• yazar arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. belki biber gazı, ya da şok cihazı gibi ürünlerin yanında bulundurulması bir nebze olsun koruma sağlayabilir kanısındayım. anneme de almıştım bir tane.

    eğer mağazaların güvenlik kamerası ya da mobese var ise kişi tespit edilebilir. gerçi yurdumda bu da yapılsa adam elini kolunu sallar çıkar, sonra daha da üstüne gider olayın ya neyse... diyecek bir söz bulamıyorum. adı rezalet değil bunun, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler, kanımca kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya kadar gidebilecek bir ahlaksızlık sarmalı...

    tanım: rezaletten öte ahlaksızca bir eylem ile karşılaşan yazar arkadaşın haklı bir isyanıdır.
  • menstrual dongusu sonucunda yaşadığı duygu değişimini kontrol edemeyen bir kadının yakarışı olabilir belki çocuk iyi niyetli bir durum için yanaştı bir sıkıntı mı var diye sordu bir sorun mu var dedi ...

    ama senin dediğine göre "... ama yanıma gelip bir şeyler söylemeye başladı" ayıp ayıp gölgenizden korkacaksanız babana söyle versin kuzenleri yanına..
  • bu ne biçim taciz?
    benim anama bacıma yapılsa hoşuma gider mi? hayır gitmez. ama taciz yok.

    edit: başlangıçta ben bunun taciz olmadığını düşünüyordum. böyle düşünmemin sebebi göreceli olarak daha fazla kadını savunduğunu düşündüğüm yasal düzenin bile bunu taciz olarak isimlendirmeyeceğine ilişkin önyargım/düşüncemdi.
    ancak yüksek mahkeme kararlarını okuduktan sonra anladım ki öyle değilmiş. aşağıya karar linklerini koyuyorum isteyen okuyabilir.

    http://www.kararara.com/…viewtopic.php?f=46&t=24584
    https://www.kararara.com/…viewtopic.php?f=46&t=6944
  • benim okuduguma göre taciz yok.
    yazarın kendisinin de söylediği gibi bir ''paranoya'' var.

    edit:hatta tekrar okudum, gündeme gelme çabası bile olabilir.
    ben bu kadar saçma bir sitem görmedim.
  • geçenlerde "yazarın arkadaşıma yürümesi" gibi bir başlık vardı. adam kibarca yemeğe davet ediyordu. kadın da verip veriştiriyordu. biraz ona benzettim.

    şimdi şöyle bir şey diyeceğim: ülkede çok saçma bir şey olunca "batı'da şöyle, batı'da böyle... çomaristan burası" diyen tipler, konu kendileri olunca rezalet çıkarıyor.

    başlık sahibini aşırı duygusal olarak nitelendiriyorum. aşırı tepki vermiş gibi görünüyor. düşünsenize adam "ben senin yıllar önce kaybolan kardeşinim" diyecek. ama zılgıtı yiyip kaçmış.

    yani yazılana göre yazıyorum. ciddi bir olaysa üzgünüm gerçekten, yazar arkadaş çocuğun ne dediğini bile duymamış. ilginç geldi bilemiyorum.
  • nereden tutsan elinde kalıyor. bir kişi üzerinden genelleme, suçladığı insana bağırmasına rağmen hala öfkesini çıkarma arayışına falan girme hep elde kalıyor. ortada anlatıldığı kadarıyla sözlü ya da fiziksel bir taciz olmaması da tüy dikmiş.
    (bkz: thank you kezban but meriç is in another castle)
  • berbat bir olay. lakin; şu ifadeleri kullanan şahsın;

    --- spoiler ---

    baksan düzgün görünüşlü 20-25 yaşları arasında bir insan.
    --- spoiler ---

    şekilciliği de gözlerden kaçmamalı. evet, bu tarz önyargılara (çirkin tip => tacizci) sahip olan bir şahıs, daha sonrasında yaşadığı bir olay sebebiyle tüm erkeklere saydırmakta bir beis görmüyor. peki, şimdi senin şu ifadelerin sebebiyle tüm kadınlara karşı kötü, feministleri çıldırtacak tarzda ifadeler kullansaydım doğru olur muydu ? olmazdı. o halde, senin bu yaptığın da doğru değil, kusura bakmayıver.
  • büyük ihtimalle taciz falan etmeyecek bi adamı zan altında bırakan entry. itibar etmeyin. taciz falan yok. adam muhtemelen tanışmak istiyor ve utangaç.

    yeni insanlarla tanışmaktan bile imtina ediyor artık çoğu arkadaşım. herif muhtemelen tacizci muamelesi yemeyi göze alarak gelmiş ablacım yanına. helal olsun.

    sözüm meclisten dışarı ama her gün elli tane eli sikinde abazadan mesaj ala ala gerçeklik algısı kırıldı ablacım senin hemcinslerinin. senin sandığının aksine böyle tanışmak baya iyidir. ilkeldir ama süperdir. çünkü temiz ve içgüdüseldir. ilk kadın cinayeti falan diyecek kişi için de; bırakın ya eski tiradları. aşk cesaretle gelir.

    size tavsiyem; kendi halindeki adamlara kadın cinayetleri diye saldırıya geçmeden önce 3 ay sonra ya aldatacağını ya da döveceğini yüzde yüz bildiği adama "ama çok çekici" diye kaçan hemcinslerinizi eğitin.
  • ne söylediği konusunda bir açıklık getirilirse anlarız taciz'in olup olmadigini.

    ama yinede takip edilmek bile hiç hoş birşey değil ki zaten duygusal bir anda olan birisi için böyle tepkileri normal karşılanabilir.

    geçmiş olsun yazar arkadaşa, sakin olun ve takip edildiğinizden şüpheleniyorsaniz polise bildirin.
  • tuzu kuru zevzeklerin alay konusu olmuş ciddi bir problem. bilmiyorlar ki birçok kadın bunun benzeri olayı birçok kez tiksinerek, korkarak yaşıyor. sonra biri bu rezaletlerden birini anlatınca dalga konusu oluyor.

    yok tanışma çabasıymış, yok masummuş.. sert tepki gördüğü halde takibe sinsice devam eden kişi net sapıktır. iyi niyetli, saf duygulu insanlar kimseyi rahatsız etmeden kendilerini ifade etmenin yolunu bulurlar. bir insanın üzerine gözünü dikmek, manyakça şekilde uzun süre takip etmek gibi hareketleri normal görenler de en az yapan kadar hasta ve tehlikelidir.

    kadınlar tüm bu gizli ve açık sapıkların arasında iç huzurlarını bozmadan yaşayabilmek için ruhen de bedenen de güçlü olmalılar. “if you don’t want to be seen and affected by poisonous people, vibrate higher than them in order not to be in the same frequency. so they cannot reach and see you. and you don’t see them.”

    her türlü şiddete maruz bırakılan kadını eşinden henüz dayak yemediği için boşamamakta ısrar eden ruh hastası kanunların hüküm sürdüğü sapık sürüsü dolu bir ülkede yaşayabilmek için en iyi çözüm çok güçlü olmak.
hesabın var mı? giriş yap