• nasıl başlık açayım bilemediğim için böyle yazdım, siz mazur görün beni artık

    efendim konu şu. 2009 yılında adımıza mobil telefon hattı açılıp açılmadığını kontrol edebilme imkanımız doğduğunda hemen atlayıp bakmıştım nasılsa yoktur diye ve onlarca aktif, yüzlerce pasif hat görünce ekran karşısında şoka girmiştim. hatları aramaya başladım baktım garip garip insanlar. hemen turkcell, avea ve vodafone bayilerine gidip kapatma başvurusunda bulundum ve ardından savcılığa gidip suç duyurusu dilekçeleri verdim. aradan aylar geçti, ben neredeyse konuyu unutuyordum ki mahkeme çağrıları gelmeye başladı.

    bir takım insanlar nereden bulduklarını asla anlayamadığım kimlik fotokopimle, sahte imzalar ve adreslerle adıma bu hatları açmışlar ve savcılık soruşturmasıyla bulunmuşlardı. batman, bilecik, kocaeli, sason asliye ceza mahkemelerinde davalar görülüyordu bana da talimat yazılıyordu ifadeye gidiyordum. defalarca şikayetçi olduğuma dair ifade verdim. defalarca karakolda el yazısı örneği verdim ve davaların hepsi bu şahısların ceza almasıyla (90 gün, 60 gün vb) sonuçlandı. ben de konu kapandı diye düşündüm. hatta operatörlere gidip adıma hat açılmasın diye de talimat verdim.

    bugün karakoldan aradılar adıma açılmış bir hatla dolandırıcılık yapılmış. savcılık beni ifadeye çağırıyormuş. şimdi baktım e-devletten adıma bildiklerim dışında bir hat görünmüyor, sanırım bu yine pasif bir hat. fakat tabii yine gidip suç duyurusunda bulunacağım. turkcell müşteri hizmetleri ile konuştum. hat nerede açılmış bilgisi vermiyorlar ya da sistemlerinde görmüyorlar bilemiyorum. aslında bu bilgi olsa doğrudan o bayi ya da şahıs hakkında şikayette bulunurdum. şimdi ne yapayım sözlük ahalisi. bildiğiniz başka bir yol, şikayette bulunmaktan başka yapılacak birşey var mıdır? bu mahkemeler git gel çok zaman alan ve maddi manevi yoran birşey. başka fikri olan varsa yazın lütfen.

    en önemlisi de e-devlete girip sık sık kontrol edin adınıza açılmış hat var mı, hatta üşenmeyin operatörleri de arayın. son derece iğrenç bir durum, buna maruz kalmayın.
  • devletin kendisinin bulması gereken basit bir olayı vatandaşına yıkarak süründürdüğü olaylar zinciridir geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap