• sadece bankalar değil ki; moody's, dün yaptığı açıklamada da 11 türk şirketin kredi notunu indirim için izlemeye aldığını duyurmuştu.

    bu şirketler:

    anadolu efes biracılık(efes), coca-cola içecek (ccı), doğuş holding (doğuş), ereğli demir ve çelik fabrikaları(erdemir) , koç holding (koç holding), ordu yardımlaşma kurumu (oyak), rönesans gayrimenkul yatırım a.s. (rönesans), turkcell iletişim hizmetleri (turkcell), türk hava yolları anonim ortaklığı (turkish airlines) , türkiye petrol rafinerileri (tüpraş) , türkiye sişe ve cam fabrikaları (şişecam).

    iyice detaya girdiler mq..
  • eyyy moody's sen kimsin
    uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu moody's 17 türk bankası'nın notunu düşürdü. moody's toplamda 19 finansal kurum hakkında not düşürme kararı aldı.
    son faiz oranları nedeniyle kredi miktarları azalacak ,bankların karlılığı da otomatik olarak düşecek. bu gören moody's de durur mu yapıştırmış not indirimin.

    edit: moodys direk link lan bu ingilizce özet geç diyenler için adı geçen bankalarımız;

    t.c. ziraat bankasi, turkiye garanti bankasi a.s, turkiye halk bankasi a.s., qnb finansbank as, akbank tas, alternatifbank a.s., denizbank a.s., turkiye ıs bankasi a.s., ıng bank a.s, export credit bank of turkey a.s., hsbc bank a.s., odea bank a.s, yapi ve kredi bankasi a.s., sekerbank t.a.s., turk ekonomi bankasi a.s., turkiye sinai kalkinma bankasi, turkiye vakiflar bankasi tao a.s. ve optima faktoring a.s.,ekspo faktoring a.s.,
  • işte bu çok kötü oldu. bankalara olan güvensizlik kredibiliteyi fena sarsar. bankaların da enerji ve inşaat sektörünü yoğunlukla kredilendirdiğini düşünürsek, akp ekonomisinin lokomotifi inşaat duracak demektir. çok ağır resesyon görünüyor bu sürecin ilerisinde.
  • hep 100 üzerinden 50 aldığım için beni etkilemeyen not indirimi. yarım ekmeğin arasına bir dilim helvayı döşer bir de çay demlerim yanına, oh mis. ehehehö öhö öhöm.

    özetle; sıcak para musluklarının kapandığı anlamına gelen haber. sıcak para kesilince aslında kimsenin çalışmadığı ve para kazanmadığı da ortaya çıkacak ve insanlar şu soruyu soracak; eee kimin parasını yedik biz?
  • öncelikle o kdf değil kgf. ikincisi, bir firma batığın esigine geldi diye bankanın icraya geçmesi yerine kgf desteği ile zaman kazandırılması doğru kullanılması durumunda ekonomiye gerçekten nefes aldıracak bir hamle. bu sırada firma ortakları gününü gün eder, dersini iyi çalışmazsa gidilecek yer yine icra dairesi olur. üçüncüsü imar bankası vakası ile bugünkü bankacılığın veya kgf nin hiçbir ilgisi yok. evet fazla batık bankacılığı özellikle karlılık açısından zora sokar, daha yüksek batık bankayı bataga dogru da götürebilir fakat kemal derviş sonrası bankacılık sistemi oldukça kuvvetli, tahtaya sağlam basiyor, öyle diyeyim. ne olur? firmalar batar, bankaların herkesin gözüne batan karlari bir iki sene düşer, sonra herşey kaldığı yerden devam eder.
  • faizi 30 yapsanız da dolar artık 5 liradır.
  • öncelikle kaynak.

    türkiye’de bankaların çalışma ortamının bozulması gibi bir açıklama ile gelmiş karar. dolara yine yollar gözüktü.
  • ekşi'nin yoğun gündeminde kendine henüz yer bulamayan konu.
  • gün geçmiyor ki daha da batağa sürüklenmesin cağnım ülkem.
  • birçok ekonomist tarafından dile getirilen kgf lerin geri dönüşleri sıkıntılı olacak, birçoğu gizli batık firmalar ekonomik zombiye dönüştü uyarısını dikkate alan yerin iktidar olmasını beklerdim. bankacılık sisteminde esas olan bankanın mevduat-kredi ilişkisini sağlıklı seviyelerde götürmesidir. başda kgf olmak üzere batık kredi sayısı çok fazla ve batıklar icra ile tahsil edilmesi gerekirken vade uzatımı ile geçiştiriliyor. bu durum bankaya parasını yatırmış mevduat sahiplerinin paralarını geri alamaması riskini doğuruyor. biz bu senaryoyu başta imar bankası olmak üzere daha önce yaşadık. görünen o ki hala daha akıllanmamışız.
hesabın var mı? giriş yap