• şimdiye kadar hiç uber kullanmadım ama ekşideki saçmalıkları okudukça mantıklı buldum. rekabettir en azından dedim.
    ayrıca taksicilerle de çok sıkıntı yaşamışımdır sigara içeninden yemek yiyenine, telefonla oyanayanından, kısa mesafeye götürmeyenine.

    şimdi aga bu uber kredi kartıyla tahsilat yapıyor di mi? o zaman yüzdesini bilmesem de bir vergi ödüyor olsa gerek. ödemiyorsa da devlet bunu bi şekilde halledebilir uberle masaya oturup. cüzi de olsa bir vergi koyabilir. cüzi olmalı zira benzinden mazottan hayvan gibi vergi alıyor zaten.

    taksiler vergi ödüyor mu? mesela bir taksi günde ortalama kaç fatura kesiyor istanbulda? ben şirkete fatura edeceğim zaman kestiriyorum onun dışında kestiklerini görmedim. bu durumda taksiciler vergi kaçırmış olmuyorlar mı? bir de bu taksiler kallavi miktarlarda plaka sahibine para ödüyor.

    kısacası konu vergi kaçırmaksa taksiciler kaçırıyor. konu emek hırsızlığı ise plaka sahipleri çalıyor oturdukları yerden.

    ben devlet olsam uberi desteklerim. hem makul bir rakamda anlaşılırsa devlete daha çok vergi kazandırılabilir.

    not: dediğim gibi kendim kullanmadım ama uberle şehirler arası bile yol giden arkadaşlarım var.
  • çok fazla değil ara sıra zor durumda kaldığım zaman taksi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, taksicilerin bu uber şoförüne yaptığı* insanlık dışı hareketi kınıyor ve bundan sonra çok çok çok zor durum da kalmadıkça taksi kullanmayacağımı belirtiyorum.
    insan biraz (bkz: uber) den ibret alır yahu.
    (aklı başında efendi taksici abilerimizi tenzih ediyoruz)
hesabın var mı? giriş yap