• helal olsun,allah işini gücünü kolay etsin diye dua ettiğim teyzedir,aynı şekilde çok uzak olmayan osmanbey'de 65 yaşında çaycılık yapan tanıdığım tatlı bir teyze de var ve neden çalışıyorsun diye sorduğumda hayat çalışmamama müsaade etmiyor evladım diye cevabı tokat gibi yapıştırmıştır.
  • bu yasadiklariyla bir cok seyi yeniden sorgulatir.hayatin yukunu tasiyan insanlar bu hamallik mesleginden yasi gelince emekli olamazlar.bir kez daha anladim ki bu yuku tasiyanlarin yasi, cinsiyeti ve de malesef hayalleri yoktur. 5 yasinda sakiz satmak zorunda olan cocuk da bu teyze de ayni. ıkisi de icimi yakar.
  • insanlık ayıbı, "sosyal devlet" adaletsizliği, kapitalizmin getirisidir. yürek burkan, gözlerden yaşları süzen olaydır.
  • eve temizliğe diye çağırırım,çayını çorbasını yapar yedirir içiririm ,paşalar gibi ağırlarım parasını da veriririm,iki muhabbetin belini kıralım bana yoldaş oldun sağol varol derim gönderiririm :)
  • soyadı yorgun'dur.

    (bkz: ironi)
  • allah rızkını verir mantığıyla çocuk yapanların sonunu gösteren teyze. o yaşta çalışması elbette uygun değil. ama hiç mi düşünmediniz ya da hiç kimse uyarmadı mı sizi zihinsel engelli oğlun var ne yapıyorsun diye. hadi evlendirdin diyelim dört çocuk nedir nedendir? sen ölünce ne olacak peki onların hali? gerçi şu anda da halleri pek hal sayılmaz ya neyse.
  • her durum kendi koşulları içinde yargılanmalıdır.şehirli ve başka bir formasyondan gelmiş insanların kolaycılıkla bu insanları çok çocuk yaptıkları için yargılamaları abestir.muhtemelen doğum kontrolünden haberleri yok, kürtaja günah, hamileliğe allah vergisi gözüyle bakıyorlar, akraba evliliği yaygın vs. vs.bu kapalı toplumların sorunudur o köhne yapıyı ancak devlet gibi organize bir güç değiştirebilir o da eğitimle iş sahaları açarak ya da teşvikle... hoş bizde insanlar çok çocuk sahibi olma konusunda teşvik ediliyor, bu da garip aslında sen ekonomiyi,demokrasini doğrult, fırsat ülkesi ol, avrupanın yaptığı gibi, çalışacak adam zaten sana gelir.74 yaşındaki bir insan çalışabilir ama mecburen değil kendi isteğiyle ...
  • hüzünlendiren teyzedir. geyik sanıp tıkladığım başlıkta durumun gerçekliği karşısında gerildim gece gece.
  • kalp krizi geçirdiği halde 2 gün sonra kalkıp işe gelen temizlikçi abimizi aklıma getirmiştir. rapor alırsa işten çıkarırlar diye korkmuş. hayat ne zalimsin.
  • boğazlarda düğüm olup takılan, yüreklere kor gibi düşen teyzedir. "insan" olanın tabii...

    ben ki bu teyzeyi öğrendikten sonra;
    ay sonunu ucu ucuna getirdiğim memur maaşım ile yaşadığım hayattan ar ettiysem,
    bundan sonra bu teyze her aklıma geldiğinde, yiyip ictiklerim zehir zıkkım olacaksa bana,
    bir allah kulunun 1 kuruşluk hakkını yemedigim halde o'nun bu yaşında bu şekilde çalışarak nafakasını çıkarmak zorunda olmasında suç payım varmış gibi hissettiysem eğer...

    milyon dolara "üç-bes" kuruş derken kayıtlara giren bakan cocuklarını,
    ayakkabı kutularında rüşvet depolayanları,
    "yeşiller geldi bey" diye müjde verenleri,
    ihalelerden vurduklarıyla iskembe genisletenleri, işadamlarindan aldıklarıyla para denizinde yüzen bürokratları,
    ve daha nicelerini....
    en güzel hislerimle lanetliyorum.!
hesabın var mı? giriş yap