• yurt dışı seçmenin iradesiyle, neredeyse bir bursa ili kadar sonuca etkimesi sebebiyle çok önemli bir seçime girdiğimizin ispatı olacak durum.

    ülkemizin düştüğü vaziyet en çok yurt dışında hissediliyor an itibariyle. paramız yerlerde, dış ülkelere muhtaç durumdayız ve patladık patlayacağız ama medyanın gücü ile ayakta gibi duruyoruz. yollar ve köprülerden önce içinde yaşayan halkın sesine kulak vermeli yurt dışı seçmenimiz, kardeşlerimiz.

    akşener, ince, karamollaoğlu, perinçek, demirtaş gönlünüz kimi arzu ediyorsa seçiniz, ülkenizin menfaatleri ve parasal gücü daima dışarıdaki ülkelerde rahat yaşamanız ve ülkenizin itibarı ile eşdeğerdir. türk lirası dibi gördü, pasaportumuz yerle yeksan.

    normalde 7 haziran 2018 yurt dışı oy verme işleminin başlaması olacak idi ama olmaz olsun efendim böyle başlık, ekşi sözlük de haklı.
  • abd'de yasayanlar icin 9 haziran'da baslayacak olay. 9-17 haziran arasi sabah 9'dan aksam 9'a kadar washington dc buyukelciligi ve new york, boston, houston, miami, chicago, ve los angeles konsolosluklarinda oy verilebilecek.

    ayrica seattle, portland, buffalo, rochester gibi kanada sinirina yakin sehirlerde yasayanlar isterlerse 16-18 haziran tarihleri arasinda kanada'daki konsolosluklarda oy verme imkanina sahipler.

    24 haziran'a kadar turkiye'ye seyahat edecekler isterlerse gumruk kapilarinda da oy kullanabilecek.

    not: gecen secimlerde oy verdiyseniz biliyorsunuzdur ama yurt disi secim kutugune kaydiniz yoksa oy veremeyeceksiniz. ysk sitesinden kontrol edebilirsiniz.
  • bana tarih olarak 17 haziran verilmiş.
  • yarın inşallah sabiha gökçen havalimanında oyumu kullanacağım, hesaplanması nasıl olmaktadır merak etmekteyim.
  • belki çok klişe gelecek , muhtemelen de mantıklı bir dayanağınız var ama yurt dışındaki türk seçmenin amk afedersin. iki seçim arasında mevcut partinin iktidar olduğu dönemin yarısı süre boyunca türkiyede yaşamamış olan tc vatandaşlarının türkiyede oy vermesi yasaklansın. hem buradaki derdi çekmiyorlar hem de yurt dışında sefa sürüyorlar. hatta elin hollandalısına almanına cefa çektiriyorlar oraya buraya cami açacaz diye. ya sen hiç buraya geldin mi ? burda para kazandın mı ? burada bir emeğin var mı ? sen kazandığın parayı bile burada harcamıyorsun. gelip alman şöyle hollandalı böyle diye kötüleyip kötüleyip gidiyorsun. gitme o zaman amk gel bakıym burada yaşa.

    edit : bu fikrime kimsenin alınıp üzülmesini istemem ama hangi şartlarda yaşıyorsanız yaşayın, gönülden kime bağlı olursanız olun.. yurt dışında kaçan/yaşayan birinin türkiye’de söz hakkı olması saçmalıktan ibaret. sıçtığımız boktan vergi alacak bir hükümetin lideri avrupa ülkelerinin liderlerine iki çemkirdi diye yıllardır köyünde yaşadığı hayatı avrupa’nın bile zorla kurduğu düzeni bozacak şekilde yaşamaya çalışan kişilerin gönlünü kazanıp(en basitinden otobanda konvoy) , gelip de burada oy vermesini kınıyorum. gelin o şikayet ettiğiniz avrupa ülkelerini bırakın mevcut iltidar döneminin yarısında burda yaşayın öyle verin oyunuzu. türkiye’de asla binemeyeceğiniz arabalara binip asla alamayacağınız sağlık hizmetlerini alıp bir de beğenmediğiniz ülkeyi bir bırakın buraya teşrif edin kullanın oyunuzu.
  • 9 haziran sabahi new york baskonsoloslugu'nda oyumu verecegim.
  • 17 haziran'da oyumuzu vererek dahil olacagimiz oylama.

    hemen yukaridaki bir entry'deki gibi yurtdisindaki secmene laf edenlerin konuya cok sig baktiklarini dusunuyorum. yurt disinda yasayan turk secmen deyince hepsinin onyillar once avrupaya gitmis aileler ve onlarin cocuklari olarak turkiye'den bihaber sekilde yasayan kesim oldugu saniliyor sanirim. oyle degil. yurtdisinda yasamakta olup turkiye ile surekli icli disli olan, tum yakinlari, arkadaslari turkiye'de olan, birgun tekrar turkiye'ye donecek/donmeyi planlayan cok vatandas var. birak da ait olduklarini hissettikleri memlekete dair bir soz haklari olabilsin.
  • hollanda icin henuz baslamadi. 15-19 haziran arasi asagidaki adreslerde kullanilabilecek.

    amsterdam başkonsolosluğu: rhone events&congrescenter, rhoneweg 12-14, 1043 ah amsterdam

    deventer başkonsolosluğu: sport-en belevings centrum de scheg piet van donkplein 1, 7422 lw deventer

    rotterdam başkonsolosluğu: gıa trade and exhibition centre/de werf 11, 2544 eh den haag
  • 7 ay için litvanyaya geldim adresimi aldırdım oy için ama sandık kurulmayacakmış burda sizin amk dedim tabi durur muyum basıp polanyaya gidicem kısmetse gönül rahatlığıyla oy kullanacak olmanın bedeli yok
  • yurtdışı seçmen kütüğünde kaydım olmadığından, oy kullanamadığım seçimdir.
hesabın var mı? giriş yap