• altın fiyatlarının tavan yaptığı günümüzde tercih edilebilecek ayardır.günümüz üretim teknolojileri sayesinde bırakın 14 ayarı,18 ayar altın takılardan dahi görünüm olarak ayırt edemezsiniz.14 ayar takılar 585 milyem iken 8 ayar altın takılar 333 milyemdir.bu nedenle daha kolay satın alabilirsiniz.dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de pazar payını giderek artırmaktadır.
  • tercih edilmesi bence saçmalıktır. 14 veya 18 ayar gibi dayanıklı değildir,kırılır,kolay kararır,bozdurmaya çalıştığınızda verdiğiniz paranın %50'sinden fazlası gider. hiçbir kuyumcu 333milyem diye ufak karlarla vermeyeceği için gereksiz para vermiş olursunuz. ayar düştükçe gram başına edilen kar artıyor.

    ayrıca bunu satan kuyumcuya da kuyumcu demem ben. "ben bunu aldım ama 1 ay sonra kırıldı" diyen müşterilerin büyük çoğunluğu daha ürünü göstermeden 8 ayar olduğunu tahmin edebiliyorum. içinde altından çok başka metallerin olduğu bir şeyin pek bi altınlığı kalmıyor.

    ayrıca normal vatandaş için 14 ile 18 pek dikkatli bakılmadığı veya damgasına bakılmadığı sürece ayırt etmek zordur ama 8 ayarla diğer ayardaki altınları ayırt edememek ciddi anlamda yetenek istiyor.
  • 1 ayar yaklasik 41.6 gr/kg dir 24 ayar 995 gr/kg dir geri kalani katki. piyasada 4 - 9 olarakta bulunur fakat cok yumusak oldugu icin kum gibidir birlesmez katkida birbirini tutmasi icin konulur. 18 ayarda 2 renk vardir 14 ayar icine konulan katki maddeleri sayesinde kirmizi yesil veya beyaz olabilir.
  • (bkz: bakır)
  • son tahlilde bakırdır ya da diğer ayarlardan ayırt edememek diyen arkadaşlara; teknoloji derim sadece.....arpaş 22 ayar rodajsız beyaz altın takı üretiyor...merdiven altı üretim bilginizle buna ne diyeceksiniz derim.avrupalı ve amerikalı gümüş takıya mücevher derken,neden bu kadar ukalasınız derim.8 ayar bugünün üretim teknolojileri kullanıldığı taktirde diğer ayarlardan ayrılamaz ve aynı görünüme sahip olur.
  • dandik filan değildir dandik olsa elmas ürünleri 8 ayar ile satmazlardı demek istediğim altın çeşidi.
  • bazı tek taş yüzükler bu ayarda üretilir.
  • 8 ayar altin kararir mi, kararmaz mi, asil merak ettigim bu.

    su linkte kararmaz demisler: https://www.tyrandesign.com/…da-merak-ettikleriniz/]

    bilenler anlatabilirse sevinirim.
  • elmas ve pırlanta montürlerde diğer ayarlara (14, 18) oranlara daha çok tercih edilen altın ayarı.

    ülke pazarında da altın kurunun yükselmesinden kaynaklı talep görmektedir. üretim aşamasında gerekli kaplama işlemleri eksiksiz yapıldığında 14 ayar ürün ile aynı görünüm ve kullanım ömrüne sahiptir.
  • artık ekonomik şartlar gereği düğünlerde takı hediyesi olarak en çok tercih edilen altın modeli.
hesabın var mı? giriş yap