• son edit: istanbul vezneciler'de, celal ağa konağı oteli önünde çevik kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. patlamada 6 polis, 5 sivil hayatını kaybetti. saldırıda 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.

    http://www.ntv.com.tr/…tlama,lb3gleikrkytgcibmaem3w

    önemli edit: hükümetin dolaylı olarak insanların yaşam hakkını, vücut bütünlüğünü; hiç olmadı huzurunu, iç sükununu sikmekte gayet de istikrarlı olduğunu görüyorum. bu patlamanın son olmayacağını, elbette devamının geleceğini de görüyorum. bu patlamanın ışığında yolun sonunda bizi bekleyen başkanlık sistemini görüyorum. en nihayetinde şirazesi sikilmiş bir ülke görüyorum. ben artık görmek istemiyorum.

    hükümete dokundum diye, bana mesaj yoluyla küfreden arkadaş, bu tablo bizim değil, sizin eseriniz. bu olayın müsebbibi terör örgütlerinin de ötesinde sarayda oturan kişidir. ve benim açımdan bu gerçegi reddeden eksiktir, yarımdır.

    bu saldırıları, tarafların kendi adaletlerini, güvenliklerini ikame etmek üzere yola çıktığı eylemler olarak okuyabiliriz. her örgüt, arasıra ülke gündemini tesis edecek kudrete sahip olabiliyor. bunun önünü kapatmak istiyorsak, en önce üzerimizdeki baskıya daha dikkatli bakmalıyız. bu tarz olaylar, zihinlerimizde bir "kopuş" meydana getirmemeli. saldırılar için "tehlikeli" ama "normal" demek yerine, bu saldırıları bizim "normalimiz" kılmaya çalışan gücün ortadan kalkması için, daha dirençli bir tutum takınmalıyız.

    edit 0: isp gönderdi. epey detaylı bir videoymuş.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-36466744

    edit 1: adalet yerleşkesinin önünde çatışma var. metro girişinin orada olmuş. kesinleşti.

    edit 2: ağlayan öğrenciler var. yazık, çok yazık..

    edit 3: çevik kuvvet'e yönelik bir saldırı olmuş.

    edit 4: kaynak geldi.
    http://www.ntv.com.tr/…tlama,lb3gleikrkytgcibmaem3w

    edit 5: daha fazla bilgi varmış.
    http://www.haberaktuel.com/…ama-haberi-1002391.html

    edit 6: 2 ayrı patlama var. ilki, polis aracı geçerken park halindeki bir aracın patlatılmasıyla olmuş. polis helikopteri dolaşıyor şu an.

    edit 7: istanbul üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi. (oradaki öğrencilerin haberi olsun diye söylüyorum, yine de üniversiteyi takip etmelerinde fayda var.)

    hoffman uyardı. https://mobile.twitter.com/…atus/740075760698961920
  • cerrahpaşadan duyulan patlama sesi. umarım önemli birşey değildir.
  • fatih'de evleri deprem gibi sallamış patlama.
  • yayın yasağı gelirse ışid, gelmezse pkk
  • umarız terör saldırısı değildir.

    edit: twitter'da vezneciler metro durağı diyerek resimler vardı ama ntv'de az önce çevik kuvvet servisi geçerken patlatıldı dedi. allah belanızı versin orospu çocukları. sebep olan herkesin amına koyim.
  • merter'de ofisten duydum.
  • sabah sabah can sıkıcı bir durum olmasa bari.

    cerrahpaşadan duyulmuştur. an itibariyle fakülteden iki ambülans arka araya çıktı.

    edit: trafik kamerasından saraçhane - vezneciler yönünde araçlar ilerlemiyor. ambülanslar polis araçları geçiş yapıyor arka arkaya.

    http://i.hizliresim.com/ner04y.jpg ibb trafik kameraları

    edit2: ntv canlı yayınında polise yönelik bir bombalı saldırının olduğu söylendi. silah seslerinin karşılıklı bir çatışma mı yoksa sadece polisin silahlarını ateşlemesinden mi kaynaklandığı bilinmiyor dedi muhabir.

    allah belanızı versin be.

    edit3: yine ntv muhabirine göre çatışma yaşanmamış.

    edit4: açıklamaya göre biri ağır beş polis yaralı.

    edit5: yaralı sayısı 14. sekizi polis ve polislerden birinin durumu ağır. (kaynak:ntv yayını)

    edit6: valinin açıklamasına göre 7 polis, 4 sivil hayatını kaybetmiş. 3ü ağır 36 yaralı. sokayım böyle işe
  • evden bom diye bir ses duydum ama bomba olabileceğine ihtimal vermedim. çünkü bir sarsıntı gelmedi olsa olsa kazadır diye düşündüm.
  • bir gün, sadece tek bir gün ölüm olmasın dediğim patlamadır. umarım ölen ya da yaralanan olmamıştır...
  • haber kanallarının geçtiği altyazıya göre vezneciler'de çevik kuvvet aracının geçişi sırasında meydana gelmiş patlama. olayın yaşandığı yere 2 dakikalık mesafede oturduğumdan bildiğiniz ev sallandı şu an her yerden ambulans polis sirenleri duyuyoruz. allahım inşallah kayıp yoktur.

    edit: şu an evin önünden haseki hastanesi tarafına arka arkaya 6 adet dolu ambulans geçti. bilmeyenler için söyleyelim patlamanın meydana geldiği yer istanbul büyükşehir belediyesi'nin önü! çatışma yaşandığı söyleniyor ama silah sesi duymadık. mite haber verin geyiğine girmeyeceğim ama bahsi geçen yer önünde çevik kuvvet bekletilen kapısında sürekli tüfekli polislerin nöbet tuttuğu bir yer. burada patlama oluyorsa türkiye'nin hiç bir yeri güvenli değildir.
hesabın var mı? giriş yap