• başlığım aslında bu olacaktı:
    "apple istanbul ve gittigidiyor rezaleti iphone 6plus ımeı klonlandı"

    28.12.2016 tarihinde gittigidiyor.com üzerinden şara iletişim'den 2895 liraya iphone 6 plus telefon aldım. telefonum 08.06.2018 günü "servis dışı" yazarak kullanılmaz hale geldi. bunun üzerine 02162821511-12 numaralı apple istanbul' u arayarak durumumu anlattım. defalarca yaptığım görüşmeler sonuçsuz kaldı ve bana telefonumun değişim olduğunu, kendilerinin bir şey yapamayacağını söylüyorlar. "ben telefonu sıfır diye bilerek aldım, madem değişim bana ilk satılan kişinin bilgilerini ve faturasını verin. " dedim fakat bu bilgiler bana ibraz edilemedi. hangi sebeple olursa olsun ben mağdurum ve yaklaşık 3000 lira verdiğim firma bana çözüm üretmiyor. şikayetçiyim.

    başına benzer bir olay gelen var mı? varsa izlediğiniz yol nedir?

    mağdurum.
  • başka rezaletlere millet yığılmış da söz konusu apple olunca kimsenin sesi çıkmamış maşallah.
  • bkz: up
  • olayın apple ile alakasını anlamadım, neden şara iletişim denen yerin rezaleti değil de apple?

    sana 2. el tamir görmüş telefonu 0 diye iteleyen onlar değil mi?
  • apple istanbul'dan çok kişiyle konuştum. hepsi üstleriyle görüşmeleri gerektiğini söyleyip her defasında 30-40dk beklettiler. en sonunda yetkili emre isimli bir beyle görüştüm. pazartesi arayıp bilgi vereceğini söyledi. salı günü şu saat olmuş arayan soran yok. üstelik ben dün tekrar arayıp mesaj bıraktım. demek ki apple bile satana kadar ürününün peşinde.
  • btk sitesinden;

    sorgulamada cihazımın ımeı bilgisinin değiştirilmiş olduğu (klon) sonucunu aldım/cihazıma ımeı bilgisi değiştirilmiş olduğu gerekçesi ile yasal uyarı mesajı geldi. cihazımı kullanamayacak mıyım?

    5809 sayılı kanunun 57 nci maddesi uyarınca, ımeı bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve ımeı bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

    btk resmi sitesi
  • apple ile alakasi apple'in telefonu uretmis olmasindan daha fazla degildir.
    rezalet apple'in degil ikinci el telefonu satan bayiye aittir.
  • suçlu olan 2. el telefonu 0 diye size kitleyen satıcı ve gittigidiyor hakkınızı yanlış yerde aramışsınız yapmanız gereken dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmak
  • adamlar sizin telefonun imeini kopyalamış apple ne yapsın.
  • olayın apple ile alakası şu: ben şara iletişim denilen herzeye ulaşamıyorum. gittigidiyor'dan numarasını aldık, numara kullanılmıyor.
    adamlara ulaşmamı sağlayacak tek kurum apple. madem telefonum değişim, ilk fatura kimin üzerine ise versinler bilgilerini ama vermiyorlar.
    kaldı ki ben neden ilk sahibiyle muhatap olacağım ki? belki adam öldü. adamı bulmazsan iş olmaz diyorlar ama bulmama yardımcı olmuyorlar.

    ayrıca bu telefonu ben evde üretmedim. garantisi devam eden bu telefonun sorunu varsa ilgilenmesi gereken apple'dır.
hesabın var mı? giriş yap