şükela:  tümü | bugün sorunsallar (6)
12800 entry daha
  • konteryer m2 maliyeti altyapi + ustyapi toplam minimum 300 dolar mertebelerindedir (kalici tesislerde bu rakam 550 usd bina + 275 usd altyapi yani yeni bolgelere gelecek olan yollar, elektrik nakil hatlari, kopruler gibi = 825 usd`dir).

750.000 aileye gecici tesis ongordugumuzde, 3.000.000 kisiye gecici tesis yapilmasi gerekiyor. gecici tesislerde bir kisiye saglanacak alan cumhurbaskani tarafindan belirlenecektir. ortalama yasam kosullari icin kisi basi 10 m2 dusunulmelidir, bu minimum 4 m2`ye dusurulebilir. 4 m2 dustugu taktirde bir aileye 16 m2 bir alan saglanir ve bu yasam alininda sadece ranzalar ve wc/banyo olur.

10m2 kisi basi yasam alani hesabi ile 30.000.000 m2 alan yapilmasi gerekiyor. 300 usd birim maliyeti ile gecici tesisler 9 milyar dolar tutmaktadir. dedigim gibi m2 `yi minimum yasam kosullarina cekerseniz (kisi basi 4 m2) maliyetinin 3.6 milyar dolara duser. bu fiyatlara mobilya, isinma, mutfak, su tanklari gibi kalemler dahildir.

750.000 aileye yasam alani saglayabilmek icin

• 30.000.000 m2 alan
    • 110.000.000 m2 sandwich panel imalati
    • 2.000.000 adet kapi imalati
    • 2.000.000 adet pencere imalati
    • 200.000.000 metre kablo montaji
    • 2.500.000 ton celik montaj imalati.
    • 3.000.000 yatak
    • 5.000.000 sandalye
    • 750.000 tv
    • 1.000.000 koltuk

gereklidir. bu imalatlarin makul tamamlanma suresi iki ila uc yil icindedir.
  • depremzedeleri dolandıran bir şahıs:
    (bkz: ilhan kürklü)

kendini konteyner üreticisi olarak tanıtıp piyasayi yüklü miktarda dolandırmıştır.
    kaynak: bizzat benim. ben de para kaptıranlardanim.
    dileyene detayları veririm.
  • bu haftasonu adana'dan osmaniye'ye yardım götürmek için gideceğim. destek olmak isteyen, yardım göndermek isteyen varsa mesaj kutum müsait arkadaşlar.
  • arkadaslar selam, birkac gün önce bir girisim baslattık bir arkadaşımla. aslinda ismi bana ulasan bir tip fakultesi 4. sinıf öğrencisi icin kendi aramizda fon kurmaktı ama . 1 gun icinde becerebildigimizi görunce bir parca yaydık ve simdiye dek depremzede 12 universiteli genc için 12 aylık burs ayarladik kendi aramizda. cogunlugu tıp, biri hukuk, biri psikoloji... okuyor.

sureç şöyle isliyor: her arkadasım butcesi oraninda ayda 100, 200, 500... vaadediyor ve bunu 12 ay boyunca cocugun hesabına yatirması gerekiyor.

gençlerden ogrenci belgesi, afet raporu, kisa-yakin özgecmiş, telefon no ve iban istiyoruz, arayıp görüsuyoruz, zaten isimleri twitter'dan "milena" kullanicı isimli arkadastan alıyoruz. uygunsa whatsapp grubu olusturup o gencin bursiyerleri ve genci ekliyoruz. katilmayi arzu eden arkadaslar gençleri arayıp/yazısıp bire bir görüsebiliyor. surece katılmayı arzu ederseniz yahut sorulariniz olursa bir mesaj atin bana lutfen.

dostlarimiza gonderdigimiz ve simdiye dek 12 depremzede gence dokundugumuz mesajimiz su sekilde:

"sevgili dostlar, deprem bolgesinde okulu butçesi, işi, kayiplari nedeniyle yarim kalan pek cok genc var. bunlar icin 12 ay kesintisiz destek yapilmasi gerekiyor. bir kisi icin agir gelebilecegi dusuncesiyle aylik 3500-4000tl arasi bir burs olusturmak icin butcesinden arttirabilecek mahalle dostlarimi organize ettim.2 tip fakultesi ogrencisine burslari yatmaya basladi.
    ama daha cooook cocuk cok genc var. soyle yapiyoruz. herkes gonlunden aylik verebilecegi meblagi belirliyor. ayda 100 tl veren de var 300,500 1500 de.. herkesin hesabindan ay basinda gonderebilecegi kadar bir miktar birlesince göl oluyor bir cocuk daha hayatina devam edebiliyor. aranizda ben her ay otomatik odeme talimatiyla cüzi de olsa katkida bulunabilirim diyen olursa bana ozelden yazabilir. 3500'u buldugumuz an bir cocuga daha ulasabiliriz. dusunun bir olur mu? 12 ay.

araci yok, kurum yok. bire bir genci destekliyorsunuz."

devlet yapmasi gerekeni yapmadığı için yine is güzel insanlara düsüyor. evini, ebeveynini... kaybetmis bir gence, ayini gecirecek parayı saglamak elbette bizim sorumlulugumuz olmamalı ama devletin gormezden geldigi bu gerçeklige sessiz kalamiyoruz.
  • toplum gönüllülüğünü konuşmak, afet sonrası bulunduğumuz şehirlerde ve afet bölgesinde yapabileceklerimizi konuşmak için gerçekleştireceğimiz tog afet çevrimiçi oryantasyonuna davetlisin! tog çatısı altındaki afet çalışmalarını sürdürebilmek ve yaşadığınız şehirlerdeki insanları örgütleyebilmek için tog afet şehir toplulukları kuruyoruz. bu topluluklara dahil olmak için oryantasyona katılmak şart! oryantasyona katıldıktan sonra dolduracağınız form ile bulunduğunuz illerin whatsapp gruplarına dahil edileceksiniz. türkiye’nin her yerinden gençlerle birlikte online olarak gerçekleştireceğimiz bu oryantasyona senin de katılımını bekliyoruz.
    `tog afet oryantasyonu 22.03.2023 saat 20.00'de zoom üzerinden gerçekleşecek. bağlantı linkini paylaşacağımız telegram grubumuza dahil olmak için aşağıdaki linki kullanabilirsin!`
    telegram grubu
  • dayanışma için (bkz: deprem bölgelerindeki aktif işletmeler) başlığının es geçilmemesinin önemli olduğunu düşünüyorum
  • ne yazık ki yardımlar azalıyor ama ihtiyaçlar hep var.

hatay expo ihtiyaç listesi

*battaniye
    *yorgan
    *minder/ yastık
    *yetişkin uyku tulumu
    *elektrikli ısıtıcı
    *soba
    *nevresim takımı
    *havlu
    *bebek şampuanı
    *şampuan
    *1lt bulaşık deterjanı
    *bebek pişik kremi
    *xl yetişkin hasta bezi
    *bebek maması
    *erkek için traş seti
    *kadın için ağda/ jilet
    *kadın pedi(çok az)
    *çocuk için - süt, çikolatalı süt, meyveli süt , meyve suyu , cici bebe, petibör, abur cubur
    *kahvaltılık; ( küçük paketlerde bal, tereyağı, reçel, peynir)
    zeytin , helva , şarküteri ( aç bitir, salam vb.)
    *patates
    *soğan
    *6-15 yaş arası erkek/kız çocuk sweatshirt, kazak, alt üst eşofman, mont, pantolon, tişört
    *erkek iç çamaşırı ( l -xl -3xl alt- üst)
    *kadın iç çamaşırı ( s-m-l külot , s-m-l-xxl-xxxl sütyen)
    *erkek çocuk 5-6-8-9-10-11 yaş alt üst iç çamaşırı
    *kız çocuk 4-5-10-11-13-14 yaş alt üst iç çamaşırı
    *erkek her beden mont/ yağmurluk
    *erkek m-l-xl-xxl eşofman takımı
    *erkek l-xl -xxl kazak , sweatshirt.

adres: hatay expo doğanköy

buse toraman afet platformu toplumlum gönüllüleri vakfi hatay expo gönüllü koordinatörü

05446920993
  • arkadaşlar antakya expo doğanköy'deki ihtiyaçlar acildir. kişisel olarak da kendi eşyalarınızdan kargo şirketlerine elinizden ne gelirse verebilirsiniz.

adres, " antakya expo doğanköy" yazın zaten direk buraya yönleniyor.
  • antakya depreminde anne babasını kaybeden iki kız çocuğu var.arkadaşımın yeğenleri, sekiz ve onüç yaşında iki çocuk.
    onüç yaşında olan ankara'da hastanede tedavi görüyor
    (ayağında his kaybı var altı kere operasyon geçirdi) hayatlarına devam etmeleri için yardım edeceğiz gönüllü arkadaşlar ile birlikte. yardım etmek isteyen olursa irtibata geçebilirsiniz
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap