• 19.02.2020 tarihinde ülkemizde henüz korona vakası görülmemiş iken 10.04.2020 tarihinde bir etkinliğe biletix üzerinden bilet aldık. bu süreçte pek çok etkinlik iptal oldu ya da ertelendi. ancak bizim etkinliğin akıbeti çok uzun süre belli olmadığı için epey bir süre arafta bekledik. bu durumda olsa dahi gitmeyi düşünmüyorduk elbette ancak biletix iadeyi etkinliğin iptaline veya ertelenmesine bağladığı için mecbur bu konuda bir karar verilmesini bekledik.

    nihayetinde 26 mart tarihinde gelen bir mesaj ile etkinliğin ileri bir tarihe ertelendiği duyruldu. bunun üzerine 29 martta iade talebimi oluşturdum. 1 nisanda yeniden biletixten gelen bir mesajda etkinliğin ileri bir tarihe ertelendiği duyruluyordu. iptal talebi oluşturduğum halde gelen bu mesaj üzerine işkillenerek 4 nisan tarihinde yeniden iptal talebi oluşturdum.

    geçen bu süreçte iade işlemi gerçekleşmediği gibi, talebin işleme alındığına dair bir bilgilendirme dahi yapılmadı. bunun üzerine az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm ve kendileri bana iade işleminin yapılabilmesi için organizasyonun yeni tarihini belirlemesi gerektiğini ilettiler. bunun üzerine organizasyon tarih belirlemezse ben hiç iade alamayacak mıyım yani? dediğimde ise maalesef prosedür böyle yanıtını aldım. ne hizmet alabiliyorum ne de ödediğim bedelin iadesini. milleti koparmaya yer arayan bu adi kuruma karşı gün içerisinde tüketici hakem heyetine başvuracağım.

    edit: 30 nisana geldik. 10 nisandaki etkinlik tabiki gerçekleşmedi. yeni tarih de belli değil. organizasyonu bekliyoruz. müşteri hizmetlerini defalarca aradım. benim muhatabım sizsiniz, verilmeyen bir hizmetin parasını hangi hakla iade etmiyorsunuz, gaspçı mısınız diyorum, diyorum da diyorum. sonuç yok.

    hakem heyetine başvurmuştum. ticaret bakanlığına da şikayet etcem. rekabet kurumuna da başvurcam. hiçbir şey olmasa bile uğraşsın dursun pezevenkler.
  • 10/10 rezalet. herkes mi yakaladığını sikmeye çalışır bu aq yerinde çok ilginç gerçekten.
  • saçmalıktır,

    iadesiz, iptalsiz promosyon uçak bileti aldığınızda bile sefer tarihi değişirse biletinizi full iade edebiliyorsunuz. hele ki bu durumda yapılan şey fırsatçılıktan başka birşey değildir.

    yine de maliyeti çok yüksek olmadığından rezalet puanımı 7/10'da sınırlı tutmak durumundayım.
  • 9/10 rezelet. 1 puanı da yazımdan kırdım, paragraflara bölünse daha anlaşılır olurdu.
hesabın var mı? giriş yap