• tam hali; “8 nisan 2018 haberturk tv burasi haftasonu programi define nasil aranir rezaleti” olmasi gereken başlıktır.

    arkeoloji camiasinda cok yankı getirmiş olan bu rezaletin sözlükte pek duyulmamış olmasi beni şaşirtti.

    hangi yayıncılık ilkesiyle böyle bir program çeklidi anlam veremiyorum. soygunu, hırsızlığı ve tahrip etmeyi özendiren bu rezalet görmezden gelinmemelidir.

    video

    kaynak
  • şaşırtmayan yeni türkiye haberlerinden bir yenisi.
  • ülkemdeki şaşırtmayan 15402342342. hadise welcome to the jungle
  • aletin her dıtlamasıyla sunucu kızın bir ah çekmesi ve ‘içerde olduğumuzdan sonuç alamadıkh, alet etkileniyür’ gibi bir kapanış cümlesine sahip olan rezalet. rezalet kısmı bu ikilinin hiç bir şey yapamıyor oluşu.
  • cinlerin define koruduğundan, tılsımlardan ve izmit bölgesinin çok verimli olduğundan bahsetmiş programdır.

    hırsızlığın ve kültürel değerlere olan saygısızlığın açık göstergesi olan, böyle bir programın varlığını esefle kınıyorum.

    arkeologlar derneği “böyle program olmaz! habertürk televizyonunu kınıyoruz. defineciliği özendirmek suçtur. biri buna dur demeli. toplum yanlış yönlendiriliyor. programdan resmen cehalet akıyor.” diyerek tepkisini göstermiştir.

    define aramak, bulmak, satmak ile ilgili hukuki durum kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu ile açıklanmıştır.

    kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu ilgili kanun maddesi;
    izinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar:

    madde 74 –(değişik: 23/1/2008-5728/416 md.)

    kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. ancak, kazı veya sondajın yapıldığı yerin, sit alanı veya bu kanuna göre korunması gerekli başka bir yer olmaması halinde, verilecek cezanın üçte biri indirilir.

    izinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ancak, bu fiillerin yurt dışına kültür varlıklarını kaçırma amacıyla veya kültür varlıklarının korunmasında görevli kişiler tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza iki katına kadar artırılır.

    kişinin bu maddede tanımlanan suçları işlemek suretiyle bulduğu kültür varlığını soruşturma başlamadan önce mahallî mülkî amire teslim etmesi hâlinde, mahkeme verilecek cezada üçte ikisine kadar indirim yapabilir.

    izinsiz olarak define araştıran kişinin, hakkında kovuşturma başlayıncaya kadar, kendisini bu fiili işlemeye gerekli cihazları temin etmek suretiyle sevk eden kişilerin kimliklerini açıklaması ve yakalanmasını sağlaması hâlinde, mahkeme verilecek cezada indirim yapabileceği gibi, ceza verilmesine yer olmadığına da karar verebilir.

    elkoyma ve müzeye teslim (1)

    madde 75 – (değişik: 23/1/2008-5728/417 md.)
    bu kanun kapsamında kalan suçlar nedeniyle elkonulan taşınır kültür ve tabiat varlıkları müzeye teslim edilir.
  • dayı madem bu işlerle uğraşıyorsun dakyanus definesi'ni bu yöntemle bul memleket abad olsun.
hesabın var mı? giriş yap