• rezalet gibi rezalettir.

    meteorlar dünyaya çarpmayarak ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

    yetkililerden açıklama bekliyoruz.
  • dunyaya hergun yuzlerce meteor duser. ancak bunlarin cogu atmosferde erir. dunyaya carpan buyuk meteorlar icin de 65 milyon yil kadar eskiye gitmeye hic gerek yok (ki o zaman carpan meteor degil, asteroit idi). ornegin arizona'daki buyuk meteor krateri, yaklasik 50 metre capindaki bir meteorun bundan 50 bin yil once dunyaya carpmasiyla olusmustur.
  • evrenle karşılaştırdığında o koca dünya cücük gibi bir noktadan ibaret olduğu için evrenin bizi siklememesi durumudur.

    bi de tabii fizik, gravitational pull gibi şeyler var ama onları siktir et.
  • (bkz: tunguska)
  • tam da denk geldi ntv'de belgeselini izledim bu akşam. 65 milyon yıl önceki meteor meksika körfezideki deniz altında bulunan krateri iyi korunan meteor. belgeselde denilene göre bu krater günümüze ulaştığı ve iyi incelendiği için tarihlenebilmiş. bu meteor dışında binlerce meteor dünyamıza çarpmış ama iklim olayları ve akarsular nedeniyle kraterleri yok olduğu için tarihlendurilememiş. yani son 65 milyon yılda büyük meteor çarpmaları yaşandıysa bile biz bilmiyoruz.
  • bir futbol sahasının uzunluğunu 120 metre olarak alırsak, dünya ile ay'ın arasına bile yaklaşık 3.2 milyon futbol sahası uzunlamasına sığabilir.

    koca dediğin dünya, güneş sistemine bile kıyasla o kadar da büyük değil. ihtimal zaten çok az, sürelerin milyon yılarla ifade edildiği sistemlerde böyle astronomik olayların ömrümüze denk gelme olasılığı epey düşük.

    bizden belki bir 5-15 milyon yıl içerisinde düşer bir tanesi. onu da artık durdurabilecek teknolojiye sahip olur mu dünya bilemem, ama yörüngesini saptırmak çok da uçuk bir fikir değil, erken fark edilirse eğer.

    açıkcası benim dert ettiğim bir olay değil, he ama olur da gerçekleşecekse böyle bir olay önceden haber verilmeli. yoksa düşerse düşsün, bir tek bana düşmüyor ya? şöyle güzelce izlenebileceği bir yerlere gidip izlemek lazım aslında.*
  • eksik bilgidir.

    “65 milyon yıldır canlı türlerinin büyük çoğunluğunu yok edebilecek güçte bir meteor dünyamıza çarpmamıştır”doğru olabilir.
  • açtın şom ağzını..
hesabın var mı? giriş yap