• eğitimdeki kalitesizliğin geldiği son noktadır. biz çocuklarımıza temel eğitimi vermekten aciz bir ülkeyiz. ve o çocuklardan bu kötü temellerle güzel bir gelecek inşa etmelerini isteyecek kadar da nankörüz. gelecek nesiller için en öncelikli ve acil revizyona ihtiyaç olan bir konuyu daha ne kadar halının altına süpürecekler izleyip görelim bakalım.
  • buradaki sorun ne anlamıyorum. akıllı telefonlar ve tabletler varken, neden kağıt üzerinde veya akıldan hesaplamaya ihtiyaç duysunlar. elinde akıllı telefonu olmayan kişi yok gibi bir şey. çocuklara dört işleme yaptırarak veya kitap okutarak, niye eziyet çektirelim ki. bırakalım, teknolojinin nimetlerinde yaralansınlar. nasıl olsa, teknoloji onları daha akıllı yapıyor.
  • sınıfta kalmanın olmadığı bir eğitim sisteminde normal olandır fazla analiz kasmayın.
  • 7. sınıftayken benden matematik dersi alan bir öğrencim vardı. bölme işlemini yapamıyordu. aslında bölme işlemini bir kenara bırakalım, bölme işlemi operatörlerinin ne olduğunu bile bilmiyordu. durum bence bu kadar vahim. bunun suçlusu öğrenci mi? elbette değil. çocuğa çok üzülmüştüm o zamanlar, annesi ayrı baskıcıydı. elimden geldiğince matematiği ve feni lezzetli bir şekilde anlatmaya çalıştım ama nafileydi. yine ona farklı bakış açıları kattığım için kendimi mutlu hissediyorum ayrıca.
  • kur'an okusunlar yeter, hesap günü geldiğinde 4 işlem mi soracaklar.
    peh.
  • din, iman daha önemli. müslüman bir ülkede ne yapacaksın pozitif bilimi. çocuklarımız kafir mi olsun sonra?
  • en büyük sorun çağımıza göre bilinçsiz, bilgisiz veya ilgisiz ebeveynlerden kaynaklı. teknoloji devrinde elindeki imkanları sağlıklı kullanamaz ve saçma sapan kafanda "özele gönderirim gerekirse, onlar için çalışıyorum" kafasına girersen çocuğun hayatının içine edersin.

    ancak tabi birde öğretmenlik var. öğretmenliği sen ulaşılabilir seviyede tutarak nitelikli öğretmen standardını düşürürsen karşılaşılması kaçınılmaz son budur. öğretmenlik bana göre en kutsal mesleklerin başında gelmektedir ve öyle 300-350 puan alan kişilerin ulaşabileceği bir meslek olmamalıdır. şartları iyileştirilerek ve insan yönetmeyi öğreterek öğretmenlik mesleğine geçmeleri sağlanmalıdır. şu anki tabloda öğretmende eğitim sisteminde tartışılabilir konumda kalmaktadır.

    en başta ülkenin katma değer sektörlerine kalifiye eleman yetiştirme düşüncesiyle açılan ancak daha sonra nispeten kötü karne sonrası yaz ayları verilen sanayiye evrilen meslek liselerinden ve dualar ile sınavları verebileceğini sanan imam hatip liselerinden kaynaklı daha kötü duruma evrilecek ilerleyen süreçte.

    edit : (bkz: imla)
  • öğrencilerin matematik ve türkçe bilgilerinin yetersizliğinin eleştirildiği başlığın yazım hatası içermesi kadar vahim değildir.

    edit: başlık düzeltilmiş sonradan.
  • ilkokul öğretmenlerinin, öğretmek konusundaki başarısızlığı olarak da değerlendirilebilir.
    ne sistem, ne öğrenci. biraz da öğretmenlerin kendini sorgulaması gerekli.
  • abdde ders verdiğim lise ogrencisinde de rastladigim durum 12 ile 4un çarpımı için misal hesap makinesi kullanıyordu.
hesabın var mı? giriş yap