• kaçak göçeğin üzerini örtmeye çalışarak yapılanma sadece ülkemiz için geçerli sanırım. senelerce naylon fatura kullan, usulsüz yüzlerce işin altına gir, sonra matrahını arttır ve hiç bir denetlemeye tabi olmadan ticari hayatına aynı dolandırıcılık aynı kahpelik aynı usulsüzlükle devam et. nasıl olsa 5 sene sonra yeniden çıkacak böyle bir kanun.

    sonra insan soruyor; başınızdakiler ne ki, siz ne olasınız.

    usulüne uygun ticaret hayatı olan firmalar ya da şahıslar için tam bir küfür niteliğinde olan kanundur.

    şimdi kimi düzgün iş yapmaya ikna edebilirsin ki ? kaçak göçeğin üzerini örterek kanun çıkarmak bu hükümetin istikrar oylarının nereden geldiğini açıkça göstermiştir.

    çal çırp sen, at koştur ödeme hiç bir vergi filan, senin yerine ödeyecek kerizler var. sen böyle devam et, istikrar sürsün.
  • devletin kısa vadede ihtiyaç duyacağı nakit akışını sağlayacak kanundur.

    kyk ile ilgili maddesini göremedim. tedirginim. hani bize af ?
  • gib.gov.tr üzerinden başvuru yapılabildiği bildirilen ama, nereden başvurabileceğimi bulamadığım kanun.
  • birkaç gündür gib'le 444 0 189 aracılığı ile görüşerek her seferinde aynı cevabı aldığım kanun.

    kanun çıktı fakat sistemsel altyapı henüz kurulma aşamasında olduğu için internet üzerinden yapılandırma ve borç ödeme durumu şu an faal durumda değil. ancak hala anlamadığım, vergi affı dedikleri af sanırsam fazileri tamamen değil de belirli bir oranda silerek toplam meblağı yeni tarihlerde eşit taksitlere bölmeleri hususu. tamamen faiz silme durumu söz konusu değil gibi gözüküyor. zaten benim yediğim faizi komple silseler gözlerim yaşarırdı.
  • 1 eylulden sonra sisteme dusecegi ve hizmetin baslayacagi soylendi. sisteme dusmesi ne demek amk ya? nasil altyapi hazirlanmadan resmi gazetede yayinlanir? bir de utanmadan resmi gazetede yayinlandiktan 2 ay icerisinde basvurulur demezler mi!
  • gib.gov.tr üzerinden online başvuru yapılabilen kanun.fakat vergi dairelerinde sistemin henüz devreye girmediği, gelecek hafta pazartesi gününden itibaren başvuruları değerlendirme sürecinin başlayacağı bilgisini almış bulunmaktayım.(bkz: çukurova vergi dairesi)
  • gib.gov.tr üzerinden online başvuru yapıldığında sonucu merak edilen kanun. şu an vergi daierelerinde işlem yapılmıyor diyorlar, sistemsel entegrasyon henüz tamamlanamamış sanırım. ödeyelim şu borçları da içimiz ferahlasın:)
  • akla bir yahudi atasözünü getirmiş olan kanundur.

    "devlet bir şey veriyorsa ilk sırada sen ol, belki sonra vermekten vazgeçer.

    devlet bir şey alıyorsa son sırada sen ol, belki sonra almaktan vazgeçer."

    evet bu kanunla devlet, milyarlarca liralık vergi ve ceza alacağından vazgeçiyor. şöyle ki; bu kanun kapsamında ekim ayının son gününe kadar başvuranlar için devlet, kesinleşmiş devlet borçlarında para cezaları ve faizinin tamamı ile, kesinleşmemiş devlet alacaklarında para cezası ve faizin tamamı ile anaparanın yarısının tahsilinden vazgeçmektedir. yani vergi ve ceza borçlarınızı devlet baba sıfırlıyor.

    daha doğrusu devlet, yapılandırma adı altında dürüst mükellefi cezalandırıyor, üçkağıtçılık yapıp kaçanları ise borçlarını silerek ödüllendiriyor.

    2 yılda bir yapılandırma yasası çıkarıyor devlet. bunu bilen vatandaş da haliyle kaçtıkça kaçıyor.

    böyle işleyiş olmaz. böyle adalet olmaz. böyle yaparak öyle iddia ettiğin büyük devlet olunmaz.
  • (bkz: #63469651)
  • reklam afislerinde idari para cezalarinin gecikme faizinin silindigini, ayrica pesin odemelerde ise ana paranin %50'sinin odendigini gormustum "iyismis lan" deyip yeniden yapilandirdim pesin odeyelim diye internetten basvurumu yaptim fakat odemem gereken tutar degismedi. ne anladim ben bu isten dedim.

    simdi merak ettigim konu su: gecikme faizi olmayan idari para cezasini pesin odemek isteyince ana paranin %50 sini oduyor muyuz, odemiyor muyuz?
hesabın var mı? giriş yap