• ne ayaksın amk...
  • "hiçbir şey yapmadan ayda 10bin alıyorlar"dan sonrasını okumadığım rezalettir.

    zira annem babam en kıdemlisinden 2 öğretmen ve ikisinin aldıkları toplam 10bin etmiyor hiçbir şekilde.

    ayrıca madem o kadar kıyak iş, öğretmen olun amk kim tutuyor sizi. o kadar da zor değil ortalama bir sınav puanına bakar.

    edit: zorunlu hizmeti falan da takma kanka ya nasılsa 5 ay tatil.
  • eğitim bu ülkede herkesin sonuçlarına katlandığı bir olgu. bu yüzden türkiye atom enerjisi kurumundaki mühendislerin halini tartışacak halimiz ve bilgi birikimimiz yok. fakat aşikar olan şey hepimiz türk milli eğitim sisteminin tezgahlarından geçtik, ömürlerimizin büyük bir kısmını geçirdik ve artık geçmişe baktığımızda yapılan hataları görebiliyoruz.

    bu sebeple öğretmenlerin kalitesizliğiyle de, müfredatın kalitesizliğiyle de eğitim sisteminin yanlışlarıyla da ilgili yorumlarda bulunmak bu ülkede yaşayan herkesin hakkıdır. çünkü eğitim bir kamu hizmetidir. nasıl polis ve doktorlarla ilgili de binlerce görüş belirtiliyorsa öğretmenlerle ilgili de belirtilecektir. eğitim tartışmak yanlışları üzerine yorumda bulunmak siyaset tartışmaktan farksızdır.

    fakat tartışmanın amacı bu noktada önemli. "bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye" sözü bence başlık sahibinin ironisinde eleştirdiği kişileri tanımlıyor. çünkü tartışmak daha iyi bir hale getirmek için yapılmalı. yoksa o şu kadar maaş almış bu bu kadar tatil yapmış değil. evet benim gözümde de öğretmenlerin çoğu niteliksiz insanlar. fakat bunu dillendirmek yerine nasıl daha iyi öğretmenler yetişir ve öğrencilerin ufkunu on katına çıkartacak nesiller nasıl meydana getirebiliriz olmalı.

    nesiller önceki nesillerin kopya kağıdı gibidir birileri yeni bir şeyler yazmadığı müddetçe de öyle devam edecek.
  • öğretmenlik herkesin sandığı gibi kolay değildir. ders dinlemeyi istemeyen 40 kişiye değil 40 dakika 4 dakika dahi bir şey anlatmak sabır ister.
    mesleki bilgi, pedagojik eğitim ve kültürel birikim sahibi bireyin yıllar süren süreçten sonra atandıktan sonra geçim derdi, idare mobbingi, veli baskısı ve öğrencilerin şımarıklığı derken evde yazılı sorularını okurken ne yapıyorum ben bunalımına girer.
    öğrenciden çok öğrencinin başarısını düşünür ama ilgilendikçe velinin kayıtsızlığı karşısında gittikçe çaresizliğe gider.
    ama burada tek konuşulan tatili bol meslek olduğu başka da bir şey değil.
  • öğretmenler ironi bile yapamıyor. kalitesizlik her taraftan fışkırıyor. ahaha
hesabın var mı? giriş yap