• 2. bölümdeki şarkıyı (bkz: ezhel) seslendirmekte olup, şarkının adı ise imkansızımdır. fakat şarkı henüz herhangi bir mecrada yayınlanmamıştır. blutv youtube hesabında kısa versiyonunu dinleyebilirsiniz
  • hiçbir şey anlatmayan, giriş, gelişme ve sonucu yazılamamış ikinci bölümüyle zaman kaybı yaşatmıştır.

    --- spoiler ---

    ilk 20 dakikası esas kadının ağlama zırlamasıyla geçti komple. konuya girebilmeleri dizinin ortasını buldu resmen.
    esas oğlanın takıntılı olmaya başlamasına ne zemin hazırladılar ne de finalde bir açıklama getirdiler. ulan madem kadın ilgisini bitirdikten sonra adamı o hale sokacaktınız, bari öncesinden adamı ilgi meraklısı bir piç kıvamında gösterin. adam gayet normal bir karakter profili çiziyordu, eski sevgilisine takıntılı hale gelmesi için yol yapılmalıydı.
    --- spoiler ---
  • 3. bölüm fragmanı için tık
  • sadece fragmanlarla relatos salvajes havası veren dizi. ilginç sevdim.torrente düşmemiş sanırım. düşmüşse de yeşilime de düşsün nolur mesajlarınızı bekliyörrum;)
  • ilk bölümü en azından merak uyandıran hikayesi ile sınıfı geçen -bende- ama ikinci bölümü bir o kadar kötü bulduğum blutv yapımı dizi.
  • 3. bölümü malum ortama düşmüş dizi.

    sözlüğe de selam çakmışlar, insanın içi bir hoş oluyor. *
  • bu dizi hakkında söylediğim tüm olumlu şeyleri 3.bölümle geri alıyorum. hayatımda bu kadar zorlama hatta berbat bir şey izlemedim. ajda pekkan şarkısıyla hipnoz olan kızın öyküsü... biz televizyonda izlemeyeceğimiz şeyleri görmek için seviyoruz internet dizilerini. bu ne?
  • ikinci bölüm gerçekten çok aceleye gelmiş gibiydi. 3. bölüm de anlaşılan tatmin etmeyecek.

    edit: etmedi
  • daha yeni üçüncü bölümünü şaşkınlıkla bitirdim aklım almıyor abi bu senaryoyu yazan zat ı muhtereme kimse cidden bunu mu yazdın demedi oyuncu okurken oynarken yönetmen çekerken her şeyi geçtim yapımcı yayıncı bu diziye para sayarken ya kimse mi dizi diye gösterilen saçmalığın, artik otobüs firmalarının film arşivlerinde bile yer almayan üçüncü sınıf romantik komedilerden dahi daha kötü olduğunu söylemedi. her şeyi bir kenara bırak 56 dakikalık bir hikaye anlatıyorsun ve bu hikayede ana karakter dahil hiçbir karakterin yaptığı herhangi bir eyleminin arka planını sebebini yansiyisini aktarmiyorsun anlatmaya çalıştığın neticesiz duzlemsiz soylem havada askida kaliyor. ortaya hikâyenin ve karakterlerin var ettiği tema yerine ucuz sloganları karşılayacak tiplemelerin serildigi 56 dakikalık görüntü çıkıyor

    --- spoiler ---

    you tube 'daki motivasyon videoları ... asıl enerji icimizzzzzdee
    --- spoiler ---
  • 3. bölümü izledim. elimden geldiğince analiz etmeye çalışacağım.

    --- spoiler ---

    esas kızımız içe kapanık, toplum önünde konuşmaktan, sosyalleşmekten imtina eden biri. çekingen ve mahcup bir tavrı olmakla beraber amiyane tabirle "ezik" bir profil çiziyor. kendisine çarpan ve arkasına dahi bakmayan insanlardan haklı olmasına rağmen özür diliyor. burası önemli, entrinin sonunda döneceğiz.

    derken bir yaşam koçuna başvuruyor. bu yaşam koçu aslında dolandırıcı olmasına rağmen placebo etkisine mi yorsak napsak kızımızda yarım yamalak bir içgörü kazanımına yardımcı oluyor. kızımız sosyal fobisinden kurtuluyor ama bir şartla. ayna ya da herhangi bir yüzeyden kendi yansımasını gördüğünde kızımızın kafasının içindeki "şarkı" susuyor ve kızımız bu motivasyonel şarkının sağaltıcı etkisinden mahrum kalıyor. burda iki noktaya açıklık getirmek istiyorum. bu şarkı libidoyu temsil ediyor. cinsellikten güç alan yaşam enerjisini simgeselleştiriyor. bu nedenle yaşam koçu kızımızın aurasının rengini en şehvani renk olan kırmızı ile ifade ediyor. libidinal enerji arttığı zaman iyileşme belirtileri gösteriyor kızımız.

    ayna meselesi ise lacan'ın ayna evresi dediği kavramla açıklanabilir diye düşünüyorum. annesini ve dünyayı kendiliğine içkin tek bir ben olarak değerlendiren bebeğin kendisini ayırdıyla büyük ötekinin farkına varması. bu durum çocukta bir huzursuzluk, güvensizlik ve öfke meydana getirir. kızımız bu vaziyetlerde hemen yaşam koçuna başvurup libidoyu tazeliyor.

    dizinin sonlarına doğru kızımız kafasının içinde durmadan yüksek sesle çalan şarkıdan muzdariptir. sesleri duyamaz, sesini ayarlayamaz, gergindir. ama bu durum hasıl olduğunda kızımızın ilacı umulmadık bi yerdedir. aynalarda. aynaya baktığında normalleşir. bu aşama narsisizm aşamasıdır. narsisistik bireyin kendisine bakma arzusunu, beğenisini aynada görürüz. libidosu ve özgüveni o kadar artmıştır ki aynalara bakmadan yaşamına devam edemeyecek düzeye gelmiştir.

    ve son. toplantı sahnesi. haklı olduğu durumda mahcup olup özür dileyen kızımız başından beri kendisine karşı hep anlayışlı ve destekleyici olan yöneticisine karşı haksız olmasına rağmen rest çekmiştir. onu küçük düşürmeye çalışmıştır. kötücül davranışlar sergilemiştir. yani dönüşüm tamamlanmış, kişi topluma kazandırılmıştır.

    ayrıca yukarıdakilerden bağımsız olarak bir not: keşke kızımızın özgüven seviyesi arttıkça yazma becerisini yitirseydi. daha anlamlı bir detay olurdu diye düşünüyorum.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap