• "nasa'nın yaptığı açıklamaya göre..." deyip "evrensel uzay platformu" isimli bir garip siteden yapılan haber alıntısına kurban gitmiş asteroid.

    yahu madem nasa açıklama yapmış, nasa'nın o yaptığını iddia ettiğiniz resmi açıklamasını içeren, nasa'nın internet sitesi linkini koysanız da biz de bir görsek.

    valla en güzeli nasa başı bir iş.
  • 15 atom bombası etkisi yaratacağı söylenmiş.

    yuh amk. 15 atom bombası ney lan.

    bir tek bayburt etkilenmeyecekmiş kesin bilgi.
  • kaynak sumerhaber'miş.

    yoksa? (bkz: sümer kolçak sen misin kanka)
  • haberin kaynağı http://sumerhaber.com/ olan haber.

    (bkz: napak inanak mı kanka)
  • http://neo.jpl.nasa.gov/risks/ burada ne hikmetse 1/500 risk den fazlasini goremedigim hede.
  • asteroide makinalı tüfek de taksınlar taraya taraya gitsin.

    15 atom bombası ney lan?

    not: fake haberdir.
  • şu an dünyaya çarpacağı nasa ağzından söylenen iki asteroid var. biri apophis. 13 nisan 2029'da iletişim uydularının radarına girecek . eğer rotası tahmin edilen noktalardan devam ederse dünyanın çekim etkisiyle de apophis 2036'da dünyaya çarpacak. pasifik okyanusuna düşeceği bekleniyor (ortadoğu hayalcileri, yine olmadı).

    diğer asteroid apophis'in yarısı boyutunda olan 2011 ag5 (isim bulamayınca sikko sayılar kullanma ritüeli, hımmss). bu asteroid 2013'te daha yakından gözlemlenecek mesafeye ulaştı. 2023'te biraz daha yaklaşacak (buradaki teknikaliteyi unuttum) ve 2028'de tehlike çanlarını çalmaya yetecek rotaya girecek. yine rotadan şaşmazsa 2040'ta dünyaya çarpabileceği söyleniyor.

    peki bu daşı doprağı durdurmanın yolu yok mu? beyler 2016 yılında yaşıyoruz. eğer ki sağda solda asteroid çarpacak haberleri görürseniz bilin ki nasa ellerini büyük bir iştahla ovalıyordur. çünkü adamlar için bunlar güzel fırsatlar. ellerindeki teknolojileri çok güzel hesaplarla bu asteroidleri durdurmak için kullanacaklar.

    bir asteroid nasıl durdurulur?

    -nükleer bonbeyle

    -soğuk savaş bonbesi olan insanların mına koyan ama binalara zarar vermeyen radyoaktif nötron bonbeyle

    -ya da yepisyeni (nasa'nın kullanmak için can attığı ve sabırsızlıkla asteroid beklediği) asteroidin göbüşüne roket monte edip (ucuna da taramalı silah koyup tatatatat şaka lan) asteroidi yavaşça, aheste aheste yörüngesinden saptırma yöntemiyle. roket nereye asteroid oraya yani. bu yönteme "ge bıraya mına koduumunun astaroyidi yöntemi" denmediği de bilinir. bu güzel roket de solar olacak tabi. artık herşeyin yavaş yavaş solar olması çok heyecan verici gerçekten.

    -ancak en favori çözüm ise yerçekimsel sonda (hö? gravitational probe). asteroidin yakınlarına bu araç yerleştirilir. bu araç astaroyidin yörüngesine girer (teknikaliteyi unuttum çaktırma) sonra da kendi çekimiyle astaroyidi dünya rotasının uzağına yönlendirir.

    benim en çok hoşuma giden ikinci çözüm. takılıyorsun roketin peşine gidiyorsun uzak diyarlara. mis. patladığı yere kadar. oh.

    zenci tyson diyor ki artık astaroyidle ölmeyecek kadar geliştik. ben de diyorum ki bu tür haberleri okuyup cahilce ölecez mına koyyum diye şakşak yapmaktansa nasa'nın teknolojik hamlelerini takip edip heyecanlanmak daha güzel. pek şeker. çok tatlı.
  • juno 5 yılda jüpiter civarına ulaştığına göre şu ara uranüs ile neptün arasında bir yerde olmalı. muhtemelen jüpiter'e bir yıl sonra ulaşacak ve jüpiter'in çekim alanına girerek adet bir çöp gibi öğütülecektir.

    jüpiter gibi bir devin yanından geçip buralara ulaşması mucize olur. uzay o kadar çok tehlike ile doludur ki, tam ters istikametten gelse bile ya bir kara deliğin çekim alanına girecek, ya da geldiği istikamette kendisini güneş karşılayarak "gel bakalım reyiz, nereye gidiyorsun bana uğramadan öyle kuru kuru" diyecektir.

    uzayda kütlesi büyük olan cisimlerin kütleleri çekim güçlerini belirler. güneşin yer çekim kuvveti dünyanın yaklaşık olarak 28 katıdır. güneşin etkili alanı şu görsel ile daha iyi açıklanabilir.

    güneşin etki ettiği alanı gösteren bu diyagram yörünge dışındaki tüm yabancı cisimlerin güneş tarafından emildiğini göstermektedir. güneşin ulaşamadığı noktalarda ise jüpiter gezegeni, büyük kütlesiyle kimi zaman dünyadan bile katlarca büyük meteor parçalarını kendine çekerek güneş sistemine ulaşamadan yok etmektedir.
  • haberin yanında sağ blokta "stephen hawking allah'ın varlığını kabul etti!", onun altında da "son dakika ığdır'a 3 ufo düştü" başlığını görünce hemen çarpıya basıp kapadım.
hesabın var mı? giriş yap