• her ne kadar öyp'lilerin niteliklerini çok yeterli bulmasam da, öyp'nin kalkmasıyla yine de çok kişinin hakkı yenildi diye düşünüyorum. bu konuda iş yine devlete düşüyor. kimin hakkıyla, liyakatle o mevkilere geldiğinin tespit edilmesi gerekiyor ve gerekirse hukuki süreçlerle de bunun tescillenmesi gerekiyor. devletin kurumları bence bunları tespit edebilir.

    ancak ve ancak, eğer işinizin ehli olan bir akademisyen olduğunuzu düşünüyorsanız emekleriniz kesinlikle boşa gitmeyecektir. doktora sonrası da gerek yurtiçi gerekse yurtdışında akademide/araştırma merkezlerinde bolca iş olanakları mevcut. zira nitelikli insan hiçbir zaman boş kalmaz.

    ayrıca hukuktan çok anlamasam da, -söylediğinize göre hakkınızla öyp kadrosuna yerlesmissiniz- bence hukuki yollara başvurun ki kazanılmış bir haktan bahsediliyor en nihayetinde. böylece adalet er geç tecelli eder ve sizin gibi diger akademisyen adayları için de hukuken emsal teşkil eder ve umarım birşeyler düzelir.

    not: doktora öğrencisi
  • artık şaşırmıyorum. tek kelimeyle tebrik ediyorum bir ülkenin eğitim sistemini başka kimse bu kadar sürede çöp edemezdi.

    anasını satayım birşey de diyemiyoruz rahatça şimdi bizi de bir bahaneyle suçlayacaklar diye.
  • malesef türk akademik sisteminde araştırma görevlilerinin durumu kanayan bir yara ve bu konu ne hükümette, ne yök tarafından kimsenin hiç ama hiç umrunda değil.

    ne yazık ki araştırma görevlileri bu yök'e ne yaptılarsa, bu ülkede bütün araştırma görevlileri üvey evlat muamelesi görmekte. öğretim görevlilerinden, uzmanlardan, okutmanlardan hiç bir şey beklenmezken, onlardan donanım, transkript, dil olarak hiç bir eksiklikleri olmayan, sadece o senelerde kendi şanslarına(şanssızlıklarına diyelim) arş. gör kadrosu çıkmış, yıllarca "asistan" diye aşağılanan bu insanlara sürekli "şunu yapmazsan işten atarım, bunu tamamlamazsan ilişiğini keserim" baskısı yapılmakta.

    bir öğr gör ders bile vermeyip hayatında bir tane makale yazmadan emekli olabiliyor bu ülkede, neler var bir bilinse. ama arş gör'de kırk tane kadro çeşidi çıkardıkları gibi yok 33ası, yok 50dsi, yok öyplisi derken, sürekli bir baskı, bir iş güvencesine karşı saldırı durumları mevcut yıllardır.

    yeni khklarla bu adamların hepsini işsiz bırakırlarken, bir diğer khk ile tüm okutman ve uzman kadrolarını kaldırıp onların hepsini öğretim görevlisi kadrosuna çeviriyorlar. böyle bir saçmalık, böyle bir adaletsizlik var mı? uzman'ın öğretim görevlisine çevrilmesi ne demek? o kadroya bunu yaparken, araştırma görevlisi adama "seni geçici kadroya aldım 10 senen dolduysa yallah seni atarım" ne demek?

    o zaman kim neden arş gör olmak istesin bu ülkede? kim niye akademisyen olsun bu ülkede?

    yök'e soruyorum;

    -araştırma görevlileri ile derdiniz nedir?
    -neden diğer kadroları sürekli pışpışlarken, arş görevlilerinin iş güvenliklerini ellerinden almak için çırpınıyorsunuz?
    -bu ülkede hak, hukuk adalet yok mu kazanılmış haklara nasıl olur da müdahale edersiniz?
    -teknik kadrosuna kadar herkesi öğr gör'e çevirirken artık daimi arş gör kadrosu vermeyeceğim deyip de uzmanı bile çevirirken, bunları neden öğr gör. kadrosuna çevirmezsiniz?
    -kafanıza göre doktora zorunluluğu şart koyduğunuz adamların alanlarını, bölümlerini hiç incelediniz mi lisansüstü eğitim yönetmeliğini düzenlerken? sizin bitmek bilmeyen "zorunlu öğretim üyesi sayısı" isteğiniz yüzünden onlarca küçük bölüm artık lisansüstü eğitim programı açamıyor, öğrenci ve öğretim elemanı yetiştiremiyor, siz bunların hiç farkında mısınız?

    bir gecede öğretim üyesi yaptığınız, doktorası bile olmayan insanları unutmadık.

    böyle adaletsizlik olmaz, insanlar elbet bir gün kanun karşısında haklarını geri alacaklardır. tüm üvey evlat muamelesi gören araştırma görevlisi genç akademisyenleri sonuna kadar destekliyorum. böyle saçma sapan bir akademik kadro ve baskı olamaz. böyle koşullarda akademisyen yetişmez.
  • haklısınız, destekleyelim. ama elimde değil düşünmeden edemediğim bir kaç nokta var.
    khklar ile öypliler 50dye geçirilirken bir durun ne oluyor diyen sadece öypliler değildi, üzerine basa basa söylemek isterim ki öyplilerin vaziyeti karışıkken tanıdığım pek çok hoca elinden geleni yaptı, farkındalık yaratmaya çalıştı hiçbir şey yapamasa kol kanat germeye çabaladı. öypli diye insan değil muamelesi gösteren hiçbir hoca görmedim bugüne kadar.

    ancak insan merak ediyor. aynı khklar ile akademiye bir sürü emek vermiş hocalar tasfiye edilirken, özellikle mülkiye önünde cüppeler çiğnenirken neden çoğu öypli ortada yoktu? biz o zaman atılanlar hocanız olsa da olmasa da gelin diye feryat ederken, bunlar sizin başınıza da gelecek akademiyi katlediyorlar diye resmen bir ses çıkarmanız için yalvarırken üzerinize dökülen ölü toprağını hatırlamadan edemiyorum. eminim 6385 kişinin içinde ses çıkaranlar vardır ama çoğunuz yoktunuz, cüppeler ezilirken bile çoğunuz sustunuz. hatta bunu öypliler özelinden çıkararak genelliyorum, işin ucu kendisine dokunmadığı sürece ses çıkarmayan yüzlerce insandan söz ediyoruz, öğrencisinden hocasına.
    tek yumruk olalım diye feryat ederken pek çoğunuz ortada yoktu, hak ediyorsunuz demeyeceğim.
    elimizden geleni yapalım diyeceğim çünkü kimse işsiz kalmayı, emeklerinin çalınmasını hak etmiyor.
  • khk’nın ilgili maddesi için iptal başvurusu yapılmasını sağlayın çünkü ilgili khk’yı meclis’ten geçirdiler yanılmıyorsam
    chp bu konuda çok iştahlı mail atsanız bile götürürler
    yok eğer fetöcü iseniz iyi olmuş diyebilirim beter olun
  • 2010 yılında kazanmıştım öyp'yi fakat kamuda başka bir işe geçmiştim. o işe geçmesem ben de şimdi mağdur olacaktım. türkiye'de birşey olmadıysa , olmama ihtimali hep vardır. herkes ona göre hesap yapmalı. bugün ki var olan kadro yarın yok olabilir. bugünün vatanseveri, yarın terör örgütü lideri olabilir. hukuk bugün böyle iken yarın şöyle olabilir.umarım hakkınızı alırsınız. allah yardımcımız olsun. up.
    edit:imla
  • fetöcülerdi işten attık.
    terör propagandası yapıyorlardı attık.
    cumhurbaşkanına hakaret ettiler attık.
    darbe teşebbüsünde bulundular attık.
    15 temmuz ruhuna karşı geldiler attık.
    türbanımızı çektiler attık.

    bu bahanelerden herhangi birini yapacaklardır.
    sonuç koca bir boşluk.
    yine alkışlayacak bir kesim her zaman hazır ol da bekliyor.

    geçmiş olsun demekten başka çare yok maalesef.

    sonuçta bunlara ''uzaya ilk amerika değil osmanlı gitti'' diyecek akademisyenler lazım.
  • ciddiye alınacak bir mesele değil. zaten öyp' yi kazanan hiç kimseyi yeterli görmüyorum. odtü' de bir dersin 2 asistanı varsa ve biri öypli ise, kimse ona gidip soru sormaz. genelde kötü anlatırlar ve bilgileri eksiktir. devlet memuru kafasının akademiye iyice sokulması için yapılan bir düzenleme idi, kötü sonuçlanması hayırlı olmuş. ülkede bilim adamına ihtiyaç var, devlet memuruna değil.
  • sistematik bi şekilde her sektör ve kitleye saldırı son 10 yıldır devam ediyor açıkça ve göstererek .. bunu sadece benim başıma geldi yardım demekle olmuyor.. akıllı kalifiye olduğunu düşünen yetkin insanların artık toplanıp bir güruh ortaya koyduğu ve bu olguyu aynı şekilde taşıyarak çoğaltmalı, girişimci kitlelere dönüştürmeli... devletten ybütçede yer alan yada kit lerden pay almak yerine adam akıllı birlik olunup ortaya konan iradeyle hem aile olup hemde kendi zenginliğimizi ortaya koyabiliriz.. insanları besleme görmeyen kitleyi yakalayana kadar tabiri caizse istim üstünde oturuyormuşcasına kenetlenmeliyiz.. yoksa herkese sıra elbet geliyor.. avukatlar, öğretmenler, polisler , askerler, mühendisler, mimarlar, ticaret odaları... hep sırayla koyuna dönüştürülmeye çalışılan üstünde hep mobing olan kitlelerden bazıları...
  • doktora tezini geçen gün bitiren cok sevdigim bir arkadasimin basina gelen üzücü olay. esiyle birlikte ev kredisi ödüyorlar, morallari cok bozuk. kara kara düsünüyorlar simdi. ha deyince de iş bulunmuyor. adam doktora tezini yazdi ama boşta kalmamak icin ücretli ogretmenlik yapmayi dusunuyor. bu adamin hakki bu değil.
    insanlarin belirli bir düzeni var, aileleri var, planlari var. cocuk yapmayı dusunuyorlardi onu bile erteliyecekler. böyle böyle ne aileler...
    öyp programina giren herkes torpilsiz bir sekilde kendi haklariyla girdiler. ve bu insanlar mağdur edilmeyi hak etmiyorlar.
    umarim sesiniz duyulur gençler zira bu ülkenin; bilimin ışığında yürüyen, donanımlı, aydın, sizin gibi değerli gençlere ihtiyacı var.

    (bkz: up)
hesabın var mı? giriş yap