• aslında 6 ekim ile sınırlı olmayan, yaklaşık iki haftadır (an itibariyle üç hafta olmuştur) evdeki huzurumu alıp götüren ikea firmasının sergilediği rezaletler bütünüdür.

    *******
    ozet geciyorum: yeni evlendik, 15 eylul gunu ikea'dan pax gardirop alindi, garantisi bozulmasin diye montaja verdik, 10 gun sonrasina tarih verdiler, montaja gelindi parca kirik cikti, "10 gun sonrasina yeni parca geliyor, bir gun sonra da 6 ekim'de montaj yapariz" dediler, "olmaz" dedik, "cok gec, ortalik ayak alti sizi mi bekleyecegiz" dedik, bir suru cozum yolu onerdik, hepsine "olmaz" dediler, sineye cektik, bekledik, su an 6 ekim saat 17:00 ve gardirop hala kurulmadi, "pazar gunu bi' ara geliriz" diyorlar. "kendim kuracagim" diyorum "garantisi gider" diyorlar, montaj parasini da iade etmiyorlar. surec boyunca cagri merkezleriyle 25 defa gorustum, her seferinde de 15 dakika beklemisimdir, 4 defa da is yerinden izin aldik. ikea'dan uzak durun diyecegim ama alternatifi yok biliyorum, kafayi yedik artik, en azindan yeni evliyseniz kesinlikle ve kesinlikle uzak durun.
    *******

    ilk kez rezalet başlığı açıyorum; şöyle uzun uzun, hikaye gibi tadını çıkararak yazalım değil mi? başlıyorum.

    rezalet sebebim ıkea'nın gene kalitesizliği, dandik kumaş ve ahşap sunta malzeme kullanmasından doğan değil (bkz: 27 eylül 2017 ikea rezaleti) bilakis dev boyutlarda bir operasyonal rezalettir, üstelik müşterisinden özür dilemek yerine telefonlarını açmayarak da ayıp etmeye devam etmektedirler.

    ayıptır söylemesi ağustos sonunda düğün yaptık, düğünden sonra balayına gittik geldik, dedik böyle eski yatak odası ile olmaz değiştirelim. bu bağlamda 15 eylül günü ikea bayrampaşa mağazasından 4 kapılı pax gardırop satın aldık, haddizatında sadece gardırop alınmadı, haziran ayından itibaren parça parça yemek masası, sandalyeler, l koltuk takımı, tv sehpası, vitrin, kütüphane, bir kitaplık daha, bir 6'lı şifoniyer, çift kişilik yatak karyolası, mutfak ve banyoya bir dünya ufak eşya alet aldık, bu alınan parçaların tamamını bendeniz montajladım.

    son parça gardırop kalmıştı; 'büyük duruyor, aynalı kapaklar falan var, montajını ben zorlamayayım' diyerek hayatımda ilk defa ıkea'dan montaj hizmeti aldım, rezalet tam olarak burada başlıyor. ürünlerin teslimatı için 2 gün montaj için ise 10 gün sonraya randevu verdiler. bilen bilir, bu ıkea bir de teslimat ve montaj için sizden saat sormaz, size bir gün önce sms atar ve o saate uymanızı bekler. siz zaten kim sinizdir ki, işiniz gücünüz yoktur sizin. neyse dedik, ne lanet bir şeymiş bu montaj dedik ve beklemeye başladık.

    10 gün sonra montaj günü geldi, ben eski gardırobu söktüm, odayı komple boşalttım, kıyafetler falan her yerde dağıldı. montajcılar 2 kapılı yarı kısmını kurdular, diğer 2 kapılı kısmı kurmak için kutuyu bir açtılar, gövde kısmında devasa bir kırık gördük. arkadaşlar kırık ürünün resmini çektiler, aletlerini toplayıp, ürüne ait vidaları bile yerde bırakarak ışık hızıyla çıkıp gittiler. biz kaldık tabii, ortalık acayip dağınık, ikea'yı bekliyoruz ki arasın bizi, kimse aramıyor, sonra ben aradım, korktuğum başıma geldi 5 ekim'de yeni ürünü getireceğiz, 6 ekim'de de montaja geleceğiz.

    asagidaki linklerde kirik olan parcayi, evimizin rezalet daginik halini gorebilirsiniz: (hala bekar evi halinden kalan bir cok eski esya yatak vs mevcut, onlari yerlestirmek icin de gardirobu bekliyoruz)

    imgur linki toplu resimler
    resim1
    resim2
    resim3
    resim4

    ikea'nin musteri hizmetlerini ariyoruz kimse acmiyor, telefonda minimum 15 dakika bekliyorsunuz; twitter hesabina sikayetler ediyoruz kimse sallamiyor. telefonla ulasabildigim vakit yeni evlendigimi, evimin bu sekilde 2 hafta daha bekleyemeyecegini belirttim bana misin demediler, dedim ki bu sekilde kirik parcayla kurulsun, siz de kirik mal sebebiyle bana ilgili tutar kadar para iadesi yapin, yok dediler. dedim ki iadede sizde kalsin istemiyorum kirik parcayla ben montaj yapacagim, montaj parasini geri iade edin, olmaz dediler, dedim ki montaj parasi da siz de kalsin istemiyorum, bu sefer de siz montajlarsaniz garanti kapsamina duser haberiniz olsun. kirik parcayla kurulum yapiyorum, garantiden cikariyorlar olaya bak.

    sinir harpleri icinde sessiz bekledik, resmen ikea bizi parmaginda oynatiyordu, elimizden de hic birsey gelmiyordu. neyse dedik, gene sineye cektik. tarih 5 ekim persembeyi gosterdi, tahmin edin ne oldu, ikea gelmedi. gene biz aradik, bizi arayan eden yok, "evinize geldik zile bastik ama yoktunuz" dediler, esim butun gun evde bekledi, direk yalan. telefonda bir kez daha sinir harbi gecirdik. aksam arayacagiz dediler, aramadilar. bugun 6 ekim cuma oldu, bu sefer ben izin aldim. telefonla ulastik, rica minnet bir sekilde parca geldi. "1-2 saate montaja gelecekler" dediler. heyecanlandik, bu cile bitiyordu, mutsuz gunler geride kalacakti. ama bilin bakalim ne oldu, az once arandim ve telefonda bir kadin "beyefendi bugun gelemiyoruz, yarin da gelemiyoruz cok yogunuz, ama pazar gunu gelecegiz, sirf size ozel, bu kiyagimizi unutmayin" artik sinir harbi baska bir boyuta ulasti, dedim ki ben kendim kuracagim montaj parasini ve garanti hakkimi verin artik, olmaz dediler. ben de sinirlendim, "kamyon tutup malzemeyi yukleyip bayrampasa magazanizin onune geliyorum, gardiropu yakacagim, bir saate ordayim" dedim, telefonu kapadim.

    evet sevgili sozluk, sevgiliyken magazalarina gidip evcilik oynadigimiz, kataloglari reklamlari buram buram mutluluk ve huzur kokan ikea evliligime rezalet bir baslangic yapmama sebebiyet verdi, yaklasik 5 veya 6 defa sinir harbi gecirdik, esim 2 ben 2 gun olmak uzere is yerlerimizden toplam 4 gun izin aldik. simdi ben ne yapayim, ecevit'e kasa atan esnaf misali kamyonla gidip atayim mi gardirobu, yoksa ikea'nin tabiri caizse 3 haftamizi s.kip atmasina ses cikarmadan burasi turkiye mi diyelim?

    edit1: hizliresim linkleri eklendi, resimlerde bir olay yok zaten, mevzu ikea'nin gevsekligi
    edit2: odedigim montaj parami geri vermiyor cakallar, ustelik telefondaki kisi garantisi gider dedi
    edit3: uzun oldugunun farkindayim ama zaten ozeti bu yuzden yazdim, ilk yazdigim versiyondan beri mevcut :)

    ***************

    edit4: ikea'nin arayip montaj ve nakliye ucretini iade edecegini soyledigi rezalettir, yeterli midir, tabii ki yeterli degildir, ancak yeter ki gardırop kurulsun baska bir sey istemiyorum.

    ***************

    edit5: 8 ekim pazar gunu gardırop montaji icin gelindi, tam bu sefer oldu tamam diyorduk ki, aynalı kapaklardan bir tanesi de kırık çıktı. hahaha ben artık random gülüyorum sözlük. tarafima geri dönüş yapılacağı söylendi, bekliyoruz.

    ***************

    edit6: tarihler 10 ekim 2017 saat 14:54'e gelirken hala gardırobumun olmadığı, iki gündür ikea'yı aramama rağmen kimsenin geri dönmediği rezalettir.
  • montaj talimatlarına uyulduğu sürece ikea garantisi bozulmadığı için biraz eksik bir rezalettir. mağdur yazar montaja başlayınca bu entry kendini imha edecektir.
  • rezalet gibi rezalettir, 7 kapakli dolabi monte ederken karsilasilacak sorunlar goz onunde bulundurulunca ozellikle parasini odeyip garanti bir sekilde ıkea'ya yaptirmak herkesin hakki. zaten mobilyacilar carsisi yerine ıkea'ya da bu sebeple gidiyoruz, bu tarz sorunlar yasamamak icin. ben de benzer bir sorunu arcelik klima'da yasamistim 1 bucuk ayda baglandi klima en son genel mudur yardimcisina dogrudan mail atmistim, turkiye'de malesef ancak bu sekilde cozuluyor isler.
  • en temiz çözüm bu tür tamir tadilat veya ustalık isteyen işlerde tanıdık birii aracılığı ile usta bulmak. aynı malı 100 tl pahalıya 3 günde alıyorsun.

    ikea da bize benzedi. tekzen, ikea veya bir başkası bize benzemese olmaz arkadaş.
  • b sınıfı bir aracın arka koltuğuna sığmayacak hiçbir şey alınmaması gereken firmadan kocuman gardrop almış bir bireyin karşılaştığı rezalettir.

    ben de daha önce benzer bir problemle karşılaştım. montaj için gerekli kılavuz delikleri yanlış yerde çıkınca, montajcılarla yaşadığımız sorunlar nedeniyle ikea'dan soğumuştum. yeni evli arkadaşlara böyle bir çile yaşatan ikea'yı kınıyorum, zaten malı satmışım daha ne uğraşayım gibi küçük esnaf zihniyetinde olmadıklarını umut ediyorum.
  • 8 ekim pazar günü montaj için gelinen ancak tabii ki de gene sorun çıkaran gardıroptan kaynaklanan rezalettir.

    yaklaşık 3 haftadır kurulmasını beklediğimiz, tam bu sefer oldu tamam dediğimiz ikea gardırobun bu sefer de aynalı kapaklardan bir tanesi kırık çıkmıştır.

    artık sadece gülüyoruz, çünkü ikea'yı aramaya ve o lanet olasıca müşteri hizmetleri müziğini dinlemeye gücümüz kalmamıştır.

    tarihler 10 ekim 2017 saat 14:53'e gelirken hala gardırobumun olmadığı, ikea'dan kimsenin geri dönmediği rezalettir ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap