• bu saatte siparişi getirtmeye çalışıp sonra da gelse de almayacağım tutanak mı tutturayım diye soran yazarın yaşadığı rezalettir.
    (bkz: ne emmeye ne gömmeye)

    edit: hayırlı forumlar
  • hepsiburada yetkilisinin açıklaması o şekildeyse ortada hepsiburada tarafında bir rezalet görmediğim durum. muhtemelen kurye firması bölge bölge çalışıyor ve o bölgede söylendiği gibi veya başka bir şekilde aksaklık olduysa diğer taraftan oraya teslimat yapmaları zor, tabii hepsiburada'nın ortağı olsaydınız o kargo yarım saatte gelirdi.
    hepsiburada'nın deposu sanıyorum saat 18-20 gibi kapanıyordur, siparişler de o saatten önce kurye firmaya faturalanıp teslim ediliyordur. yani şuan hepsiburada aktif değilse onların yapabileceği tek şey kurye firmasına ihtar çekmek, onlar da işi ciddiye alıyor olsaydı zaten müşteriye* durumu daha açıkça izah edecek bir şekilde iletişim kurarlardı.
    müşterinin ilk muhattabı hepsiburada olduğu için oraya başvurması gerekiyor sanırım, umarım kurye firması gerekli cezayı alır. kargo takibi konusunda mümkün olan her kargomu yurt içinde veya yurt dışında adım adım takip etmekten kendini geri koyamayan birisi olarak tabii ki böyle bir gecikmeli teslimat durumunda müşteri tarafını tutacağım, yanlış anlaşılmasın.
  • yaklaşık 1.5 ay oldu bir sipariş verdim, her seferinde kaydımı oluşturup çok güzel ilgileniyorlar , yalnız hala daha ilgileniyorlar ama o konuda sıkıntı yok. ilgi süper iş yok.
  • gelmeyen kargosu için "herkes adam olacak" diye atarlanan kullanıcının yaşadığı rezalettir.

    (bkz: bütün dünya adam olsun)
  • "her kargoya atarlanacaksanız işimiz var" diye düşündürten rezalettir.
  • dupe duz rezalettir. "herkes adam olacak" lafini kadinlar gununde soyleyip biraz abeste istigal etmis olsa da anlam itibariyle cok dogrudur. onur, kiz arkadasiniza bakan adamla kavga cikartmak degil, aldiginiz gorevi yerine getirmektir. onursuz, duyarsiz, suluk gibi bir halk olduk. ışler tabi ki ters gidebilir, bu gibi durumlar iş planinin risk analizinde yer alir, onemli olan bu gibi durumlarda nasil bir eylem planiniz olduğudur. genel olarak riskler için 3 çeşit eylem plani olabilir;
    1- azaltmak: risk in olabilirligini onlemlerle azaltirsin;
    2- transfer etmek: sorumlulugu hizmet satin alarak devredersin;
    3- kabullenmek: durumu kabullenirsin, olacaksa basa gelir dersin beklersin diğer bir deyişle bön bön bakarsın.

    3. şık genellikle çok düşük olasılıklı riskler için uygulanır deprem, meteor çarpması, zombi istilası gibi. kargonun aksaması riski "bilinen ve beklenen" riskler grubuna girer. gittigidiyor heralde kargonun zamanında gitmemesini, yaptıkları müthiş risk analizinde "bilinmeyen (ufo) ve beklenmeyen (zamanı)" ya da "bilinen (deprem) ve beklenmeyen (zamanı)" kategorisine koymuş olmalı ki 3. secenekle sizi mağdur etmis. olaylar ters gidiyor ve hic bir eylem veya yaptırım planı yok bravo gittigidiyor!!!

    aslında bu kadar analiz kasmaya gerek yok, hepimiz çok iyi biliyoruz ki olay tamamen duygusal.
  • siparişin iptal edilmesi gereken rezalettir. online alışveriş sitelerinin bu dolandırıcılıkları durmaksızın devam ediyor. hem müşteriden aynı gün teslimat için ekstra para alacaksın, hemde "bir şey olmaz ya" tavırlarına gireceksin. müşteri aramadan, kendilerinin irtibata geçip, aldıkları parayı geri vermeleri gerekiyor. ama nerede? inşallah bir gün çok kaliteli bir firma çıkar ve hepinizi batırır.
  • nasıl rezalet değil anlaşılamamış rezalettir.

    adam karşı tarafın sunduğu ekstra ücret karşılığında erken kargo istiyor. ücretini ödüyor ve yalancı bir kargocu göt kargoyu götünün keyfine getirmiyor.

    daha ne yapması lazım ki rezalet olsun. madem yapmayacaksın o teklifi sunma.
    yarın acil siparişi olup getirmeseler, burada rezalet yok diyenler götü tutuştuğunda entry'leri nerelerine sokacaklar.

    bu kadar sikilmeye meraklı olmayın amk. haksızlık varsa söyleyin.

    kesinlikle rezalettir.
  • burada sorumlu olan kurye değil, hepsiburada'dır. müşteri parayı hepsiburada'ya veriyor, o saatte ulaştırma sözünü veren de hepsiburada.
    müşterinin kurye'yi takip etmesi gerekmez. hepsiburada'nın telefonu aldığı andan itibaren özür dileyip, o ürünü o gün teslim ettirmesi veya geri dönüp, "uğraştık ama ulaştıramadık, özür dileriz" diye bilgi vermesi ve müşterinin zararını tazmin etmesi gerekirdi.

    bu tarz hareketler insanları netten alışverişten soğutuyor. yani bindikleri dalı kesiyorlar. daha önce netten çok alışveriş yapmama rağmen müşteri hizmeti diye bir kavram olmadığı için, artık ürünü çevremde bulamadığım durumlar hariç netten alışveriş yapmıyorum.
  • bal gibi rezalettir. eğer ek ücret ödenerek satın alınmış bir ek hizmet ise ve tedarikçi bunu veremeyeceğini söylediğinde aldığı ek ücreti iade etmiyorsa suç bile olabilir.
hesabın var mı? giriş yap