• spurs tecavuzuyle devam etmekte olan mac.
  • bir tur önce karşılaştığı houston'ın oynadığı şeyi basketbol sanıp,
    bugün de aynı oyunu oynayacağını umarak san antonio karşısına çıkan portland'ın mahfolduğu maç.
    ilk yarıda 26 sayı fark yediler.
    houston'ın rezil savunması veya durağan basit hücumuna alışmışlardı,
    şu an turu geçmemiş olmayı isteyecek durumdalar.

    bu arada san antonio zaten ligin en çok yabancısı olan takımıydı,
    bu maçın da çoğunu tamamı labancı oyunculardan kurulu beşi ile oynadı.
  • 3. çeyreği şanlı spurs'ümüzün 90-65 üstünlüğüyle biten maç.

    şimdiye kadar portland'ın takım halinde toplam 5 asist yapabilmiş olması çok önemli bir istatistik.

    eminim kaan kural şu an hangi şifreli kanalda yorum yapıyorsa "yalnız portland koca bir yarıda sadece ve sadece 4 asist yaptı - ki normal sezon ortalamaları 21.783454938'dir, fakat bugün 4 asistte kaldılar, olur şey değil, inanılmaz" falan demiştir.
  • şanlı spurs'ümüzün 116-92 kazanarak seride 1-0 öne geçtiği karşılaşma.

    spurs veya dallas kadar play-off deneyimi olmayan portland, play-off'ların gediklisi spurs karşısında tam anlamıyla afalladı. hücumda san antonio'yu durduramadılar. yine çok iyi yüzdeyle şut attık ama bu biraz da portland savunmasının rahat şutlara izin vermesinden kaynaklı.

    sonunda seriyi geçen taraf olacağımızı düşünüyorum ama bu seri de bizim için çok zor geçecektir. portland, san antonio hücumlarına çare üretmek zorunda. seriyi kazanmaları buna bağlı. aksi takdirde spurs'ümüz için beklenenden daha kısa süren bir seri olabilir. muhtemelen 7. maça uzayacak olan oklahoma city thunder - los angeles clippers serisinde iki güçlü takım birbirini yerken biraz dinlenmek bize iyi gelecektir.

    bu maçın son çeyreğinde de hakemler faul çalmanın bokunu çıkardılar diye düşünüyorum. her iki taraf adına da çok kolay hücum ve savunma faulleri verdiler. zaten 20 sayıdan daha fazla önde olduğumuz için, tempoyu düşüren bu fauller işimize geldi ama hoşuma gitmeyen bir durum bu. şanlı zaferimize gölge düşürüyor. bu fauller çalınmasa da zaten maçı kazacaktık. umarım sonu yakın geçen karşılaşmalarda kritik hatalar yapmazlar ve sertliğe biraz, sadece biraz, müsamaha gösterirler.

    tony parker, dallas mavericks serisinin son maçında yakaladığı çıkışı burada da sürdürdü. 33 sayı 9 asist le oynadı. yine de 6 top kaybı biraz soru işareti. dikkat etmezse russell westbrook gibi adamların karşısında bu rakam artabilir. kawhi leonard 16 sayı 9 ribaund, marco belinelli 19 sayı ile oynadı. portland'da ise lamarcus aldridge 32 sayı 14 ribaund aldı fakat ona kimse eşlik edemeyince mağlubiyet geldi.

    sonuçta kazanmamız gereken bir maçı rahat kazandık. belki farkla yenmek çok da iyi olmadı bizim için. portland ne ile karşılaştığının bilincine erkenden varmış oldu böylece. bundan sonraki maçlarda işi çok daha sıkı tutacaklardır çünkü ekmeğin aslanın ağzında olduğunun farkına vardılar. bakalım ilk dört maçın sonunda seride durum ne olacak.

    ek: düzetlme için guneste demlerim senin cayini'ya teşekkürler.
  • 4 mayıs 2014 sa spurs dallas mavericks maçı öncesi yaptığım gibi (bkz: #42503944), dün de bu maçtan önce nba 2k14'de bu maçın simulasyonunu yapmıştım. * *

    bu sabah box score'a bakınca baya dumur oldum...

    http://i.imgur.com/bku0wug.jpg
hesabın var mı? giriş yap