• taylor swift yılın albümü ödülünü alarak çok büyük başarı elde etti evet ama yine de kendisine haksızlık edildi. cardigan yılın şarkısını alabilirdi.

    grammy'nin sırf rating için bts'i çağırıp ödülsüz eve göndermeleri büyük tepki çekmiş. bu da baştan belli gibiydi.

    kadınlar için çok başarılı ve gurur verici bir geceydi.

    beyonce grammy tarihinde en çok ödülü olan sanatçı oldu
    taylor swift yılın albümü ödülünü 3 kez kazanan ilk kadın sanatçı oldu
    billie eilish yılın kaydı ödülünü iki yıl üst üste kazanan ilk sanatçı oldu
    lady gaga ve ariana grande ikilisi pop duo / grup ödülünü kazanan ilk kadın ikili oldu
  • metal performans kategorisinde gönlümüz power trip'ten yana olsa da ödülü alan body count / bum-rush da geçen yılın en çok dinlediğim nefis şarkılarından biri.
  • neredeyse herkesin şen şakrak ayrıldığı, ödüllerin bol keseden verildiği bir sene oldu fakat doja cat kendini yırtıp nasıl eli boş döndü anlamadım, yazık kıza yaa, say so 2020'nin en ödülü hakeden şarkılarından birisiydi, record of the year'ı alır gözüyle bakmıştım baya ama kısmet değilmiş napalım. taylor swift, dua lipa, lady gaga ve harry styles için ise çoook çok sevindim, sene boyunca dinlediğim isimlerdi ve hepsi de ödülle döndü geceden, canlarım benim. <3
  • yine 1 şarkısını bile bilmediğim taylor swift'e kürekle ödül atıldığını tahmin ettiğim tören.
  • doja cat en az bir kategoride ödül alır diye düşünüyordum ama eli boş dönmüş. çok üzüldüm.
  • dua lipa, freddie gibbs, post malone ve jhene aiko'nun soyulduğu grammy ödülleridir.

    future nostalgia'nın album of the year'ı alamaması 2013'de yeezus ve gkmc varken the heist'in kazanması kadar rezalettir.
  • adamların ırkçılığı ödül törenlerinde bile ortaya çıkıyor.
  • her yıl daha kötüsünü yapmanın bir yolunu illa ki buldukları ödül töreni.

    daha doğrusu konser programı. 84 dalı var grammy’nin, 84! bunların sadece dokuzunu ana törende açıklıyorlar. onu da üç performansta bir yapıyorlar. bir dalın kazananını öğrenmek için en az üç performans izliyorsunuz. ilk kırk dakika açıkladıkları ödül sayısı 1 (bir). bu tür rezilliğin oscar ya da bafta’da yaşandığını düşünsenize.

    bir diğer rezillik dünyanın zamanına sahip olmalarına rağmen çok basit bir törenle gelmiş olmalarıydı. grammy takviminin kapanmasıyla (ağustos) tören arasında (ocak) en az dört ay vardı. pandemiyi dahil ederek buna bir buçuk ay daha eklediler. ortaya çıkan sonuç bizim altın kelebek ödülleri’nden hallice. şarkıların uzun röportajlar verdiği, sunucunun sözde esprileriyle izleyiciyi güldürmeye çalıştığı, üst üste performanslarla ekran başındakinin boğulduğu, papağan gibi hep aynı şeylerin tekrar edildiği bir tören çıkmış ortaya.

    gerçi bu törenin kaderi adaylıklar açıklandığında belliydi. yılın en büyük isimlerinden the weeknd’in tarihi vurgun yediği törenden fazla bir şey beklememek gerekir. the weeknd’siz şov bu kadar olur. adamın bu derece vurgun yemesi hâlâ çözülemedi ve grammy tarihinin en gizemli olaylarından biri olarak tarihteki yerini aldı.

    kazananlarla ilgili söylenebilecek ilk şey herkese “kardeş payı” yapmaya çalışmaları olur muhtemelen. geçen yıl olduğu gibi tek kişinin domine etmesine izin vermemişler, herkese birer ikişer bölüştürmüşler.

    gecenin en çok ödül alan ismi aynı zamanda en fazla adaylığı olan beyonce oldu. gecede 28. grammy ödülünü kazanan şarkıcı, alison kraus’u geçerek tüm zamanlarda en çok grammy kazanan kadın şarkıcı oldu.

    megan thee stallion, lauryn hill’den bu yana en iyi yeni şarkıcı dalını kazanan ilk siyahi kadın rapçi oldu.

    gecenin nadir iyi anlarından biri kariyerinde 30 yılı geride bırakmış nas‘ın en iyi rap albümü kazanmasıyla kariyerinin ilk grammy ödülünü almasıydı.

    billie eilish boş senesinde iki ödül kazandı ki biri yılın kaydı. daha 20 yaşına basmadan iki kez bu dalı kazanmış oldu.

    bunun dışında büyük beklenti içinde olan dua lipa, roddy ricch ve taylor swift büyük bir hüsranla ayrıldılar. dua lipa ve swift altışar adaylıklarından sadece birini kazanabildiler.

    folklore’la yılın albümünü kazanan taylor swift, grammy tarihinde yılın albümünü üçüncü kez kazanan ilk kadın şarkıcı olarak tarihe geçti. öncesinde fearless ve 1989 ile kazanmıştı.

    bütün bunlara rağmen kendisinin tarihi bir vurgun yediğini söylemek yanlış olmaz. açın, geçmiş yılların yılın albümü kazananlarına bakın. geceden en az üç ödülle ayrılmışlardır çünkü üyelerin kafası o şekilde çalışır, o şekilde oy kullanırlar. eğer bir albümün yılın albümüne layık olduğunu düşünüyorlarsa aday olduğu alt dalı da verirler. “hmm bu albüm yılın albümü ama en iyi pop albüm değil” demezler.

    çok ciddi anlamda masa başında mesai yapılmış ve ödüller eşit dağıtılmış gibi bir görüntü var. bir şeyi bilirsiniz ama ispatlayamazsınız, işte öyle bir durum.

    velhasıl adaylıklar açıklandığında the weeknd’in, kazananlar açıklandığında da taylor swift’in vurgun yediği bir tören olarak tarihteki yerini aldı.
  • ezhel almalı artık..
  • bundan sonra ben de geliyorum grammy. ben de efsane olacağım. bana da ödül verecksin. en fazla aoty alan ben olacağım. ben geliyoruuum. (ciddiyim. öyle bir hayalim var. elimden geleni yapacağım.)

    vurgunu yiyen sadece the weeknd'dir. taylor swift, dua falan değil. the weeknd'in olmadığı zamanda ödül aldılar. daha ne olsun? save your tears gibi bir şarkı ödül alamadı ya abel 'den fazla ben üzgünüm

    ayrıca cardigan, exile, folklore zaten alternatif değil mi? neden pop dallarında adaylıkları var ki? cardigan de ayrıca o kadar iyi bir şarkı değildi. ama daha kötü şarkılar arasında güneş gibi parlıyorsa bilememz diğerlerini pek dinlemedim.

    pop dallarına pop olmayanlar da aday oluyormuş. bence pop değilse popta aday göstermek mantıksızlık yine de. bir de buna benzer bir saçmalık daha var. best rock song best rap song var ama daha best dance song yok. dance türündeki songwriting lyrics kısmının da ödüllendirilmesi gerekiyor
hesabın var mı? giriş yap