• 1) perde arkası programının jenerik müziği: efendim bu müzik 80 kuşağında yaşamış bir çok genç için hala depresyonun altın kapısı niteliğindedir. zaten gudik olan programla birlikte, "işte eroinman kızı buraya kaldırıp tecavüz ettiler...dın dı dın dı dınnnn..." eşliğinde giren jenerikle evden bir müddet çıkamadık, sokaktaki herkesi kötü sanarak ruhsal çöküntümüzün ilk adımını attık bu kuşağın insanları olarak.

    http://alkislarlayasiyorum.com/…de-arkasinin-muzigi

    2) emniyet kemeri takın programı ve jenerik müziği: bu bilgilendirme amaçlı mümtaz programı kurgulayanların beynine sokayım diyerek başlıyorum hepinizden özür dileyerek. ulan "çok sıkıyodu be abi" diye ölen adamın, ruh olup uçarkenki görüntüsünü el kadar çocuğa izletirsen toplumsal bir birey olarak bu bebeden ne hayır beklersin. bir de arkasında tam işkence şiirlerinin fonu olabilecek bir müziği koyarsan (ahmet telli - su çürüdü isimli şiirinin fonudur aynı zamanda bu şarkı) o çocuktan ileride nasıl bir psikolojik iyilik hali umarsın? hadi tamam, çocuk emniyet kemerini takmayı öğrendi, ulan psikopat ettin çocuğu, rüyalarında "çok sıkmasın abi, ölmesin abi, kırılan yumurtalar akmasın, bağlayın yumurtaları" diye yıllarca sayıklayan çocuklar yarattın sen. ee ne anladım bu işten?

    3) anadoludan görünüm programı ve jenerik müziği: ölü terorist istatistikleri, ölü terorist bedenlerinin yan yana görüntüleri eşliğinde kıvırcık saçlı bir abimizin arkasından helikopterlerin geçtiği dağlarda sunduğu bir programdı. terör vardı, lazımdı belki bu tarz programlar. lakin hem kendi, hem görüntüleri, hem de müziği ile 80 kuşağı çocuklarını psikopat etme nedenlerinden birisidir.

    http://www.youtube.com/...

    4) bu toprağın sesi ve jenerik müziği: "randan darara rannnnnn...randan darara rannnnn." şeklinde başlayan ve tek kanal olmasından dolayı o dönemde, şimdinin çoğu çocuğunun bir fideye aşı yapmayı bir şekilde bilmesinin, suni gübre ile hayvan gübresi ayrımının taç yapraklılarda nasıl sağlıklı/sağlıksız ürün verdirttiğinin çıkarılabilmesinin nedenidir bu program. ulan el kadar çocuğa sen neden ziraat mühendisi tadında yaklaşıyosun. sulama kanalları açılan çukurovadaki kutlama halaylarını neden seyrettim ben yıllarca? psikopat ettiniz lan! bi dönem evimde yaprak biti bile besledim, faydalı mahlukatmış diye. bitlendim annemden dayak da yedim o ayrı.

    5)pazar konseri: pazar sabah voltran ve sabah sinemasından sonra gelir, saatlerce bitmek bilmezdi. klasik müzik seven insanlara saygım vardır. ben de kısmen severim. ama be kardeşim, zaten tek kanal. sen memleketin hepsine pazar 12:30'dan, akşam 17'ye kadar neden klasik müzik dinletirdin? mevsim kış, sokakta oynamama annem izin vermiyor. televizyonda çekoslavakya flarmoni orkestrası, allegro andante... sırf bu program yüzünden içime kapandım da evde yeni oyunlar keşfettim ben. bir yerden sonra oyuncak da sarmıyordu. disneylandı getirsen bitmiyordu onun sıkıntısı. bu yüzden çoğu çocuk bunalımlara girdi. yoktu ki anasını satayım pokemonu, jetix'i, interneti. bir tv vardı onda da pazar konseri. küfür gibiydi. hikmet şimşek rahmetli oldu, toprağı bol olsun da, çok etti bize vakti zamanında rahmetli.

    6) klementin çizgi filmi ve müziği: işte bu da o dönemin çocuklarının üzerinde derin izler bırakan bir hadisedir. müzik zaten bir türlü, çizgifilm zaten bir türlü. yanan adamlar, uçan küreler filan. allahtan voltrandı, he-man di bir şekilde başka çizgi filmler de izledik de seri katil olmadan yırttık.

    7) bizimkiler dizisinin bitiş jeneriği: hababam sınıfı müziğinin yerine göre bir hızlı bir yavaş çalınması gibi, başlarken çok huzurlu ama biterken de o kadar psikopat ediciydi. evde bir ütü kokusu, önlükler asılmış, ertesi gün hayat bilgisinden yazılı var. resim ödevi kalmış. çamaşırlar asılacak. velhasıl evde psikolojik tramva yaratacak ne varsa var. üstüne de bu dizinin bitişinin tescili olan müzik. oy oy.

    8) kavanozdaki adam dizisi: ya böyle bir dizi vardı ya. ahmet mekinoynuyordu. adama beyin nakli filan yapıyorlardı. ağır psikolojik bir diziydi. beyin nakli yapılan adamın yeni hayatını konu alıyordu sanırım. yahu sanata sanatçıya saygımız var tabi de, psikopat ettiniz be, küçücük çocuğa ne beyin nakli? ne hastane koridorları? siyah bir odada, bakıköydeki düşünen adam heykeli gibi bir duruşu vardı kavanozdaki adamın. asıl bizi sokmuşlar o kavanoza da yıllarca, çıkamamışız anasını satayım.

    ve pek tabii 12 eylül

    şimdi 2010 kuşağı internet başında, televole kültürü almış yürümüş, insanlar neden pop star, var mısın yok musun izliyor diye entel dantel böbürleniyoruz ki?... yahu sen yıllarca o dönemin çocuklarını psikopat edip, tramvalar yaşatmışsın gerek görsel gerek müziksel olarak. şimdi naapsın adam? kendini veriyo televoleye, bbg'ye rahatlıyor. o da haklı.

    tanım: görsel ve işitsel olarak bir kuşağı psikopat yapan etkenler bütünüdür...
  • tan gazetesi'nin sakallı bebek haberidir.

    yemin ediyorum o haberi yapan muhabiri bulsam tekme tokat girişirim. şimdi yaşını başını almış olmasını hiç umursamam. ağzına ağzına vururum.

    1 hafta kendime gelememiş, yeni doğmuş kuzenimin sakalları var mı diye gizli gizli kontrol etmiştim. hala da haz etmem ibneden.
  • commodore 64 kafa ayarı

    siktir dellendim yine
  • (bkz: grup vitamin)
  • hayret yazılmamış; emrah filmleri.
    birde o dönemde yeni yeni başlayan ve 90 larda zirve yapan fantazi adı verilen müzik tarzı.
  • (bkz: hasemet)

    bakalım hatırlayan çıkacak mı?
hesabın var mı? giriş yap