• dsmart müşteri hizmetleri gerçekten çok yalan söylüyor. benide zamanında yalan beyanla abone yaptırmışlardı. sonrasında iptal için yok faks çekin yok bunu yapın diye işi yokuşa sürüyorlar.

    ama problem d-smarttan öte bunu denetleyecek bir kurumun olmamasında. malesef, dsmartıda, turkcellide, turk telekomuda çok farklı değil.
  • arkadaşlar bunun bir kuralı var. kendinize sorumluluk edinin ve telefondan satış onayı taahhüt vermeyin. çünkü hiçbir firme direkt sizi aramıyor, sizin bilgilerinizi şirketlere satıyor. sizi arayan x şirketi aslında, bu da kandırılmayı doğuruyor.
  • konu d-smart olunca şaşırtmayan rezalettir. adamlardan tv ve internet hizmeti almak gibi bir hata yapanlardanım, işler yolundayken hiç problem yok. arızalar başlayınca sizin aklınızla dalga geçerler. altyapı kötü olduğundan adsl 16 mbit faturası ödüyorum ama ücretini ödediğim hizmeti alamıyorum maalesef. çünkü hız 8 mb geçince kopmalar başlıyor. telefonda diyorum ki hızı 8 yapın teknik eleman gelsin baksın. verilen cevap hızı 8 yaparsak kopma olmaz adam gelmez. hızı yükseltelim hep kopsun arıza görününce eleman gelir. eleman dediğide sözde 48 saat ama genelde 3-4 gün içinde geliyor. yani diyor ki internet olmadan otur bekle o zaman çözüm sunarım, senin talebini dikkate almam. ama 16 ödüyorum bu hizmeti alamıyorum ordan görüyorsunuz diyorum cevap hız 16 mb a kadar yazıyor sözleşmede. ama 8 mb paketiniz de var demek ki 8 üzeri hız almam lazım diyorum yapabileceğim birşey yok ancak kesilirse ekip yollarım diyor. böyle bir şirket işte.
  • rezalet değil bildiğin dolandırılıcık bu.

    üstelik türk telekom'un ismini kullanıyor. türk telekom da dava açabilir bu konuda eğer herhangi bir anlaşmaları yok ise.
  • birkaç ay önce evimde turkcell superonline internet kullanmama rağmen ısrarla beni arayıp* "türktelekom alt yapı merkezinden arıyoruz hiçbir ücret ödemeden tarifenizde olan d-smart paketini kullanmadığınızı görüyoruz, müsait olduğunuz zaman kuruluma gelelim" demeleri sanırım bununla alakalıymış. allah'tan hiç güvenmiyorum bunlara da ısrarla hiçbir ek ücret ödemeyeceğim defalarca tekrar edilmesine rağmen reddetmişim.
  • 2 yıl önce babam yoluyla bize vodafonenet bayileri tarafından yapılanın benzer şekli.
    bu saçma sapan call centerlar her türlü yalanı söylüyorlar imzayı attığınız anda geçmiş olsun.
    kısa özetle bize olan,
    babamın yeterli bilgisi yok ben görüştüm call centerdaki şerefsizlerle. aknsiz hız düşmeyen bağlantı olarak anlattılar ben okeyledim telefonu babama verdim babama başka türlü anlattılar ve okeylettiler. hat sahibi babam olduğundan beyan hat sahibinin esastır diyerek iptali gerçekleştirmemişlerdi.

    ve tabii ki bu tip resmi dolandırıcılıkların hiç bir yaptırımı yok maalesef. daha doğrusu var ama vermeniz gereken uğraş çok ama çok fazla.
    bu tip soruşturmaları yapacak, peşinde koşacak resmi görevli bulmak çok zor.
    rezalet gibi rezalettir. rp : 9/10
  • ha d-smart, ha türk telekom hiçbirisi fark etmiyor. hepsi aynı maddenin laciverdi.
    müşterisi olana kadar her gün onlarca kere ararlar, bir sürü safsatayla kafanızı bulandırıp seçme şansınız olmayıp da (fiber alt yapısı olmayan evlerde) onaylayıp sözleşmeyi imzaladığınız anda hooopp hoş geldin sinir krizleri.

    4 sene önce sadece internete para vermiyim o kadar dizi-film filan da izlerim diye almıştım eve d-smart. 5 ay sonra da evimden taşındığımda nakil talebi yaptım. o nakili yaptırana kadar canım çıktı derler ya ondan işte.
    her allahın günü arıyorum, her müşteri temsilcisine derdimi ayrı anlatıyorum, takım lideriyle görüşüyorum. her seferinde tamam ilgili arkadaşlara iletiyorum oluyor.
    internet hizmetini ttnet'den sağlıyorlar, ama gelin görün ki türk telekomun teknik servisini yönlendiremiyorlar. diyorum çalışan insanım, numaramı verin onlar gelmeden evde olayım.yok. en son 1 ay sonunda izin alıp kendim türk telekom müşteri hizmetlerine gittim, bir öğrendim ki numaramı 1234567890 diye sisteme kaydetmiş çok sevgili müşteri temsilcileri o yüzden aramıyorlarmış. ya öyle ki , ttnet servis arabasını bir sabah mahallede görünce adamların camına tıklayıp açsana şu camı dedim ya o kadar sinirliydim. sonuç kendi işimi kendim hallettim. onlar yüzünden de 115tl (d-smart müşteri temsilcisi aramaktan şişen) fatura ödedim.
    hayır iptal de edemiyorum, cayma bedelinden dolayı öyle bir zorunluluk koymuşlar.

    velhasıl seni çok iyi anlıyorum sevgili yazar arkadaşım. ben hep iletişim şirketleriyle problem yaşadım. ttnet daha beter. turkcell daha beter. hepsi aynı, müşteri edinene kadar canım cicim, müşteri olduktan sonra bin türlü problem.
    inşallah sorunun çözülür.
hesabın var mı? giriş yap