• hiç link verip de tıklanma sayısını arttırmayacağım. "arap ve çorap" başlığı ile yazdığı bu yazı sonrası anladım ki bir insanın konu çarpıtma ve gerçekleri göz ardı etme konusunda sınırı yok.

    suriyeliler içinde tıpkı bizim gibi bilgisayarcı da varmış, tinerci de varmış. okuyanı varmış ama okumayanı da varmış. tıpkı bizim gibiymiş hepsi. ayrıca her suriyeli yatırımcı ortalama 10 kişiye ekmek veriyormuş.

    şimdi engin ardıç her devletin neden sınır çizgisi olduğunu, bu çizgiler içerisindeki kişilerin ve dışındaki kişilerin hangi haklara sahip olduğunu iyi bilir. bilir ama işine gelen kısmını gösterir sadece.

    334 milyon dolar yatırımı varmış. 4 milyona yaklaşan suriyeli günde 1 ekmek yese günlük masrafları 4 milyon ediyor. yani aylık 120 milyon. yani yıllık 334 milyondan fazla zarar ediyor. adamların tüm yatırımı 1 yıllık ekmek parası ediyor ancak. etmiyor bile.
    okuma yazma bilmeyenlerin oranı sadece yüzde 30 muş. türkiye'de bu oran yüzde 2 bile değil. biz suriyelilerden daha fazla kayıt dışı iş yapıyormuşuz. burası benim ülkem. ben yaparsam vergi cezası yerim. o yaparsa ne olur? hiçbir şey tabii ki. çünkü takibi yapılacak kimlik veya kayıt yok.
    10 kişiye ekmek sağlayan yatırımcı sayısı kaç? onu bilen yok tabi.

    sonuç olarak kendi ülkemde daha rahat yaşamayı istemeye hakkım yokmuş. devletlerin sınırı bir işe yaramazmış. her isteyen başka ülkeye gidip, sizde de boş beleş adam çok, bana laf söylemeye hakkınız yok diyebilirmiş. bildiğin ve gizlediğin o gerçeklere lanet olsun.
  • karakter seviyesi kariyeri(!) boyunca yazdığı yazılardan belli olan insanımsı. muhatap alınmaya değmez.

    (bkz: http://www.ensonhaber.com/…gormesin-2010-11-16.html)
hesabın var mı? giriş yap