• tren yolunda isirgan otu nickli arkadaşımızın isteği üzerine açılmıştır.

    bir kamuoyu duyurusudur. fakat oda üyelerinin fikirsel ayrılıklarını fiziki ayrılığa dönüştürecek, tmmob tarihinde ilk olan türden bir duyurudur.

    ilgili duyuru

    --- spoiler ---

    aziz milletimize ve kamuoyuna

    24 haziran 2018 seçimleri, milletimizin ve devletimizin bekası adına, hak ve hakikatin açıkça beyan edileceği tarihi bir dönüm noktası ve karar anı olacaktır.

    ülkemiz ve milletimiz olarak zor bir süreçten geçiyoruz. dünyadaki tüm mazlum ve mahzun yüreklerin ve müslüman milletlerin umudu olan aziz milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki şer odakları tarafından kuşatılmaya, parçalanmaya ve çökertilmeye çalışılmaktadır.
    öyleyse vicdan sahibi ve akl-ı selîm sahibi her fert ve camianın üzerine düşen büyük vazife, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın liderliğinde ve cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde, ülkemizi ve milletimizi en güçlü yarınlara taşıyacak milli ve yerli kadrolara, cumhur ittifakına, 24 haziran 2018 seçimlerinde destek vererek, ülkemizin büyüme ve istikrarına devam etmesi yönünde olmalıdır.

    başta savunma sanayii olmak üzere, her türlü dışa bağımlılığı reddeden, dünya 5’ten büyüktür diyen, her daim zalimin karşısında dimdik duran, her türlü terörün başını ezerek, terörü destekleyenlerin zalimliklerini yüzlerine haykıran ve dünya mazlumlarına destek veren, ülkelerindeki savaşlar neticesi evini yurdunu kaybederek ülkemize sığınan çaresizlere kucak açan güçlü bir türkiye’yi hazmedemeyen dışarıdaki ve içerideki karanlık güçler; milletimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak büyük yatırımların da önünü kesme ve durdurma gayretlerini ayyuka çıkarmış durumdadırlar.

    tmmob orman mühendisleri odası yönetimi olarak, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın liderliğini, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü meclis ile birlikte, ülkemiz ve aziz milletimizin bekası olarak görüyor ve desteklediğimizi kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz.

    ayrıca bazı basın-yayın organlarında, orman mühendisleri odamızın, "tmmob" tarafından yapılan söz konusu seçim bildirgesine destek verdiğini ima eder şekilde logomuzun kullanılmasını da basın ahlakının dışına çıkılması olarak görüyoruz. bu konudaki her türlü hukuki haklarımız saklıdır.
    kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    orman mühendisleri odası yönetim kurulu
    --- spoiler ---
  • tmmob orman mühendisleri odası genel merkezi yönetim kurulu tarafından 06.06.2018 tarihinde yayımlanan, hem tmmob hemde orman mühendisleri odası tarihine kara bir leke olarak geçen, tmmob temel ilkelerine aykırı olan tarafgir, ajitatif ve provokatif bir açıklamadır.

    tmmob ve bağlı odalar özerk bir yapıya sahiptirler ve amaçları meslek ve meslektaş sorunlarına çözüm üretmek ve bu konuda bilimsel çalışmalar yapmak/yaptırmak olduğu halde omo-gm-yk bu konuda tarafgir davranarak omo üyesi olan mühendisler arasında ayrılıkçılık ve kutuplaşma oluşmasını hedefleyen bu kamuoyu paylaşımını yapmışlardır.

    tekraren söyleyelim; bu açıklama tmmob temel ilkelerine aykırıdır.
    bilimsellikten uzak, tarafgir ve ajitatiftir.

    omo-gm-yk bu yanlışından ivedilikle dönmeli, sorumluları hakkında gerekli işlemler başlatılmalı ve başta omo üyesi olan orman, orman endüstri ve ağaç işleri endüstri mühendisi olmak üzere tüm kamuoyundan bu açıklama için özür dilemelidir.
  • "ülkemiz ve milletimiz olarak zor bir süreçten geçiyoruz. dünyadaki tüm mazlum ve mahzun yüreklerin ve müslüman milletlerin umudu olan aziz milletimiz" kısmından sonrasını okumadım.

    ne olduğu belli bir açıklama.
  • size ne ya?

    bir tane orman muhendisi yok mu baska birine oy verecek odaya kayitli olup, uye aidatlarini yatiran.

    sen o adamin hesabina nasil aciklama yaparsin?

    tanim: kendisini hukumet yanlisi bir sendika zanneden bir odanin duyurusudur.
  • başlığı güncelleyelim lütfen. 6 haziran 2018 saray soytarıları odası duyurusu olmalı.
  • orman mühendisleri odasının tmmob temel ilkelerine bağlı olmadığını ve içler acısı bir durumda olduğunu gösteren açıklamadır.
    tmmob temel ilkeleri

    tmmob ve bağlı odaları;

    1-mesleki demokratik kitle örgütüdür.
    2-demokrat ve yurtsever karakterdedir.
    3-emekten ve halktan yanadır.
    4-anti-emperyalisttir, yeni dünya düzeni teorilerinin, ırkçılığın ve gericiliğin karşısındadır.
    5-siyasetin dar anlamını aşar, yaşamın her olayını siyasetle ilişkili görür.
    6-barıştan yanadır.
    7-insan hakları ihlallerine karşıdır, insanlık onurunun korunmasından yanadır.
    8-örgütsel bağımsızlığını her koşulda korur, gücünü sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alır.
    9-meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılamayacağını kabul eder.
    10-politikanın oluşturulmasında ve uygulanmasında demokratik merkeziyetçi yöntemleri uygular.
    11-karar alma süreçlerinde demokratik ve katılımcıdır.
    12-bağlı odaları ile birlikte mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek alanlarını düzenler, üyesinin ve halkın çıkarlarını korur.
    13-sanayileşme ve demokratikleşme alanlarında durum tespitleri yapar, politikalar ve çözüm önerileri üretir. ülkenin demokratikleşmesi için çaba sarf eder.
    14-kamuoyu oluşturmaya yönelik çalışmalar içinde tartışmasız yer alır.
    15-demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütleri ile ilkeli ve demokratik işbirliği içerisindedir.

    --- spoiler ---

    aziz milletimize ve kamuoyuna 24 haziran 2018 seçimleri, milletimizin ve devletimizin bekası adına, hak ve hakikatin açıkça beyan edileceği tarihi bir dönüm noktası ve karar anı olacaktır. ülkemiz ve milletimiz olarak zor bir süreçten geçiyoruz. dünyadaki tüm mazlum ve mahzun yüreklerin ve müslüman milletlerin umudu olan aziz milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki şer odakları tarafından kuşatılmaya, parçalanmaya ve çökertilmeye çalışılmaktadır. öyleyse vicdan sahibi ve akl-ı selîm sahibi her fert ve camianın üzerine düşen büyük vazife, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın liderliğinde ve cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde, ülkemizi ve milletimizi en güçlü yarınlara taşıyacak milli ve yerli kadrolara, cumhur ittifakına, 24 haziran 2018 seçimlerinde destek vererek, ülkemizin büyüme ve istikrarına devam etmesi yönünde olmalıdır. başta savunma sanayii olmak üzere, her türlü dışa bağımlılığı reddeden, dünya 5’ten büyüktür diyen, her daim zalimin karşısında dimdik duran, her türlü terörün başını ezerek, terörü destekleyenlerin zalimliklerini yüzlerine haykıran ve dünya mazlumlarına destek veren, ülkelerindeki savaşlar neticesi evini yurdunu kaybederek ülkemize sığınan çaresizlere kucak açan güçlü bir türkiye’yi hazmedemeyen dışarıdaki ve içerideki karanlık güçler; milletimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak büyük yatırımların da önünü kesme ve durdurma gayretlerini ayyuka çıkarmış durumdadırlar. tmmob orman mühendisleri odası yönetimi olarak, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın liderliğini, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü meclis ile birlikte, ülkemiz ve aziz milletimizin bekası olarak görüyor ve desteklediğimizi kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz. ayrıca bazı basın-yayın organlarında, orman mühendisleri odamızın, "tmmob" tarafından yapılan söz konusu seçim bildirgesine destek verdiğini ima eder şekilde logomuzun kullanılmasını da basın ahlakının dışına çıkılması olarak görüyoruz. bu konudaki her türlü hukuki haklarımız saklıdır. kamuoyuna saygıyla duyurulur. orman mühendisleri odası yönetim kurulu
    --- spoiler ---

    bu açıklama ile tmmob temel ilkeleri arasında bir bağ kurabilen bir adım beri gelsin.
    ayıp.
    tmmob kurucuları arasında yer alan bir odanın bu şekilde bir açıklama yapması tam bir yüzkarası durumdur.
    yazık.
  • 6 milyar ağaç dikince böyle oluyor tabi..

    tanesi bi liradan.. iyi.. iyi..
  • devletimizin bekası lafını duyunca az çok ne ile ilgili olduğunu, kimin götünü yaladığını anlayıp okumaktan vazgeçtim.
hesabın var mı? giriş yap