• an itibarıyla gerçekleşen durum.

    insanlar sokaklarda, kimse sokağa çıkma yasaklarını ciddiye almıyor. havanın her güzel olduğu hafta böyle. kurallara uyduğumuz için enayi durumuna düşüyoruz. geçen hafta polisi defalarca aramama rağmen izmir de evimizin önündeki parkta insanlar dip dibe piknik yapıyorlar dememe rağmen ne gelen oldu nede bir ilgilenen. eğer pandemi süreci bittiyse en azından bir açıklama yapılsın ki biz de eve kapanmayalım.

    edit: çıkan insanlara karışılmamalıdır ne demek ya? hangi düzen de böyle bir şey var. şimdi ben sokağa çıkıp kurallara riayet etmediğimden bir ceza yiyeceksem tabi ki çıkmam. eğer böyle bir kural yoksa yasak ilan edilmez. isteyen çıkar, istemeyen çıkmaz. burada sistematik bir sorun olduğunu düşünüyorum.

    edit-2: polisi aramış derken? vatandaşlık görevinin ne olduğu hakkında bit kadar fikri olmayan salaklar özgürlükten dem vurup, benim yaptıklarımı sorgulayadursunlar. daha yazdıklarımı bile anlamamış adam. sokağa çıkmak yasak diye dışarı çıkmıyorum. çünkü yasak.

    edit-3: polisi aradığım için ispiyoncu, jurnalci ilan edildim. akp il kongrelerinin çok düzgün olduğunu da savunmadım. hiçbiriniz değişmezsiniz. hayatınızı insanlara o'cu bu'cu şu'cu etiketleri yapıştırarak yaşıyorsunuz. sorun sokağa çıkma yasağı var mı? yok mu? varsa herkese var. yoksa hiçkimseye yok. "bu kanun bilmem neye uygun değil yeaa" diye bu sorunu çözemiyoruz. bunu tekrar tekrar yazıyorum anlayamayacağınız o kadar belli ki. insanlar dip dibe oturuyor diyorum, açık havada bulaşmıyor diyorsunuz. gerçekten ilginç insanlarsınız.
    haksızlığa uğradığınız zaman polis'i ararsınız. polis'in ne olduğunu yada neci olduğunu düşünmezsiniz. problemi kendiniz çözmeye çalışmazsınız.

    çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır...
  • çıkmak istemeyen evde kalabilir, çıkan insanlara da karışılmamalı çünkü bu özgürlük kısıtlamasıdır.

    edit:neymiş virüs yayıp hastanelerin yükü artarmış bu yüzden varmış bu yasaklar, o zaman sorarlar, ne olduğu belli olmayan bu virüs haftaiçi yayılmıyor mu diye?
    virüs yasaklarla bitmez bilinçlendirmeyle azalır, siz insanları senelerce kapatamazsınız eve, çünkü evden çıktığı zaman hemen yayılıcaksa bu virüs ömür boyu evde mi olmamızı bekliyorsunuz.
  • buna sokağa çıkma yasağı demeyelim de "gün içinde yaya olarak istediğinizi yapabilirsiniz yasağı" diyelim siz de kurtulun biz de kurtulalım..
  • sanki insanların hastalanmasına göz yumuluyor gibi
  • --- spoiler ---

    üstnot: restoran ve cafe işletmecilerinde boun öğrencisi kadar, 1 tavuk dönerci kadar yürek yok. kafenizi restoranınızı açıp her birinizin şehir odası 2 avukatla anlaşsa anayasal haklarınızı kullanır mekanları açardınız. hepiniz batıyorsunuz, hakkınızı söke söke almadıkça batmaya devam edeceksiniz! dünyanın en büyük servet el değiştirmesinden sonra sizin malınıza mülkünüze emeğinize 3 kuruşla akpliler konacak! beter olun hak ediyorsunuz!

    --- spoiler ---

    aferin sana büyük vatandaş polisi de aramış aman da aman...

    sokağa çıkma yasakları fazlasıyla politiktir. artık bu konuda 3 satır dahi yazmayacağım. dağılabilirsiniz.

    bağışıklığı zayıf olanın mekanı cennet olsun, kalan sağlarla devam edelim. yordunuz.

    edit: herkes mesaj kutuma yüklenmiş. arkadaşlar gebermeniz umrumda değil.
    bütün ailem corona yaşadı ve atlattık. hiç kimse yataklara düşmedi. hiç kimse kötüleşmedi. benim ateşim bile çıkmadı tat kaybı bile yaşamadım.

    edit 2: vatandaş kere görevini seveyim güzel kardeşim.
    devlet seni çok düşünüyor da vatandaşlık sana düştü değil mi?
    reyiz sizi gerçekten az çitiliyor
    size anca böyle iktidar yaraşır aw sünepe böcekleri.
    maraba doğdunuz maraba öleceksiniz.
  • yürüme mesafesinde sınırı olmayan, araç ile ulaşımda hiç sınırı olmayan kısıtlama.
    uygulama yapan ekiplerde sıkılmış olacak ki 4-5 ekibin yol kenarında oturup ellerinde telefon, geleni geçeni izlediğini gördüm.
  • umrumda olmayan yasaktır. birazdan bisiklet sürmeye çıkacağım hatta.
  • ya defolun gidin artık evinizde mi kalıyorsunuz nerede kalıyorsanız kalın be.

    millet her gün çalışıyor eve 8'de geliyor 9'da yasak başlıyor. güneş görmeden aylardır yaşamaya çalışıyor insanlar. ailesiyle iki gün parkta bile oturamasın, güneş alamasın istiyorsunuz faşist ruhlular sizi ya.

    açık havada bulaşma olasılığı aşırı düşük diye kaç defa söylendi. yurtdışında kaç tane ülkede açık alanda maske zorunluluğu bile yok zaten. kafayı sıyırdınız iyice.

    not: dm'den yardırıyorlar. cidden tedavi olun. sanki gidip markete maskemizi çıkarıyoruz dedik. açık alan açık alan. insanlar aç kaldı, işsiz kaldı, psikolojisi bozuldu. en yakınım pandemi döneminde intihara kalkıştı. siz o harika konforlu şartlarınızla millete yasak sipariş ediyorsunuz. yasak istediğiniz kadar devlete esnafa, işçiye, pandemide işsiz kalanlara destek olması için baskı yapmadınız.

    edit: dm'den neler diyor insanlar. allah aşkına atmayın mesaj falan. ne istiyorsanız yapın kardeşim. umarım yasaklar artarak devam eder mutlu olursunuz, daha fazla yazmayın rahat bırakın yeter ki.
  • az önce bir şeyler almaya markete indim ve şaşkınlık yaşadım, ortalık ana baba günü. alışveriş yapanlar değil, baya çocuklar dışarıda, gençler köşede toplaşmış sohbette. muz cumhuriyeti hehahaja
  • biraz önce menekşe sahilden geçtim,
    (bkz: i am legend) filmindeki gibi bomboştu, açıkçası ürperdim ve salgını bir kez daha iliklerime kadar hissettim.
hesabın var mı? giriş yap