-5 yıllık iş gücüm, olmamalı.
    (olması gereken 4-5 aydır.)

    (bkz: bilmediğin boku, git de mektebinde oku) derler eskiler.
    bu cahiller ekonomi bilmiyor ama ülke yönetiyor. ve aldıkları önlem.
    komikler..
  • 20 sene önceki araba piyasası için geçerli bir karardır.
hesabın var mı? giriş yap