• herkese merhaba,

    öncelikle ilk defa başlık açtığım için oluşabilecek eksik ve hatalardan dolayı şimdiden özür dilerim. desteklerinizle gerekli düzeltmeler yapılacaktır.

    yeni bir televizyon satın aldığım için haziran 2018 tarihinde satın aldığım arçelik marka 49 inc smart televizyonumu aileme göndermek istedim. görsel

    fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere televizyonu patpat naylon-karton-patpat naylon şeklinde sarıp, gönderici şubenin her tarafına yapıştırdığı kırılabilir etiketleriyle 26 ekim 2020 tarihinde istanbul acıbadem şubesinden karaköprü şanlıurfa şubesine gönderilmek üzere kargoya verdim. bunun için de 198 tl kargo ücreti ödedim. görsel

    28 ekim tarihinde kargo ulaştığında bizimkiler kargoyu açar açmaz her tarafında kırıklar olduğunu fark edip tutanak tutulması için kargoyu getiren kuryeyi arıyorlar. kurye eleman içinde televizyon olduğunu nerden bileyim deyip tutanak tutulması için geri dönmüyor. görsel

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    bunun üzerine ailem hemen kargoyu teslim eden şubeye gidip dilekçe ile başvuruda bulunuyor. bugün sonuçlanan duruma göre kurye bey'in önünde kargo açılıp tutanak tutulmadığı için hiçbir hak iddaa edemeyeceğimizi belirttiler. iyi de ben bunu bilmek zorunda değilim. sonuçta bir hizmet alıyorum ve hizmet aldığım firmaya güvenmek durumundayım. kargoyu, kuryenin önünde açmamız gerektiğini bilsem aileme de bilgilendirmemi de bu şekilde yapardım.

    konu 28 ekim'de olmasına rağmen belki mağduriyetimiz giderilir diye bugüne kadar bekledim. bugün bana sonucu bildirdikleri için başlığı bugün açtım.

    bu sürecin devamında hakkımızı nerede arayabilirim acaba ? bilgi sahibi arkadaşlardan destek rica ederim.

    destek olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

    https://eksiup.com/v/476175512

    edit : video eklendi.

    saygılarımla,
  • ahlaksızlıkla yönetilen kuruluştur. kuryenin önünde açma zorunluluğu nedir, sanki insanlar zevk için gelen tv'yi kırdılar da hiç dertleri yokmuş gibi yurtiçi kargo ile uğraşmayı seçtiler.
    hayır zaten zararları karşılansa yine tv bedeli tazmin edecekler kimsenin bir çıkarı yok ki.
  • rezalettir ancak;
    eğer kırılacak / zarar gönderecek bir gönderim yapıyorsanız alan kişinin teslim anında ve kargo görevlisinin yanında açılmasını sağlamalısınız bunu. kargonun adı çıkmış ona bir şey diyecek halimiz yok elbette fakat prosedür bu şekilde. böyle uygulasaydınız hiç bir sorun çıkmazdı. başıma geldiği için biliyorum. 4 bin küsür liralık bir elektronik cihazı ne olur ne olmaz diyerek kargo görevlisini bekleterek önünde açtım, zarar görmüştü. tabi itiraz edemedi. tek savunması bize gelmeden önce kırılmıştır şeklindeydi. bu beni bağlamadığı için gönderen taraf ile tutanağı ve ürünün görselini paylaştım. ücretini paşa paşa ödediler...

    adettendir : 5/10
  • bu tutanak olayı sadece yurtiçi değil tüm kargo firmalarının ortak kaçış noktasıdır. maalesef uygulanabilir, pratik bir çözümü de bulunmamaktadır. bu arkadaşı tenzih ederek konuşuyorum ama şöyle bir senaryo da hukuken olasıdır. evde düşürülen kırılan bir elektronik var, güzel sarıp sarmalayıp paketleyip x kargo firmasına veriyorum, yerine ulaştığında bunu siz kırdınız ödeyin diyorum. bu olay mutlaka ki öyle olmamıştır ancak işin hukuki boyutuna baktığımızda bunun bir ispatı olmadığı için suistimale çok açık bir durum. kargo şirketlerinin tamamı da bu durumu sorumluluktan kaçmak için kullanıyorlar.
  • 1. yurtiçi kargo
    2. hepsiburada
    3. metro turizm

    hala bu firmaları tercih ediyorsanız başınıza gelen her şeyi hakediyorsunuz demektir.

    yüzlerce başlık açıldı sözlükte bu konuyla ilgili. bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasıyla bir yere kadar devam edersiniz böyle.

    anlamayacaksınız ama ben yine de birileri görür diye tekrar yazacağım. kullanmayın şu firmaları. kul-lan-maaa-yınn. adamlar zaten para kazanıyor. neden kendilerini düzeltsinler. yok işte bunlarda karakter, iş ahlakı vs. anladığı dilden konuşup parayla tehdit edeceksin bu kadar basit ya. algılayın artık şunu.

    adettendir yazayım, rezalet puanım koca bir 0
  • eleştiren arkadaşları anlıyorum fakat kargo göndermek dışında nasıl bir yol izleyebilirdim acaba ? belki otobüs firmasına bir bilet parası ödesem televizyon sapasağlam ulaşacaktı. onu da ben düşünmedim. fakat bir hizmet için ücret ödeniyorsa hizmetin karşılığını istemekte en doğal hakkımız.

    ayrıca kurye kargoyu bıraktığı gibi toz olmuş, peşine telefonla arandığında da geri dönmemiş. zorla mı getireceğiz adamı. biz şubeye gidip dilekçe ile başvuruda bulunduk.
  • biliyoruz yurtiçi kargo rezil bir firma ama yazara niye giydirip duruyorsunuz ? belki evlerinin yakınında başka kargo yok. belki araçları yok. kullanmışlar artık o iş işten geçmiş. burada tek sorumlu ve suçlu yurtiçi kargodur. ne gerekiyorsa yapmalı, sorumluluk almalıdır. hepiniz biliyorsunuz bu ibne kargolar paketi açıp tutanak tutmaya izin vermiyor. ayrıca tutanakda olsa kendileri paketlemediği için siz kırık verdiniz diyebilirler. rezalet gibi rezalettir. tv ucuz bir ürün değil yazık olmuş. puanım 10/10'dur. geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda probleminiz çözülür.
hesabın var mı? giriş yap