• saadet partisi tekrarlanacak olan istanbul seçimlerinde bir önceki adayı necdet gökçınar'ı yeniden aday gösterme kararı aldı.

    link
  • doğru yönde verilmiş bir karardır.
  • mantiklidir. zira ımamoglu'na oy verecek saadet partili zaten verir. diger turlu, chp'ye eli gitmeyecek saadet partisi secmeni gidip binali'ye basabilirdi.
  • saadet partisinin oylari kesinlikle lazim imamogluna. sp keske kendi adayini cekselerdi. sp den akpye oy falan kesinlikle kaymaz. sp liler emin olun en az chp kadar akpye karsidir.

    akp ile saadet partisi tabanının arasındaki en büyük fark, akp tabani son derece cahil ve sadece lider odaklı bir zihniyete sahip iken, saadet partisi'nin tabanı ise lider odaklı değil dava odaklı olmasıdır. bu durumda zaten saadet partisi'nden akp kesinlikle oy geçmez. bu yüzden saadet partisi keşke adayını geri çekseydi diyorum ben.

    son zamanlarda adeta dusmanlastirdigi sp ve liderine karsi soylediklerinin cezasini cekecek erdogan. o alay ettikleri %1-2 ye böyle muhac olurlar işte.

    20 yıla yakın bir zaman ara dinci gruplar içinde geçirmiş biri olarak, saadet partililerin chp asla oy vermeyecekleri tespitine sonuna kadar katılıyorum orası ayrı mevzu.
  • ekşi sözlük bir bok bilmeden siyasi analiz kasanlarınca doğru bulunan karar.

    ekşici piç: dilara bak eğer her parti kendi adayını çıkarırsa seçim ikinci tura kalacak kesin!

    dilara: nasıl ya oylar dağılmış olmuyor mu?

    e.p: yok bebeğim ekşi sözlükte öyle karar verdik dağılmaz kesinlikle 2. tura kalıyor seçim.

    sonuç: “adam kazandı”

    saadet aday çıkarınca ak partili oy verecekmiş.

    geçenlerde recep tayyip erdoğan’ın mahalle temsilcilerine kadar herkesin ağzına sıçtığı haberi geçildi. sizce bu motivasyonla binlerce oy kayışı olur mu sağa sola? asla olmaz.

    saadet seçmeni ne yapar peki. gider adayına basar oyu. hadi 200.000 oy olsun bahse konu (31 martta sandığa gitmeyen saadetliler dahil) bunun büyük kısmını almak var bir de onlara kendi partisini sunup gelip basın diyip büyük çoğunluğu buraya hapsetmek var.

    burada 2 seçenek var. ya aday çekilmeli ya da açıkça imamoğlu’na destek verin mesajı verilmeli. ama şimdi insanların kafası bulandırılıyor. gel partine at oyu karışma sen oralara deniyor şekil itibariyle. bu imamoğlu’na yaramaz.

    saadet partisi seçmeni hala erbakancı. tıpkı hdp seçmeni gibi lider aka kara derse kara deme eğiliminde. o yüzden tavır net olmalı. ayrıca chp’ye değil imamoğlu’na atıyorsun oyu bilinci ile hareket etmesi sağlanırsa bal gibi de basarlar o mührü altı oka.
  • karar bu şekilde çıkmışsa onun bir sebebi vardır. emin olun hayırlısı budur imamoğlu için.
  • çok yerinde bir karardır.
    en basit örneği kendimden biliyorum. bizim kayınbaba ve kayınvalide, ankara seçimlerinde akp'ye kızgın oldukları için saadete oy verdi.
    hiçbir işe yaramayacağını bile bile oy verdiler. adamlara çok ısrar ettim mansur'a oy verin diye ama eski kafalı adam işte, benim elim chp'ye gitmez diyip saadete oy verdi.
    istanbul'da ki seçim tekrarı ankara'da olsa, emin olun saadet aday çıkarmasa bunlar ya akp'ye oy verirdi ya da en iyi ihtimalle protesto edip sandığa gitmezdi.
    sonuç olarak saadetin kararı tam yerinde olmuş.
    zaten aklı başında olan adam, yaşanan kanunsuzluğu görüp ekrem'e verecektir oyu, ama eski kafalıysa da partisi orda, gidip ona verir oyunu. akp'ye kaçmaz yani.
  • kesinlikle dogru karardir. saadetliler isterse yine imamoglu'na verebilirler ama akp'ye kizan kucuk bir grup alternatif gordugu saadet'e verebilir. birkac kez saadet'e oy vermis biri olarak bu karari dogru buluyorum. ustelik milletin agzina laf da vermemis oldular. birileri cikip "goruyorsunuz akp'yi yikmak icin kimler kimlerle beraber oluyor" diyerek imali sozler soyleyerek magduriyet algisi yaratirlardi.
  • ysk'nın kararını legalize etmişlerdir. 23 haziran seçimine imamoğlu dışında hiçbir muhalif kesimden aday çıkmaması lazım. aday çıktığı takdirde 31 mart seçimlerinin geçersizliği kabul edilmiş olur.
  • seçim öncesi akp’liler tarafından standlarına bol bol saldırı aldığı partinin verdiği karardır.

    ekşi siyaset bilim adamları da gelmiş iyi oldu diyor.

    saadetten akp’ye oy verecek 10 tane adam çıkaramazsınız istanbul’da. adamların davası erbakan-erdoğan ayrımından sonra başladı ve saadetciler olarak kaldı isimleri.

    büyük bir hatadır bu hareket.
hesabın var mı? giriş yap