• 13 kasım 1918 tarihinde donanmaları ile istanbul'u işgal eden itilaf devletleri, 6 ekim 1923'te şükrü naili paşa komutasındaki 3. kolordu'nun istanbul'a girişiyle resmen şehrimizden şutlanmışlardır.

    29 mayıs 1453 ne kadar önemli ve gurur vericiyse bu kudretli kurtuluşta aynı oranda değerlidir. ikiyüzlü olmaya gerek yok bu kurtuluş istanbul'un 2. fethidir.

    ota boka başlık açılırken, bu tarihin en önemli kurtuluşu neden başlıksız bırakılmış inanılır gibi değil.

    (bkz: istanbul'un kurtuluşu)
    (bkz: 6 ekim 1923)

    not: başlığın sol frame'de gözükmemesi de ilginç.
    not2: kanalı silince çıktı piyasaya.
  • hızlıca unutulan bir tarihi olay daha. eskiden kutlamalar yapılır ve o gün hatırlanırdı. unuttuk mu? yoksa unutturuluyor mu? burada bile gündeme gelmediğine göre artık kaynayıp gitmiş demek ki. neticede devir artık hakikaten değişti.
  • istanbul'un fethinden daha değerli olması gereken gün. zira istanbul'un fethinde bizim olmayan bir şeyi işgal etmiştik. 3 ekim 1923'te ise bizim olanı işgalcilerden geri aldık.
  • geldikleri gibi giderler demişti mustafa kemal atatürk
    öyle de oldu. geldikleri gibi gittiler.
  • öncekiler geldikleri gibi gitmişlerdi, şimdikli işgalciler de geldikleri gibi gidecekler.
  • şükrü naili gökberk istanbula girerken askerlere çöl gözlüğü taktırmıştı. sebebi de agladiklari gorulmesin diye. ıstanbul çok acılar çekti isgal'de kimseler anlatmaz bunu afrikadan gelen köle askerler dahil bütün itilaf askerleri yağma, tecavuz neler neler yaptılar. ulu önder mustafa kemal atatürk olmasaydı o 29 mayısda fethini kutladiginiz şehir olmayacaktı. fatih sultan mehmet'in binbir güçlükle aldığı şehri torununun torununun torununun torunu olan bir diğer mehmet nami diger vahdettin the sixth mehmet kendi elleriyle verdi istanbulun anahtarını ingilizlere. bugün önemli bir gün. bir ulusun unutmaya çalıştığı o kurucuları anmamız gereken bir gün. canakkale boğazından doğru izmiri kurtaran ordunun hızlı bölümü, sakarya kocaeli hattından da diğer ordu savaşa hazır biçimde girdi istanbula. lloyd george hükümeti devrildi savaş yan5lışı liderler dustu bu olaylarda. çok onemlidir çünkü savaşı sahada bitirmiştir paşa ve gururla artik temelini attığı bu sağlam ülkeyi düzenlemeye giriştiği dönemin başlangıcıdır. şehri alan ingilizler fethettiklerini bildirirler bize göre işgal onlara göre fetihtir. ruhları saad olsun hepsinin.
  • istanbul'un fethi kadar önemli bir gün.
  • yunan dede hayali ile yanip tutusanlar icin kara gundur.
  • istanbul'un fethi'nden çok daha önemli bir gün.
  • istanbul'un kurtuluşu kutlu olsun. şanlı komutan mustafa kemal'e selam olsun.
hesabın var mı? giriş yap