*

  • en en üst edit: bugün huawei yetkililerinden iademi onayladıklarını, elimdeki ürünü kargoya verdiğim zaman iademin bir hafta içinde hesabıma geçeceğini ilettiler. kendilerine hem teşekkür ediyorum hem de aşk olsun deyip paramı iade edene kadar haklarımı saklı tutuyorum.
    teşekkürler ekşi sözlük, teşekkürler sosyal medya ve bana destek veren yazarlar. <3

    üst edit: debe'ye girmişiz arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. özellikle sürecin takipçisi olacağını söyleyip mesaj atan suserlara gönülden teşekkür ederim. bir kaç öğrenci arkadaşın elindeki paranın çöpe gitmemesini sağladığımı düşünüyorum, evet elektronik şans işidir fakat aşağıda saydığım tam liste sıralı rezaletlerin maalesef ki şansla alakası yok. süreci güncelleyeceğimi bildirir, hızlı yazdığım için imla hatalarımı düzeltip huzurlarınızdan çekiliyorum. (şimdilik)
    üst edit sonu

    üst edit 2: arada yazan arkadaşlar olmuş, "ne mail var ne görsel" diye haklılar, onları da ekleyeceğim. şimdi hepsini düzeltiyorum görseller en geç iki üç saate gelecektir.
    tüketici hakem heyetini önerenler olmuş, ürünü ablamın şirketi adına faturalandırdım bu sebeple ticari mahkemenin ilgilenmesi gerekiyor fakat ticari mahkemeler belli bir meblağ üstüne bakıyor gerisi arabulucuda oluyor.
    işsiz bir müzisyenim ders verdiğim iki öğrencim var(normalde böyle şeyleri yazmak istemem ama bunun için de suçlayanlar olmuş napalım açıklayalım). bu öğrencilerimden bir tanesinin velisi avukat, online dersi ayarlarken saat için sıkıştırdım velimi, çünkü eşten dosttan bilgisayar alıp dersi yapıyorum. "hayırdır hocam bu ne telaş" deyince durumu izah ettim. kendisi belgeleri istedi yani avukata para kaptırdığım yok.
    burayı özel hayat derdiyle doldurmak istemiyorum ama illaki birilerini her adımda haklı olduğumuza ikna etmemiz gerekiyor. komik... bir suser "yalan söylüyon amk görsel nerdee" kıvamında yazmış, canı sağolsun onun da. konudan sapmamak adına görselleri konuyla alakalı yerlere yerleştirdim.
    üst edit 2 sonu

    ben yandım dostlar yanmasın tadında ibret verici rezalettir.

    4 kasımda cevahir teknosa’dan aldığım huawei matebook d14 512 gb bilgisayarımın üç hafta boyunca boş işlemde chrome bile açık değilken ısınması üzerine üçüncü haftada huawei çağrı merkezini aradım. durumu yetkili birimlere aktaracağını vaziyetin normal olmadığını söyleyen çağrı merkezi çalışanı kaydımı alıp kapattı. iade sordum, "tabii efendim yapıyoruz" dedi.

    iki gün sonra tekrar arandım, pc manager'dan driver vb güncellemeleri yaptık (ki ben zaten iki günde bir bakıyordum). teknik servis yetkilisi olduğunu söyleyen kişi sırayla kullanımımı, cpu durumunu vs sordu ve durumu anormal bulduğu için "biz inceleyelim efendim" dedi ve asıl rezalet bu süreçten itibaren başladı. iade istediğimi kendisine özellikle vurguladım.

    yönlendirmeler neticesinde 37. günde bilgisayarımı mecidiyeköy fix smart çalışanına verdim “inceleme yapmadan değişim-iade prosedürü uygulayamıyorlarmış” ona da ok dedim. yalnız pcyi verirken "kesinlikle açılmasını istemiyorum, sorun yazılımsal değilse neyse kusuru tamir etmeden bana verin" dememe rağmen servise verdiğim günün akşamında “ürün/yedek parça siparişi genel merkezden verilmiştir” smsi geldi. sonraki günler için takip eden telefon görüşmelerimde:görsel

    *huawei çağrı merkezi adaptörde sorun var dedi
    *bir gün sonra tekrar aradım fix smarttan durumu sorgulattım "efendim adaptörünüz yapılmış ama pc için yedek parça bekleniyor" dedi. (sorunu görüntüleyemiyormuş)
    *üçüncü gün ha bire yetkili kovaladım ne yapılıyor bu pcye diye
    *dördüncü gün huawei adaptör değişiyor efendim derken fix smart yedek parça bekleniyor diyor. (meğersem birbirlerinin ekranlarını göremiyorlarmış)

    derken böyle 1 hafta geçti 28 aralık pazartesi günü işlemler tamamlandı mesajı gelince bir gün sonra mecidiyeköy fix smart’a gittim ve baamm !!!
    öncelikle 20 dakika bekletildim pc'ye yapılan işlerimleri bir yetkilinin ağzından duyabilmek için. servis formunda ürünü açmışlar ve 3 hafta kullandığım bilgisayara termal macun çekmişler!!!! kabul etmiyorum dedikçe yetkili olduğunu söyleyen hanım iade-değişim için bilgisayarı bırakmanız gerekiyor mevzusunu yineledi. "zaten bilgisayar bir haftadır elinizde, her gün hem sizi hem huaweiyi aradım geri dönüş yapmadınız şimdi bilgisayarı tekrar bırakmamı istiyorsunuz??" dediğimde "efendim prosedür bu şekilde"dedi.
    lanet okudum aldım pcyi eve geldim. bitti mi sandınız! bitmedi.görsel

    ürünü açmışlar ama toplayamamışlar. touchpad kasa üstünden işlem yapıyor pad'in etrafındaki boşluklara bastığınızda ya da ürünü kaldırıp masaya koyduğunuz bildiğin işlem yapıyor! ısınması ve fan sesi susmuyordu daha beter olmuş, kapatmadan soğuma yapmıyordu. en komik kısmı da bilgisayarın şarj olmaması…kapatsanız, açık da bıraksanız pc şarj olmuyor ve hep pil modunda çalışıyor (buraya "ya sabır gif" eklenecek)görsel
    görsel
    görsel

    derken bütün kanallardan aradım bir yetkili adem evladı bulabilmek için. en son merter genel merkez fix smarta ve huawei mobile adresine ürünü getirdikleri hali mail attım video ve görselleriyle birlikte. iade istememe rağmen fix smart diyor ki “ürün iade-değişimine huawei karar veriyor” huawei diyor ki “efendim teknik servis değişim-iade talebi gönderirse biz okeyliyoruz”.
    bu birbirine topu atmalarıyla benim hergün mesai yapıp carlamam sonucunda değişimi güç bela kabul ettiler.

    4 ocakta ürünü merter fix smarta gönderdim ve bilin bakalım noldu!! evet evet bildiniz. bana touchpad’i çökük, type c şarj yeri sallanan, ısınma ve fan sesi susmayan, aldığımda jelatini değdirdim diye yapışkanlı yeri duran bilgisayarımı sadece seri nosunu yenileyip sıfırlayıp değişim yaptık diye gerdi gönderdiler.görsel

    rezalet bitmedi aslında. iade istiyorum diyorum, iki taraf da hala topu birbirine atıyor. ben ise yıldığım için hemen bütün evrakları toplayıp avukatta aldım soluğu kendisi de bu rezaleti takdir etti,kalktı sarıldı beni de sabrımdan ötürü tebrik etti ama bi ince de "ne enayimişsin arkadaş" bakışını da attı sanki...

    hala şu saat oldu mailleşiyoruz, değişimi iyi niyetten yapmışlar aslında ürünümde sorun yokmuşmuş!!görsel

    bir kişiyi bile benim düştüğüm bu rezillikten kurtarsam, huawei'den uzaklaştırsam aldığım hayır duasını kâr sayarım deyip açıyorum rezaleti bütün ekşi alemine.
    özetle ben yandım, siz yanmayın dostlar. uzak durun.

    (bkz: rezalet başlığı açmayan yazarlar olması rezaleti)

    suser editi: ürünü şirket adına fatura etmemi devleti dolandırmak olarak gösterenler olmuş, ürünü iki kişi kullanıyoruz ama ders vs yüzünden daha çok bende. sunuma vs gidecekse kardeşim alıyor. bilgisayar kullanımın bir kişi tekelinde olması gerektiğini de ilk defa burdaki yazarlardan görüyorum. gerçekten bu cehalet seviyesi beni hayrete düşürüyor. ayıplı malın sıkıntısını değil de kanun nizam bilmeden konuşanları algıyamıyorum.
    elimde faturam var, belgelerim var, kullanıcı beş kişi olsa nolur bin kişi olsa nolur? aldığımdan beri ısınan cihazın anlatığım başlıklarda defalarca kez sorun yaratmasında problem yok, ama faturalandırmayı yaparken sorun var. gerçekten delirmişsiniz siz!
  • nasıl oluyorsa bizdeki bu elektronik ürünlerin servisi aynı kurye firmaları gibi. nereye gitsen elinde kalıyor. bu nasıl memleket. cinnet geçirtmeden rahatlayamıyorlar.

    kardeş sen kafayı yemeden nasıl avukata kadar sabrettin bravo doğrusu.
  • bayanlar beyler suser arkadaşımız zor durumuna rağmen ihtiyacı olduğu için almış bu ürünü, o bilgisayarı huawei'ye geri aldırmazsak ekşi sözlüğün şanına leke sürülür, bir gayret rica ediyorum.
  • (bkz: up)
  • huawei pişmanlıktır.
  • huawei, apple, samsung farketmez elektronik ürün biraz kumardır, huawei cep telefonumu 2 yıldır zımba gibi kullanıyorum, 2 aydır da aldığımız huawei matebook d15'i eşim sorunsuz kullanıyor ve çok da memnun..(e diğer taraftan zaten dövizden dolayı durumlarımız da belli gönül ister ki hepimizin dell'i, macbook'u olsun ama zorlayıp ancak huawei'ye erişebiliyoruz.)
    umarım aynı sorunları yaşamayız tabi ama önemli olan marka ya da yaşanılan sorun/arıza değil yetkili servisin ya da satıcının reaksiyonu bence...hem de cevahir teknosa gibi göz önünde olan bir mağaza...üzüldüm suser'ımızın adına, umarım daha fazla başı ağrımadan bir çözüm bulunur..

    bu arada el verin de kardeşimizin sorunu çözülür belki hadi bakalım..
  • sekmelerde huawei açıktı, pc bakıyordum. hemen kapattım bu başlıktan sonra.

    ben de şanssız bir insanım, bu pc'yi alırsam benzeri gelir başıma diye korktum valla.

    teşekkürler ediyorum yazar arkadaşa da bizi uyardığı için.
  • açıkçası pc sektöründe yüksek beklenti içinde olduğum bir firmanın yetkili serviste bu kadar saçmalaması hayal kırıklığı oldu.
    9/10 rezalettir.
  • apple’dan şaşmamam gerektiğini hatırlatan rezalet. çok özür dilerim macbook’um, seni almadan önce huaweiye mi baksam diye aklımdan geçirdiğim için.
  • insanı delirtecek seviyede bir rezalet. huawei çalışanları fazla gamsız ya da huawei'i sallamıyorlar galiba. neyse ki kişilerin alnında ekşi yazarı, twitter fenomeni falan yazmıyor ve denk geliyor da ürününün arkasında durmayan firmalardan haberimiz oluyor.
hesabın var mı? giriş yap