• kadıkoy tarafında zerre bir şey yokken, kız kulesinden başlayıp birinci köprüye kadar görüş mesafesini 10 metreye düşüren sis. öğleden sonra etkisini yitirecektir muhtemelen.
  • sıcak (ılık bile değil, sıcak) deniz suyu üzerine çöken soğuk hava ve denizden yükselen nemin bu soğuk havaya teması neticesi yoğunlaşarak sis oluşturması. boğazın vadi yapısı sebebi ile bu sis o noktada dağılamaması ama marmara üzerinde seyreldiği için başka yerlerde görülmemesi. bu doğa olayının 7 kasım 2017 versiyonu.
  • ah bu cehape yok mu onların eseri bu sis.
  • yarım saat önce sancaktepe de 50 metre ilerisi görünmüyordu. şimdi ise dağıldı.
  • etkisini anadolu yakası boğaz sahil şeridinde 1.20 dk 2km olarak hissettiren ve şu an yuzde 80 dağılmış olan doğa olayı. keşke otobüsten inen 45 kişi gibi ben de 1 saat önce inmiş olsaydım. şimdiye kadıköye varmıştım.
  • olm çok güzel lan.

    hani derler ya, ülkemiz cennet, aha bugün buna şahit oldum.

    beylerbeyi'nde durdum (zaten trafik gitmiyor, herkes yürüyor) sahile geçtim, abi o nasıl bi ambiyans, karşı tarafta sadece tepelerdeki gökdenlenler gözüküyor, bir bayrak ve direğinin ucu gözüküyor, boğaziçi köprsünün üst direkleri görünüyor...her yer sis. yan tarafa baktım beylerbeyi iskelesinde oltacılar sıralanmış. en az 10 tane. erken çıkan balıklara hücum ediyorlar adeta. sallıyorlar oltalarını iskeleden...iskele önünde, sanki kutupta yaşıyormuşçasına bir kız çocuğu. açık kahverengi kabanı sımsıkı sarılmış, pembe atkısı kabanın kafasının etrafından yüzüne sarılmış, annesinin elini sıkıca tutuyor ve vapur bekliyordu gelmeyeceğinin farkında olmadan.

    biraz öteye gittim, yola. yürümeyen araçlar. içindekilere baktım, hepsinin içi sıkılmış. hatta birisi kafayı sıyırmış geliş şeridine atmış aracını, öte yandan gelen bir jiple kafa kafaya duruyordu, jip'in içindeki ellerini açmış birşeyler söylüyor ama sıkıca izole edilmiş lüks jip bu sesleri değil karşıdaki araca, caddede yürüyen insanların arasına bile ulaştıramıyordu.

    çıktım yukarıya köprüye girdim. aman yarebbim. o sis kalktı bir anda günlük güneşlik hava ortaya çıktı. altta bir pamuk denizi. güneş çengelköy sırtlarından doğdoğru ulus'a vuruyordu. sola aşağı baktım üsküdar'da yavaş yavaş seyrelen bulutlar tarihi yarımadayı ortaya çıkarıyordu. pamuk deryasının üzerinden süzüle süzüle geçtim.

    çok güzel lan.

    haa motosikletle güzel.

    zira, araç içinde olsaydım, ne o heyecanlı kız çocuğunu görecektim, ne beylerbeyi iskelesinden geçecektim, ne de köprüden geçerken pamuk tarlasını rahatça görebilecektim....muhtemelen saatlerce trafikte kaldığım için küfür üzerine küfür, sinir harbi üzerine sinir harbi, tartışma bağırışma kavga gürültü ve o sinirle işyerine geç geliş...

    doğa kendi keyfinde.

    biz yapıyoruz ne yapıyorsak. sinir harbi çıkarmak da mümkün, keyfini çıkarmak da.
  • zincirlikuyu temiz.
hesabın var mı? giriş yap