• salı günü kasımpaşa maçı oynanacağı için bu hafta özelinde cuma günü oynanması doğru olan maçtır. puan kaybında da beşiktaş düşmanı beşiktaş taraftarları dışında kimsenin yönetime tepkisi olmayacaktır.
  • beşiktaş'ın çok müspet bir futbol oynayamasa bile kazanması gereken maç. 2009 şampiyonluğunda 2. devrenin başında yine deplasmanda alınan gaziantep galibiyeti takımı ateşlemişti, inşallah yine öyle olur.
  • cenk tosun'un maç kodrosunda olmayacağı karşılaşma..

    (bkz: cenk tosun/#40184411)
  • cuma maçı olmasının sebebi salı günü kasımpaşa maçı olmasındandır.en azından bu sefer art niyet yok.maça gelirsek...ilk yarıyı yine galip kapatacağımızı düşünüyorum.ikinci yarıda eğer oyuna jones girer ve beklenen etkiyi yapabilirse oyundan düşmeyeceğimizi düşünüyorum.ancak şunu kabul etmek lazım adam daha hiç maça çıkmadı.gerçek anlamda bir motivasyon ve konsantrasyon kaynağı olabilir mi bilemiyorum.eğer jones oynamazsa ki antremanda sakatlandığına dair söylentiler var, ikinci yarı fernandes kesinlikle oyundan alınmalı, yerine kesinlikle muhammed alınmamalı, atibanın yanına defansif bir ortasaha alınmalı.veli gibi.ancak veli'nin sakatlığı var mı onu da bilemiyorum.bizimkiler o kadar sakatlanıyor ki artık hızlarına yetişemiyoruz.

    bence beşiktaş'ın ikinci yarılarda oyundan düşme sebebi mental.ancak biliç de ikinci yarılarda fernandes'i almamakta ve muhammed'i almakta direttiği için üzerine tüy dikiyor.umarım devre arası kampta bu soruna bir çözüm bulunmuştur.zira tirabizon maçının ikinci yarısında bir düşüş göremedim.hoş ilk yarı epey ezildiğimiz için ondan daha da alta düşebilirmiydik bilemiyorum.

    edit:tamam jones oynamayacak
  • digirturk'ten şifresiz olarak yayınlanacak maç. yani maç paketiniz yoksa dahi izleyebileceksiniz maçı..
  • bizim için çok kritik bir maç. bu ve kasımpaşa maçlarında alınacak 6 puan sezon sonuna kadar şampiyonluk potasında, en kötü ihtimalle şampiyonlar ligi potasında tutacaktır bizi. ikinci olacak takımın direk şampiyonlar ligine gideceği bir lig yaşıyoruz. üçüncü oluursak muhtemelen çok kuvvetli takımlar ile oynayıp, şampiyonlar ligine katılamayacağız. öncelikle bu gerçeği görmemiz lazım. koca bir sezonun gidişatı bu iki maç ile belli olacak. jones geldi orta saha rahatladı dedik ama ben hemen beşiktaş'lı olayım dedi, sakatlandı.

    gaziantep, sergen yalçın'ın gelişinden sonra, takım defansını ön planda tutan, öncelikle yememeye çalışan, orta sahayı ayağa iyi paslarla geçen bir takım görünümü kazandı. son paslarda ve son vuruşlarda biraz daha becerikli olabilseler, çok daha sansasyonel sonuçlar alabilirdi. gaziantep'in orta sahada yaptığı pas alışverişini bozabilecek bir takımız. önde zaman zaman, hatta ilk haftalar çok iyi basan bir takımdık. bu özelliğimiz son haftalarda kırılmış gibi gözükse bile, ben bu hafta bunu yine iyi uygulayacağımızı düşünüyorum. jones yokluğunda muhtemelen veli - fernandes - oğuzhan üçlüsüyle başlayıp, her zaman olduğu gibi skoru ele geçirmek isteyecektir bilic. bu sistem çoğunlukla işe yarıyor zaten. bilic'in en büyük handikaplarından bir tanesi oyun içi farklılıklara göre müdahale edebilme zaafiyeti. ikinci yarı biraz ezber değişiklikler yapıyor, değişikliklerden sonra saha içinde, çok net gözlemlenen birşey var. takım oyun disiplininden kopuyor. yorulan oyuncuyu değiştirmek, muhammed'i almak, oğuzhan'ı kanat bölgesine çekmek, forveti mustafa ile ikilemek gibi, ezber değişiklikler var.

    takımın ikinci yarı oyundan düşmesinin çok net bir nedeni var. birincisi; fernandes ve oğuzhan'ın oyundan düşmesi. bu iki oyuncu maçların ilk yarısı da rakibi bozmuyor ya da takım defansına yardımcı olmuyor. fakat ilk yarı topu ayağında daha iyi tutup, oyun içinde daha fazla kalabiliyorlar. topla buluşma istekleri daha fazla, haliye daha fazla pozisyon ve daha fazla top bizde kalıyor. ikinci yarı ise çok belirgin düşüş yaşıyorlar. top kayıpları çok fazla oluyor, oyunun belli bölümlerinde tempoları yetmediğinde çok fazla saklandıkları için takımın topla oynama süresi düşüyor,pas alıp dağıtan değil de, delici koşularıyla ve pas üçgenlerinde bir etken olan olcay ortada gözükmüyor ve işin kötü yanı rakip sahayı çok çok rahat geçiyor. özellikle antep gibi bir takım karşısında 60'dan sonra bir yıkım yaşanabilir. bilic'in atiba'yı nerede kullanacağı çok önemli. eğer sağ kanat kullanırsa -ki bana göre en doğrusu- serdar kurtuluş'u mutlaka 60'dan sonra orta alanda kullanmalı. tigana zamanında o bölgede çok iyi performansları var. topu iyi kullanıyor ve kesici özelliği var. zaten saatteki ortalama hızı 1,2 km olan bir adamın sağ bekte oynamasını aklım almıyor. bek adamı dediğin süratli olacak, seri olacak.

    sonuç olarak, 60'dan sonra orta sahada veli - atiba (serdar) olarak tutup, önlerinde fernandes ya da oğuzhan'dan birini kullanırsak, bana göre kazanırız.

    tabi kötü senaryo bu dakikalara mağlup durumda girmemiz. o konuya hiç girmek istemiyorum. mevcut kadro derinliği ile bu tip maçları çevirebilecek bir takım olmamız zor. bunun için yedekte -hiç kullanamadığımız- sezer öztürk tadında bir adam, -hiç kullanamadığımız,bir maç hariç- ömer şişmanoğlu tadında bir adam şart. var ama kullanamıyoruz durumu oldukça ilginç zaten. herkes sövse de, sevmese de mevcut kadroda bu işi yapabilecek tek adam holosko maalesef.
  • gs maçı öncesindeki zor üç maçın ilki, ayrıca beşiktaş'ın stoper sorununun tavan yapacağı karşılaşma.
    toraman, escude, sivok, ersan, franco ve nihayet dany. necip de bu bölgede oynadı hatırlayalım.
    tam 7 oyuncu.
    bu gece muhtemelen franco ve dany oynayacak.
    ilk yarıdaki maçta antep neredeyse pozisyona bile girememişti. bu defa işler zor. kartalım çok üzdü bü sene,
    sivas, fener, akhisar maçları gibi.
    gençler maçı gibi.
    çok beleşe gidiyor puanlar.
    oyuncu değiştirme işinden yararlanamıyoruz.
    hugo, manuel ve oğuzhan oyundan düşmemeli. defansta ise salak bir hata olmazsa maçı alabliriz..
    şampiyon olacağımızdan değil. bence o iş sivas maçında kaçan goller ile gitti.
    ligde iddialı olmak için, hava için ve kasımpaşa maçı için 3 puan şart..
    sergen'i beşiktaş karşısında izlemek ayrı bir duygu, keşke bırakmasaydı bizi hiç, keşke ara vermeseydi beşiktaş'a...
    gol erken gelirse güzel maç olacaktır.
    atmak serbest. antep 2-3 bjk.
  • beşiktaşın kaybedeceğini düşündüğüm maç. gaziantepin son haftalardaki performansı iyi. umarım fark yemeyiz.

    neyseki maçı ayık kafa ile izlemeyeceğim.
  • (bkz: 7 şubat 2014 gaziantepspor beşiktaş maçı)
    (bkz: 11 şubat 2014 kasımpaşa beşiktaş maçı)
    (bkz: 16 şubat 2014 beşiktaş bursaspor maçı)

    beşiktaş'ın 9 puan çıkaracağı serinin ilk maçı. *

    edit: 1 de 1

    edit: 2 de 2

    edit: ve 3 te 3
  • beraberlik kokan maçımız.
hesabın var mı? giriş yap