• ne istiyorsunuz anlamak mümkün değil
    65'ine basar basmaz bileklerine damga vuralım insanların, seyahat özgürlükleri sizin iş çıkış saatlerinize denk gelmeyecek şekilde kısıtlansın
    ya da hatta dur bak, o saatte bordrolu olmayan her bir insan evladı men edilsin toplu taşıma kullanmaktan
    ama 65 yaş üstü daha çok men edilsin, inadına geziyo çünkü onlar, pis gıcıklar, çok yaşlılar keşke ölseler
    siz gün boyu mesaide dünyayı kurtarıyorsanız demek, o zaman toplu taşımada oturarak seyahat elbette sizin hakkınız, hallalla
    hem siz hiç 65 olmayacaksınız ki, de mi
    .....
    'insan hakları' desek ağzımızdan lafı zıplayarak alırsınız da mangalda kül kalmaz
    iyi ki ananız değilim, yeminle terliği şapadanak yerdiniz ağzınızın orta yerine daha 65 der demez
    hadsizler
  • memurların re’sen emekli edildikleri yaş.
  • 2020'deki coronavirüs günlerinde türkiye'de evden çıkması yasak olanların alt yaş sınırı.
  • yaşadıklarımdan öğrendim ki, toplum olarak cehaletimiz, adamsendeciliğimiz, ekonomik ve sosyal problemlerimiz bir önceki neslin bize aktaracak bilgi tecrübe ve deneyim yoksunluğundanmış.şu aşamada yaşlılara olan saygım bitmiştir. istisnalar müstesna.
  • evini arabasını satmak, noterde vekaletname vermek için tam teşeküllü hastaneden aklı yerindedir raporu alması gereken, bu ülkenin en tehlikeli insanlarının bulunduğu kümenin alt sınırı. bunların 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşımın kaldırılması kararı ile dolaşımını engellemeye çalıştılar, baktılar olmuyor sokağa çıkmalarını kısıtladılar. bunlardan 150 tanesi bir araya gelip bildiri yayınlayınca ortalık toz duman oldu. allah korusun 1000 tanesi bir araya gelip emekli maaşlarına zam yapın dese ülke çöker herhalde.
  • korona önlemleri açısından bu yaş sınırının bu yaştan çizilmesi hakkında yazmıyorum baştan söyleyeyim.

    insanların toplumsal hayattan çekilmesi gereken bir sosyal kategoriye dahil edilmesi için 65 yaş komik derecede erken bir yaş. ortalama ömür türkiye'de ve belkide dünyanın afrika hariç 85leri geçmiş olacak şimdi 30 40larında olanlar yaşlanınca. ortalama 80, milyonlarca insan 90larında vefat edecek demek. yani siz ölümüne 30 yıl kalan milyonlarca, bir kısmı aktif kendine yakınına topluma faydalı insanı damgalıyor, psikolojisini bozuyor ve çürümeye terk ediyorsunuz bu şekilde. obezite şeker kalp, fakirlik gibi hastalıkların pençesine düşmemiş insanlar için 70leri de dünyayı ülkeyi gezdikleri, çocukları ve torunları ile hareketli dönemler oluyor. bunun için öncelikle insanları aciz kategorisine koymamak lazım. korona hakkında yazmadım dedim ancak, salgının ilk 6 ayında bu yaş kategorisine mutlak anlamda sokağa çıkma yasağı konması çılgınca bir işkence idi. basit günlük yürüyüş evden çıkma hakkının kısıtlanması birçok kişiyi koronadan daha fazla risk altına sokmuş sağlığına daha zarar vermiştir. sanki korona sokakta bulaşıyormuş gibi. restorana avm ye sokma hepsinin bir çaresi var çoğu kişi için ancak sokağa çıkamazsın ne demekti yahu.
  • oy verme, aktif siyaset yapmanın üst sınırı olmalıdır.

    --- spoiler ---
    tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor.
    --- spoiler ---
  • bugün baktım da ;recep tayyip erdoğan 68, kemal kılıçdaroğlu 73, devlet bahçeli 74,temel amca 80 yaşında bu yıl itibari ile (2022).
    65 yaş üstü her türlü kronik hastalığa meyilli bir yaşamda, bu yaş üstü özelikle devlet görevi yapılmaması anayasa ile yasaklanmalıdir.
    bir çoğunluğunda araştırsan hipertansiyon, diyabet, koroner kalp hastalığı hatta prostat büyümesi ile gelişen ıdrar zorluğu vardır. nasıl askere ve polis okullarına personel alımında sağlığa bakılıyor ve yaş sınırı var ise, böyle aşırı dikkat gerektiren, milletin geleceği için önemli işlerde çalışanlar da da normal emeklilik gibi 65 yaş üstü çalıştırılmamalidir!
  • 65 yaşını geçip de kafayı yemeyen, huyu suyu değişmeyen erkek yok gibi bir şey. gerçekten çoğu erkek 65 yaşından sonra yaşamamalı diye düşünüyorum. mental değişiklikleri etrafa çok zarar veriyor.
hesabın var mı? giriş yap