• böyle bir başlık açacağımı düşünmezdim ama gerçekten insanı canından bezdiren bir süreç yönetimleri var.

    geçtiğimiz hafta hepsiburada'nın yoğun bir şekilde reklamını yaptığı ve kendi internet sitesinin ana ekran bannerında sürekli tanıttığı iphone değişim kampanyası kapsamında telefonumu değiştirmek için form doldurdum. formu doldurduktan sonra karşıma aras kargo ile telefonumu göndermem için bir kod çıktı. bende telefonumu 30 kasım pazartesi günü bu kod ile gönderdim. 01 aralık salı günü telefonumun teslim edildiğine dair aras kargo'dan bilgilendirme aldım.

    aynı hafta içerisinde 05 aralık cumartesi gününe kadar herhangi bir dönüş alamadığımdan hepsiburada whatsapp hattına yazdım. kendileri bana 5 iş günü içerisinde yani en geç 07 aralık pazartesi gün sonuna kadar konu hakkında dönüş yapılacağını belirttiler.

    07 aralık pazartesi günü herhangi bir dönüş olmadığından dolayı 08 aralık salı günü müşteri ilişkileri hattını aradım. müşteri temsilcisinin daha açar açmaz tavırları oldukça lakayttı. telefonu yanındaki birine kahkaha atarak açtı, ben ismimi söylerken yanındaki biriyle konuşmaya devam etti. ardından ben problemimi belirttiğimde, kendisi şikayetimi aldığını ve 3 iş günü içerisinde geri dönüş yapılacağını belirtti. ben kendisine zaten taahhüt ettikleri 5 iş gününü 1 gün geçtiğimizi şikayetin başka bir konu olduğunu ve telefonumun akıbetini öğrenmek istediğimi aktardım. ancak kendisinin bana verdiği cevap oldukça vahimdi. bana aktardığına göre burada sorumlu hepsiburada değil başka bir firma bu sebeple ancak şikayet oluşturabileceğini söyledi. benim tek muhatabımın hepsiburada olduğunu başka firmanın beni hiç ilgilendirmediğini ve ellerinde bulunan ve bana ait olan telefon ile alakalı olarak acil bilgilendirme istediğimi direttiğimde beni beklemeye aldı ve 1 dakikalık bir beklemeden sonra bana gün sonuna kadar muhakkak dönüş olacağını iletti.

    akşama kadar bekledim. akşam tekrar müşteri ilişkilerini aradım. burada telefonu açan kişinin bana verdiği cevap daha da vahimdi. kendisi bana akşama kadar dönüş olacak diye bir şeyin söylenemeyeceğini 3 iş günü içinde ancak dönüş olabileceğini söyledi. yani sabah konuştuğum müşteri temsilcisi beni geçiştirmek için bana yalan attı ve telefonu kapattı. tabi ki kendisi ile alakalı şikayet oluşturdum. ancak arkadaşının bu şikayeti oluşturup oluşturmadığını bilemiyorum.

    şu an hala bana hepsiburada tarafından telefonumun akıbeti ile alakalı bir dönüş yok ve daha da kötüsü karşımdaki firmaya zerre kadar güvenmiyorum. sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyorum ancak bildiğim tek şey bir daha asla hepsiburada'nın sattığı, aracı. olduğu, isminin geçtiği bir yerden adımımı dahi atmam.
  • --- spoiler ---

    müşteri temsilcisi beni geçiştirmek için bana yalan attı ve telefonu kapattı. tabi ki kendisi ile alakalı şikayet oluşturdum. ancak arkadaşının bu şikayeti oluşturup oluşturmadığını bilemiyorum.
    --- spoiler ---

    açılan çağrı kaydının numarasını takip etmek için alabilirdiniz telefonda
  • kesin eskiyi getir yeni götür olayı için aracı bir firma ile anlaşmışlardır. umarım telefonun kaybolmaz. şu konuşmalardan sonra ben ne telefonu arkadaşım bize gelen bir şey yok diyip üstüne bile yatarlar gibime geliyor.
  • doldurmuş olduğun form, kargo teslim tutanağı ve kargo teslim edildi mesajın mevcut ise en kötü senaryoyu göz önüne aldığımızda çok büyük bir mağduriyet yaşamayacaksındır. ama sürecin biraz can sıkıcı ilerleyeceği kesin.

    çözüme ulaşamaz ve telefonun bizde yok gibi bir cevap alırsan, zaman kaybetmeden tüketici hakem heyetine elindekilerle başvurmanı tavsiye ederim.
  • daha ne kadar alçalabilirler diyorum. her gün beni şaşırtmayı başarabiliyorlar. vallahi bravo. tam rezillik. inşallah işin uzamadan halledersin.
  • easycep diye taşeron bir firma üzerinden hepsiburada nın yaptığı yeni bir düdükleme füryası.

    halbuki internette konu ile alakalı bir sürü şikayet var. hepsi yine nası da düdüklendim temalı

    hepsiburada düdükleme taktikleri sıralı tam liste
    yeni düdük metodu eskiyi getir yeniyi götür

    1- kampanya sayfasında gösterilen telefon tutarı hiç bir zaman teklif edilmez. orada çıkan teklifin altında bir rakam ile karşılaşırsınız

    2- teklif düşük geldi diyelim cep telefonu geri gelir ama bi bakarsınız anasını sikmişler.

    3- teklifi kabul ettiniz diyelim. para yatmaz gecikir vs.

    4- kampanya için şu anda 700tl geri ödeyeceğiz der ama bunu da yapmayabilir şansa kalmış.

    5- konu ile alakalı asla ama asla bir muhattap hiç bir zaman bulamazsınız.

    ve daha niceleri. ama hepsiburada günün sonunda”valla biz bir şey yapmadık ona başka şirket bakıyor” diyip sıyrılır. be amına kodumunu ibneleri ana sayfada ben mi yapıyorum kampanya reklamlarını. yeter lan bu insanları sürekli düdüklediğiniz.

    pardon beyler biraz yükseldim ama sonuç sıfır yine de araştırmadan insanlar aynı tuzağa düşüyor.

    şikayet var

    (bkz: eskiyi getir yeniyi gotur)
  • umarım sorunun çözüldükten sonra;

    kurtuluş reçetesi
  • konu doğrudan dolandırıcılık sınıfına giriyor.
    tarif :
    1.eldeki tüm bilgi ve belgelerin toparlanıp düzenlenmesi
    2.tüketici hakem heyetine başvuru
    3.bimer'e e_devletten şikayet kaydı oluşturup, tüm belgelerin sisteme yüklenmesi.
    4.keyif çayı hazırlayıp bekleme süreci.

    zor bir süreç ama çözümsüz değil, geçmiş olsun.
  • yine keriz silkeleme operasyonu

    bizimkiler sikmiyceği eşşeğe su vermez
hesabın var mı? giriş yap